DĂ„ jag i början av februari testade positivt för covid var min första tanke att nu kan jag resa utomlands pĂ„ riktigt. Till Sydamerika, Asien och Afrika. LĂ„ngt bort. NĂ€sta tanke var att detta mĂ„ste genomföras inom kort, sĂ„ att mina har-haft-covid-antikroppar inte hinner försvinna.

Det Àr sÄÄÄ mÄnga stÀllen jag vill Äka till och som jag har kikat pÄ som min första resa under dessa tvÄ Ären; sola och bada pÄ Zanzibar, rundresa i Burma, rundresa i Brasilien, safari i Afrika eller tigersafari i Indien.

Efter att ha kÀnt lite pÄ det hela landade det i Afrikasafari; jag Àlskar bÄde att uppleva djuren pÄ savannen och kÀnslan att bo pÄ en safarilodge. Jag fattade snabbt att inte mÄnga jag kÀnner skulle vilja/vÄga hÀnga med och rundresor sjÀlv Àr bÄde dyrt och trÄkigt. Dessutom Àr safari den reseform dÀr jag tycker det Àr minst trÄkigt att vara sjÀlv, med sol och bad pÄ andra plats.

LÀnderna jag hade kikat pÄ var Kenya och Tanzania och det var viktigt att safariparken lÄg nÀra en flygplats jag kunde nÄ med bara en mellanlandning frÄn Skandinavien. Ofta behöver man flyga inrikes nÀr man först har kommit fram till bestÀmmelselandet eller spendera fem-sex timmar i bil till safariparken. Jag orkar inte för mycket tjafs och transport nu.

LĂ€s mer: Safari i Tsavo nationalpark
LÀs mer: Sol och bad pÄ Diani Beach

Det blev safari i Kenya…

Efter att ha surfat runt pÄ sidor som sÀljer fÀrdiga safaris hittade jag den dubbla nationalparken Tsavo East och Tsavo West, som ligger bara 90 minuter frÄn Mombasa med nybyggt höghastighetstÄg.

BÄda Tsavoparkerna, som delades i tvÄ av jÀrnvÀgsspÄret vid förra sekelskiftet, Àr relativt okÀnda safariparker och hamnar i skuggan av Kenyas mest kÀnda nationalpark Masai Mara, och ocksÄ Amboseli. Men jag har lÀst flera erfarna safariresenÀrer uttrycka att Tsavo Àr deras favoritpark i Kenya.

Bild frÄn Salt Lick Safari Lodges hemsida

I torsdags bokade jag och jag kommer att bo tre dagar pÄ Salt Lick Safari Lodge, som ligger i Tsavo West Nationalpark. HÀr ska jag bo i ett rum pÄ pelare ovanför elefanternas vattenhÄl. Eller cupcakes pÄ sugrör, som en vÀn uttryckte det. Jag Àr extremt exalterad över lodgen och hoppas den Àr lika fin som den ser ut pÄ bild. Bra recensioner fÄr den i alla fall.

… och sol och bad vid kusten

En annan grej, som var avgörande nÀr jag valde, Àr att det finns strÀnder med vit sand och turkost vatten nÀra Mombasa. Igen detta med att jag inte orkar sÄ mycket transporttid. Bara 15 minuter frÄn flygplatsen ligger Nyali Beach, dÀr jag först kommer bo en natt innan jag setter mig pÄ tÄget mot nationalparken.

Efter safarin har jag tre dagar dÀr jag kommer Äka tillbaka till kusten, men har inte riktigt bestÀmt mig vart och om det blir norr eller söder om Mombasa. Men jag tÀnker max en timme bort. Tipsa mig gÀrna, förslagsvis ett smÄskaligt och genuint stÀlle med vit sand och kristallklart turkost hav.

Nyali Beach av Christopher T Cooper, CC BY 3.0 https://creativecommons.org/licenses/by/3.0, via Wikimedia Commons

Yiiiiiiiihia! đŸ„‚đŸŽ†đŸ‘đŸ»đŸŽđŸŽ‡

Äntligen! Jag har vĂ€ntat sĂ„ lĂ€nge pĂ„ detta. Även om jag de tvĂ„ senaste Ă„ren har gjort nĂ„gra resor i Europa sĂ„ har jag verkligen saknat resorna lĂ€ngre bort till helt annorlunda miljöer, upplevelser, mat och klimat. Nu blir det Ă„tertagande av de tvĂ„ senaste Ă„ren.


Följ Ladies Abroad pÄ Facebook och Bloglovin för att lÀsa alla nya artiklar.

FöregÄende artikelStaycation pÄ Sparrow hotell i Stockholm
NĂ€sta artikelTrollskogen pĂ„ Ölands norra udde

4 KOMMENTARER

  1. Kenya Àr ett fantastiskt land! Vi bodde pÄ Tiwi Beach, söder om Mombasa. Skulle dock inte rekommendera den stranden, massa stenar innan man kan doppa sig. Diani Beach bara ett stenkast dÀrifrÄn Àr fantastiskt, kritvit sand och inga stenar. Det Àr en populÀr strand, bÄde av turister och lokalbefolkningen.
    Rekommenderar Àven restaurangen African pot vid Diani Beach, Ukunda. Den godaste Kenyanska maten vi Ät, har liveband och fantastisk trevlig personal som lÀrde oss dansa nÄn slags kenyansk twist!

    • Vad roligt att du gillar Kenya! Jag tror ocksĂ„ jag kommer tycka det Ă€r fantastiskt.

      Jag har faktiskt bokat Diani Beach efter safarin! Men jag tĂ€nker att jag vill bo pĂ„ den lite lugnare delen i söder. Har du varit dĂ€r ocksĂ„? Är stranden lika fin dĂ€r? Jag har preliminĂ€rbokat hotellet The Sands at Nomad, ser för övrigt att det ligger en timme att gĂ„ söder om African Pot.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here