Då jag i början av februari testade positivt för covid var min första tanke att nu kan jag resa utomlands på riktigt. Till Sydamerika, Asien och Afrika. Långt bort. Nästa tanke var att detta måste genomföras inom kort, så att mina har-haft-covid-antikroppar inte hinner försvinna.

Det är sååå många ställen jag vill åka till och som jag har kikat på som min första resa under dessa två åren; sola och bada på Zanzibar, rundresa i Burma, rundresa i Brasilien, safari i Afrika eller tigersafari i Indien.

Efter att ha känt lite på det hela landade det i Afrikasafari; jag älskar både att uppleva djuren på savannen och känslan att bo på en safarilodge. Jag fattade snabbt att inte många jag känner skulle vilja/våga hänga med och rundresor själv är både dyrt och tråkigt. Dessutom är safari den reseform där jag tycker det är minst tråkigt att vara själv, med sol och bad på andra plats.

Länderna jag hade kikat på var Kenya och Tanzania och det var viktigt att safariparken låg nära en flygplats jag kunde nå med bara en mellanlandning från Skandinavien. Ofta behöver man flyga inrikes när man först har kommit fram till bestämmelselandet eller spendera fem-sex timmar i bil till safariparken. Jag orkar inte för mycket tjafs och transport nu.

Läs mer: Safari i Tsavo nationalpark
Läs mer: Sol och bad på Diani Beach

Det blev safari i Kenya…

Efter att ha surfat runt på sidor som säljer färdiga safaris hittade jag den dubbla nationalparken Tsavo East och Tsavo West, som ligger bara 90 minuter från Mombasa med nybyggt höghastighetståg.

Båda Tsavoparkerna, som delades i två av järnvägsspåret vid förra sekelskiftet, är relativt okända safariparker och hamnar i skuggan av Kenyas mest kända nationalpark Masai Mara, och också Amboseli. Men jag har läst flera erfarna safariresenärer uttrycka att Tsavo är deras favoritpark i Kenya.

Bild från Salt Lick Safari Lodges hemsida

I torsdags bokade jag och jag kommer att bo tre dagar på Salt Lick Safari Lodge, som ligger i Tsavo West Nationalpark. Här ska jag bo i ett rum på pelare ovanför elefanternas vattenhål. Eller cupcakes på sugrör, som en vän uttryckte det. Jag är extremt exalterad över lodgen och hoppas den är lika fin som den ser ut på bild. Bra recensioner får den i alla fall.

… och sol och bad vid kusten

En annan grej, som var avgörande när jag valde, är att det finns stränder med vit sand och turkost vatten nära Mombasa. Igen detta med att jag inte orkar så mycket transporttid. Bara 15 minuter från flygplatsen ligger Nyali Beach, där jag först kommer bo en natt innan jag setter mig på tåget mot nationalparken.

Efter safarin har jag tre dagar där jag kommer åka tillbaka till kusten, men har inte riktigt bestämt mig vart och om det blir norr eller söder om Mombasa. Men jag tänker max en timme bort. Tipsa mig gärna, förslagsvis ett småskaligt och genuint ställe med vit sand och kristallklart turkost hav.

Nyali Beach av Christopher T Cooper, CC BY 3.0 https://creativecommons.org/licenses/by/3.0, via Wikimedia Commons

Yiiiiiiiihia! 🥂🎆👐🏻🎁🎇

Äntligen! Jag har väntat så länge på detta. Även om jag de två senaste åren har gjort några resor i Europa så har jag verkligen saknat resorna längre bort till helt annorlunda miljöer, upplevelser, mat och klimat. Nu blir det återtagande av de två senaste åren.


Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelStaycation på Sparrow hotell i Stockholm
Nästa artikelTrollskogen på Ölands norra udde

4 KOMMENTARER

  1. Kenya är ett fantastiskt land! Vi bodde på Tiwi Beach, söder om Mombasa. Skulle dock inte rekommendera den stranden, massa stenar innan man kan doppa sig. Diani Beach bara ett stenkast därifrån är fantastiskt, kritvit sand och inga stenar. Det är en populär strand, både av turister och lokalbefolkningen.
    Rekommenderar även restaurangen African pot vid Diani Beach, Ukunda. Den godaste Kenyanska maten vi åt, har liveband och fantastisk trevlig personal som lärde oss dansa nån slags kenyansk twist!

    • Vad roligt att du gillar Kenya! Jag tror också jag kommer tycka det är fantastiskt.

      Jag har faktiskt bokat Diani Beach efter safarin! Men jag tänker att jag vill bo på den lite lugnare delen i söder. Har du varit där också? Är stranden lika fin där? Jag har preliminärbokat hotellet The Sands at Nomad, ser för övrigt att det ligger en timme att gå söder om African Pot.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here