Jaha, då kom coviden till slut och tog mig också. Precis-precis innan jag hade givit den tillåtelse att göra så, jag hade så mycket planerat under årets första veckor att bli sjuk hade jag inte tid med.

Först ut var att några veckor med att jobba dygnet runt på plats i Stockholm, inte tid att få covid. Så kom min syster och hälsade på, inte tid att få covid. Sen skulle jag till Oslo för att vaccinera mig, inte tid att få covid. Och sist en långhelg till Gran Canaria, inte tid att få covid.

Sen var det inte så farligt om jag skulle bli sjuk.

Planen höll nästan hela vägen. Direkt efter Osloresan sa det stop, fyra dagar innan Gran Canaria. Landade med sista flyget på kvällen och vaknade halv fem på morgonen med ont i halsen och feber. Jag visste direkt.

Tog en Alvedon och en Zyx och somnade om. Vaknade och tog ett av de två snabbtest jag fick med mig hem när jag vaccinerades. Två sträck synes direkt, här var det inget att vänta 15 till 20 minuter.

Jag började räkna baklänges för att få fram när jag smittades. Beroende på inkubationstid och att jag hade varit hemma själv dagarna innan och efter resan, måste det ha varit så att jag smittades i den obligatoriska coronatestkön på Gardermoen då jag landade. Vi var flera hundra personer som ringlade oss fram i en nästan två timmar lång kö. Jag har inte varit i samma rum som så många personer på två år.

Nästa morgon klockan åtta fick jag min tredje vaccindos.

Alltså, ironin i att jag åkte till Oslo för att vaccinera mig, får mitt vaccin men smittas precis innan; dessutom i en testkö, och får covid tre dagar efter vaccinet. Är detta 2022-verionen av en norgehistoria? 🤪🇳🇴   

Och Gran Canaria då?

Nope, Gran Canaria fungerade precis inte. Avresa på fredag och karantän tom fredag; går ju inte ihop. Men jag var snabb med att boka om, och åker i stället på onsdag nästa vecka.

Samma plan för samma Kanariö, bara fem dagar senare. För övrigt väldigt spännande att åka till Gran Canaria. Detta trodde jag aldrig att jag skulle göra frivilligt för några år sedan. Planen är att både bo och utforska områden utanför charterorterna men känner jag mig själv rätt blir jag nog nyfiken och måste åka in och se i alla fall.

PS: Vill ni höra en till osannolik grej? Bara timmar innan jag blev sjuk fick jag ett meddelande från Maxime om att hon och hennes man Jonas hade testat positivt. Av de ca 700 dagarna detta har pågått så blir vi sjuka samma dag, jag smittad i Oslo och de i Stockholm. Vad är oddsen?


Foton från Barcelona i höst.

Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelPark Güell – Gaudis mästerverk i Barcelona
Nästa artikelStaycation på Sparrow hotell i Stockholm

6 KOMMENTARER

  1. Huff, så utrolig kjipt at koronaen kom akkurat når den gjorde. Det er nesten flaks dersom man ikke har hatt det til nå. Håper du får et mildt forløp og at formen ikke blir altfor dårlig. Sitter faktisk på Gran Canaria selv nå. Holdt på å bli gal av den lange, kalde vinteren så kjøpte meg plutselig restplassflybilletter. Beste avgjørelsen jeg har gjort på lenge. Enkelt å komme seg utenfor turisthordene her egentlig. Håper du får en fin tur når det nå snart blir avreise!

    • Så morsomt at vi begge havner på klassiske GranCa ca samtidig. Har sittet hele morgenen nå og kommunisert med en sjåfør jeg fant i en FB-gruppe, som skal kjøre meg rundt i fjellene/innla det en dag. Holder med, virker veldig lett å holde seg utenfor turistmassene. Og så mye fint å se! Skal bli morsomt og se om vi velger samme stedene å dra til.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here