Sommaren 2015 var jag två veckor i Florens, en stad jag tyckte mycket om. Staden är mest känt för att det var här renässansen föddes. Ack, vad hade Italien och världen varit utan dessa 1600-talsgenier. Men Florens har också en välutvecklad modern gatukonstscen. 

2015 fastnade min väninna Viveca och jag dels för de manipulerade trafikskyltarna, dels för serien med stiliserade figurer med ett rött hjärta eller ballong. Genom att googla hittade jag snabbt att artisten med trafikskyltarna heter Clet Abraham och bakom de stiliserade figurerna ligger en anonym konstnär som går under namnet Exit Enter.

Vid mitt återbesök i Florens hösten 2020 var jag självklart intresserad av att undersöka om konstverken fanns kvar.

Exit Enter

Jag var observant och hade ögonen öppna men jag hittade inte alls lika många Exit Enter-konstverk som för fem år sedan. Flera av de vi hittade då låg i området vi bodde i och jag gick faktiskt en extra runda där för att leta. Borta väck! 

Jag hittade bara de fyra nedan, varav tre var nya medan den med de två ventilationshålen också fanns för fem år sen.  

Läs mer: Gatukonst i Florens – Exit Enter och de röda hjärtan

Clet Abraham

Clet Abraham verkar fortsatt vara aktiv med sin trafikskylt-gatukonst i Florens. Några var precis samma och kvar, som Viveca och jag gick förbi varje dag under förra resan, men flertalet var nya. Vilka var kul, för jag hade egentligen förväntat mig att Clet hade slutat med trafikskyltkonsten (fråga inte varför jag trodde detta) och att många hade blivit borttagna av trafikmyndigheten i Florens.

Denna sorts konst er 100% min kopp te; älskar när befintliga grejer modifieras. Många av skyltarna är lite olika i stilen, så jag tänkte att här finns det några copycats. Nope, jag kollade upp och alla nedan är Clets.

Varning för extremt många foton nedan. Jag fotade alla jag såg under mina tre dagar i Florens och det blev ett gäng. Men jag ville ha med alla, också de med lite sämre skärpa. Jag fotade egentligen för min egen skuld, utan plan om att publicera här, så jag var inte alltid så noggrann med resultatet.

Läs mer: Gatukonst i Florens – Clet Abrahams trafikskyltar

Och något annat

Avslutningsvis slänger jag med två andra konstverk jag gillade och tog bild på. Ingen aning om konstnärer.


Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelSunday Roast på The Old Brewer i Stockholm
Nästa artikelRost Bistro & Mekotek på Söder – Mycket snack och liten verkstad

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here