Jag avslutade förra veckans inlägg om Gardasjön med att skriva att jag blev så inspirerad av mina egna foton att jag stärkt funderade på att boka en resa till grannen Comosjön. Men jag hade också span på Nessebar i Bulgarien samt de två kombinationerna Dubrovnik/Montenegro och Barcelona/Andorra.

Alla ovan resor på Norwegian rea som skulle avslutas samma dag. Vad svårt att välja. Alla fyra ställen appellerade ju till mig på olika sätt.

Sen började resedjärvulen på min vänstra axel att viska förföriskt i mitt öra Lena, du kan ju beställa två resor. En i september och en i oktober. Det är så länge sen senast och billigt är det också.

Ängeln på högra axeln var snabb att med sin replik. Skärpning Lena, det är ingen vits i att överdriva nu. Bara för att det igen går att resa utomlands och det är billiga flygbiljetter.

sverige stockholm geronimos
En ängel och en djävul på var sin axel. Jag ser dem tydligt.

Hjärnan tänkte faktiskt inte länge alls. Sen öppnade min mun sig och orden kom ut. Ledsen ängeln; men dina argument håller inte. De senaste 18 månaderna har jag knappast rest alls och bara gjort en resa utomland, en vecka i Italien hösten 2020. Två resor denna höst är inte att överdriva.

Eftersom jag hade båda biljettsökningarna öppna i olika flikar på datorn var det snabbt att hitta lämpliga datum och boka. Klick-klick.

Comosjön i Italien i september

En lördag i mitten av september kommer jag att bege mig till Gardermoen flygplats i Oslo för att flyga till Milano. Därifrån bär det av direkt till tågstationen och mot byn Varenna vid Comosjön. Jag har tom redan bokat hotell. Här stannar jag i fyra nätter, sen går hemresan direkt till Arlanda för lite häng i Stockholm.

italien florens restauranger

Barcelona och Andorra i oktober

Huvudattraktionen under denna resa är Andorra; ett av fem länder i Europa som jag fortfarande inte har besökt. Andorra har ingen egen flygplats, närmast och enklast är Barcelona som blir en trevlig bonus. Jag har varit i Barcelona ett flertal gånger tidigare, senast sommaren 2014, men jag tröttnar aldrig på Gaudis arkitektur och hoppas på få andra turister. Jag får se hur jag fördelar mina fem dagar mellan de två länderna.

Har du tips på vilken stad/by jag ska bo i Andorra tar jag gärna emot detta. Jag har fattat att huvudstaden kanske inte är roligast. Jag gillar natur och fina vyer samt att gå en liten runda på någon stig. Men att vandra i timmar i färgglada sportkläder är inte min grej.

Men sommaren då?

Sommarplanerna har jag tidigare skrivit om. Då ska jag på två roadtrips i södra Sverige och det blir också återseende med ett favorithotell i Norge.


Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelGardasjön – Våra 16 bästa tips till vad att se och göra
Nästa artikelSommar på Svalbard dag 4 – Vi åker ned i Gruve 3 och äter fine dining på restaurang Funken

4 KOMMENTARER

  1. Ja i det här fallet tycker jag det var helt rätt att lyssna på djävulen på axeln. 🙂 Comosjön är superfint! Jag har några inlägg därifrån om du vill titta in.
    Andorra är jag med så sugen på! Coolt att du närmar dig att ha besökt alla Europas länder. 😁 För min del sitter jag med fingret över boka-knappen till en charterresa till Skiathos, har inte riktigt bestämt mig än dock. I höst hoppas jag på Rom! 🤩 Men känslan över att det börjar lätta nu alltså, hallelujah!

    • Visst känns det som det snart är över! Jag hade också tänkt att satsa på charterresa som min första, känns extra enkelt att ha alla delar av resan ett och samma ställe, dessutom svenskt. Men nu blev det inte så. Jag har också småkillar på Skiathos, ska bli spännande att se vad du tycker om ni åker. Och ska definitivt läsa på hos dig om Comosjön.

  2. Helt rätt, härligt! Här har oxå resjäveln vunnit :-).
    Tänkte hänga på låset för covidbeviset, drar till Palma 2 juli :-). Var senast på Mallorca år 2000, i Alcudia. Sedan finns 3 nya länder i pipen, Split i Kroatien i slutet av juli, Ayia Napa Cypern i oktober..en all inclusive charter med barnklubb med dotterns familj..o i januari bär det av till Bratislava, Slovakien för att kolla på Handbolls-EM herrar .. nu hoppas vi såklart att det äntligen kommer funka med resandet :-).

    • Vad roligt att du håller med och hejar på resedjävulen. Jag var i Palma för ca fem år sen, gillade mycket och vill åka tillbaka men har inte blivit av än. Och Bratislava låter kul; Slovenien är förresten ett annat land jag inte har varit i än.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here