Det är bara att erkänna. Jag är urusel på att upptäcka stavfel i mina egna texter. Vanliga felstavningar, att det saknas ett ord eller att ett ord står två gånger. Det har att göra med min lästeknik, jag är en sådan som mest skummar meningarna och låter hjärnan fylla i orden ögat inte ser.

I bland blir felskrivningarna väldigt lustiga och de tre absolut roligaste bjuder jag på här.  

Att olla på aporna

Att förgripa sig på aporna på detta sätt är inte bra. Alls. Och hur skulle ens tre kvinnor få till detta?

Jag var snabb med att lägga till det saknade K-et när Mija hörde av sig. Hon ville absolut inte anklagas för att ha ollat på aporna. För det var självklart kolla på aporna vi gjorde. Vi kollade med mycket (jag!) eller mindre (de andra) entusiasm på djuren och vi var på berget The Rock i Gibraltar. Där alltså inget opassande hände.

Den som är osäker på betydelsen av begreppet olla bes googla. Jag tänker inte ge mig ut på att beskriva aktiviteten.

Läs mer: En dagsutflykt till Gibraltar

Att be tomten fisa en julklapp

Precis innan jul skickade jag en önskelista till tomten. Jag lovade att vara extra snäll. Om han inte kunde ge mig det på listan i julklapp kunde han kanske fisa dem som födelsedagspresenter?

Det hade varit ganska intressant att se hur tomten skulle fisa fram en safari- eller vingårdsresa till mig. Eller inte. Men det var självklart fixa, med X, det skulle stå.

Läs mer: Kära tomten

Gatukost i Florens

Inte riktigt lika kul som de två andra men denna får vara med i alla fall. Gatukost i Florens? Vad menar hon? Gatumat? Street food? Ska man äta maten från gatan?

Eller är det så att det saknas ett N och det ska stå gatukonst i Florens? Så är det nog. Då passar inläggsrubriken mycket bättre med bilden också.

Läs mer: Gatukonst i Florens – Tillbaka fem år senare


Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelManoshe – The Hummus Club i Stockholm
Nästa artikel17 maj – Hurra for Norge

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here