Det bästa med gastropuben The Old Brewer är att det är ett äkta brittiskt ställe, beläget mitt i Stockholm. Språket, klientelet, interiören och miljön, doften, det imponerande ölutbudet. Och inte minst smakerna på maten.

Sunday Roast med efterrätt

Min Mushroom Wellington smakar precis som om jag hade varit på en pub någonstans i England, på något sätt har de fått till den exakt autentiska och fylliga brittiska smaken. Svampen, som utgör wellingtondelen i denna vegetariska variant av den klassiska rätten, är perfekt kryddad och tillagad. De hela potatisarna är ugnsstekta; perfekt för mig som inte gillar kokt potatis, och grönsakerna är fräscha och krispiga. Men godast är nog rödvinssåsen, som servitören klokt nog efter ett tag kommer förbi och frågar om vi behöver mer av. Jag gissar de är vana vid att kunderna frågar efter mer av den.  

Mushroom Wellington

Egentligen har vi inte plats för efterrätt, men vi låter oss övertala av servitrisen. För mig blir det en Jam Roly Poly, som är en sorts rulltårta, fast inte en vanlig utan självklart en brittisk variant. Jag tror fyllningen är äpple, god är den i alla fall, och den serveras med en tjockare och god vaniljsås. Igen kan jag tro jag är i UK pga smakerna. Min väninna och sällskap Mija beställer in en Sticky Toffee Sponge, som är en kolakaka formad som en stående svamp och serverad med samma vaniljsås och garnityr. Väldigt snygg sak.

Läs mer: Våra bästa tips för maffiga Oxford

Sticky Toffee Sponge

Autentiskt och brittiska gäster

Vid grannbordet sitter fem tjejer i 25-årsåldern med utpräglad brittisk dialekt och klädseln skvallrar också om att de är mer brittiska än svenska. På sättet de beställer är det tydligt att det inte är första gången de är här. Gissar de går till The Old Brewer för att uppleva lite äkta Storbritannien i Stockholm. Och är inte det ett bra betyg, så vet inte jag.  

Läs mer: En guide till Vackra Bath – Vad att se, göra och äta

Vi sitter i ett stort rum mot gården, med restaurangkänsla. Mot gatan finns en bar, med höga bord och mer barhängkänsla. Som sig hör och bör är ölutbudet stort, jag räknar mig fram till tolv sorter öl och cider på tapp. Behöver jag förresten säga att personalen också är brittiska?

Läs mer: Cardiff – Wales huvudstad

The Old Brewer satsar stort på konceptet söndagsluncher, och det är endast då deras Sunday Roast serveras. Dvs oxfilé med Yorkshire pudding, ugnsstekt potatis, krispiga grönsaker och sås. Mao samma tillbehör som till de portioner Mushroom Wellington som vi serverades. Vi såg flera Sunday Roasts komma in och portionerna var väl tilltagna. En lättare frukost är möjligtvis att rekommendera för bästa upplevelsen.

Jam Roly Poly

Detta är precis vad jag behövde mitt i dessa tråkiga coronatider. För en kort stund trodde jag verkligen att jag var på resa. Utomlands. I Storbritannien. Och det var trevligt, kan jag säga. Rekommenderar.

Adressen är Luntmakargatan 98, ett stenkast från Odengatan.


Besöket på The Old Brewer var ett samarbete med restaurangen.
Som alltid är text, bilder och synpunkter mina egna.

Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelHur många länder har jag varit i och hur många har jag kvar?
Nästa artikelGatukonst i Florens – Återbesök 5 år senare

6 KOMMENTARER

  1. Ja vilket underbart ställe detta är. Sticky toffee pudding är min favoritdessert och det är såsen som är kola, själva puddingen är gjord på dadlar. Här gör de den bästa jag fått i Sverige. Älskar också att de såklart har riktig engelsk (tjock) custard. Jag är på gång med ett inlägg själv. Det har bara blivit en viss övervikt på mat på sistone, haha.

    • Ja! Maten är verkligen superbra! Jag kikade in i tvärgatan när jag gick Odengatan nyss; min första tanke var att jag vill gå dit igen (selfluencer som vanligt), min andra tanke var ”undrar om Charlotta har varit där än?”. Och det hade du ju 👏🏻

  2. Men åh, det där låter ju som ett ställe helt i min smak!
    Var inne och kikade lite snabbt på vad de hade på menyn och det enda jag kan gnissla lite över är att de inte har mer brittisk cider, men annars så 🙂

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here