-Reklam i samarbete med HotelSpecials- 

Nytt år och nya resemöjligheter! Självklart har jag en och annan plan för året, både konkreta och mer lösa. Några redan bokade, medan andra är sånt som jag vet jag vill göra med inte har satt detaljerna för.

Här kommer planerna; med fokus på vår och sommar.

Malmö och Köpenhamn

När detta publiceras sitter jag faktiskt på tåget till Malmö. Jag ska gå en fyradagars utbildning här och passar givetvis på att stanna en dag extra. På kvällarna blir det att hänga med kollegorna och testa vad Malmö har att bjuda på. Den extra dagen tänker jag vika åt en dagsutflykt till Köpenhamn men jag kommer hela tiden att bo på hotell i Malmö, där valet föll på MJ´s. Jag älskar det korta avståndet och hur enkelt det är att förflytta sig mellan de två städerna, så jag väljer bekvämlighet och bor på samma hotell hela resan.

Jacy´s i Göteborg

Redan helgen efter Malmö ska jag bege mig söderut igen. Jag ska träffa upp fyra norska väninnor i Göteborg för att fira en födelsedag! Geografiskt mitt emellan Oslo och Stockholm och känns rättvist för alla. Dessutom; jubilaren älskar hotellet Fyri i Norge, och har varit där en handfull gånger. Men där firade vi när jag fyllde år i 2021, så det var dags att testa något nytt. Jag övertalade de andra att testa Fyris nyöppnade systerhotell i Göteborg, så ny ska vi till hajpade stället Jacy´z. Mina förväntningar är skyhöga.

Staycations i Stockholm

När vi först pratar om hotell så är ju en av mina favoriter statycations i Stockholm; dvs skapa en minisemester genom att bo på hotell i den egna staden. Jag har länge kikat mot både Bank hotell, Villa Dagmar och Hotell Ruth, och över nyår var mina vänner Hanne och Peder här i Stockholm och bodde på Villa Dagmar. Utifrån deras bilder så har detta rusat upp som min nummet ett staycation prioritet.

Montenegro

Jag var vid Kotorfjorden i Montenegro är 2016 och älskade stället! För några år sedan började Norwegian att flyga dit och jag bokade en resa både sommaren 2020 och 2021, men vi vet ju alla hur det gick. Skam den som ger sig, nu drömmer jag om Montenegro som sommarens huvudsemester.

Läs mer: En bildbomb från smällvackra Kotorfjorden

Kotor - Montenegro - UNESCO

Höstresa till Baskien i Spanien

Jag vill åka till norra Spanien under hösten. Bilbao, San Sebastian, Santiago de Compostela och Gijon eller Santillana del Mar längsmed kusten. Jag var i Pamplona år 1989, dags att ge norra Spanien en ny chans.

spanien kanarieoarna gran canaria vegueta

Riktig jul- och nyårsresa

För mig är ju jul och nyår mest en massa lediga dagar och lediga dagar spenderar jag bäst på resande fot. Långt bort till värme, sol och bad. Det är nu alldeles för länge sedan detta hände senast, detta år vill jag igen få till detta. Det kan lätt bli en till safari någonstans i Afrika, kombinerad med en strand; gärna i Mocambique.

Ett hemligt projekt

Den observante ser att det är ganska modesta reseplaner och -drömmar jag presenterar under våren; jämfört med hur mitt liv såg ut innan mars 2020. Dels har jag lugnat mig lite med resorna (kommit av mig??? blivit ringrostig???), dels håller jag på med något under våren som både tar mycket av min tid och energi men dessutom inte heller är helt gratis. Än så länge håller jag det för mig själv, men jag kommer snart berätta. Jag kan säga att det inte är en resa, men ligger i gränslandet.

Paradisstrand Seven Commando Filippinerna

Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelTarakli – En ottomansk stad på den turkiska landsbygden
Nästa artikelVåra januariresor 2012 till 2023

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here