Då är det dags igen! 17 maj och Norges nationaldag. Hurra! Hurra! Hurra! Hurra! Hurra! Hurra! Hurra! Hurra! Hurra! Hurra! Hurra! Hurra! Hurra! Hurra! Hurra! Hurra! Hurra! Hurra! Hurra! Hurra! Hurra! Hurra! 

I fjol skrev jag en artikel om hur jag och mina vänner brukar fira 17 maj i Norge, firandet är oftast inte alls som många svenskar tror.

Till skillnad från förra året, då barer och restauranger i Oslo var öppna men vi valde att fira hemma hos en väninna, är i år alla restauranger i hela Oslo stängda. Barnparaden på Karl Johansgate och kungafamiljen på slottsbalkongen är igen inställd. Ingen jag känner ska göra något storslaget och jag själv har bjudit min mamma och syster till kolonistugan. Det ska spöregna hela dagen. Vi satsar i alla fall på att grilla hamburgare med bakad potatis men får nog äta inomhus. Och min mamma kommer med gräddtårta dekorerad med norska flaggan.

Nedan bilder från förra årets firande, då vi var ett gäng hemma hos Hege.

Gratulerer med dagen!


Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelMina tre värsta stavfel – Att olla, fisa och äta från gatan
Nästa artikelVad att se och göra på Färöarna – Våra 22 bästa tips

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here