Jag är i gång igen med resandet! I förra veckan kom jag hem från Kenya och utöver det har jag klickat flitigt på bokaknappen. Under de senaste två åren har listan över ställen jag önskar resa till bara växt sig längre och längre och att beta av listan har ju varit svårt.

Men nu! Nu är det dags.

Bergamo och Comosjön i april

Redan veckan efter påsk setter jag mig på flyget till norra Italien! Jag bokade Comosjön i fjolhöst men fick avboka pga det dök upp något på jobbet som krockade. Självklart behövde jag boka igen när möjligheten gavs. Jag passar på att flyga till Bergamo och kombinera med denna stad, där jag var 2017 och gillade mycket. Vid Comosjön ska jag åka båt mellan vackra byar, ha hatt och stora solglasögon samt äta pasta och gelato.

italien-bergamo-citta-alta
Bergamo

Charterresa i maj

Första veckan i maj har Maxime och jag bestämt att vi ska på charterresa! Vi ska 100% sola, slappa och vila. Vi har inte bokat än och eftersom början av maj är mitt mellan vinter- och sommarsäsong så finns det inte så mycket att välja mellan. Vi siktar in oss på Grekland och har sett ut några hotell vi gillar.

grekland-santorini-pyrgos
Santorini

Italienska klacken i juni

I början av juni kommer min väninna Viveca och jag kliva på RyanAirs direktflyg till Brindisi i italienska Puglia, dvs stövelns klack. Jag åker gärna RyanAir om de tar mig direkt till bra flygplatser, nu flyger de dessutom från Arlanda. Under en vecka ska vi göra en rundresa med buss och tåg och vi kommer bland annat att bo i ett smurfhus.

Grönland i juli

Första juli åker jag till Grönland med mina norska vänner Hanne och Peder, som jag også var på Svalbard med för två år sedan. Vi åker först till Disco Bay i några dagar, här finns flest och finast isberg på hela Grönland, sen fortsätter vi till Kangerlussuaq, där huvudattraktionen är att gå på inlandsisen. Detta blir årets stora resa och jag ser sååååå mycket fram emot den.

norge svalbard nordenskiold
Svalbard

Dublin i augusti

Denna resa har jag bokat bara precis för en timme sedan. Irland är ett av de länder jag inte har varit i än och när jag på SAS årliga family & friends-kampanj hittade flygbiljetter för bara 800 kr så slog jag till. Planen är att dricka öl och göra dagsutflykter till andra delar av landet.

Toronto i september

Då jag skulle till Cuba för några år sedan la jag in en lång mellanlandning i Toronto och planerade utforska staden under ett dygn. Tyvärr missade jag anslutningen och bokades om med annat flygbolag, så det blev aldrig Kanada på mig. När SAS nu öppnar sin nya direktlinje från Stockholm och jag dessutom har EuroBonuspoäng som förfaller under maj, så kändes det som att Kanada förtjänade en revansch.

Det blir en långweekend och förutom staden planerar jag en dagsutflykt till Niagarafallen från både kanadiska och sidan och USA-sidan. Det är dags att igen använda mitt turistvisum till USA, som jag fick investera i för några år sedan.

Chicago The Bean
Chicago

Har du något tips till några av ställen jag ska till? Något jag inte borde missa?


Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelStrandNära hotell på Öland
Nästa artikelVegueta och Triana – Gamla stan i Las Palmas på Gran Canaria

12 KOMMENTARER

  • Självklart, jag älskar prata om reseplanering!

   Vi kommer utforska gamla stadsdelar på kullar i de mindre städerna Ostuni och Cisternino, dvs gränder, kyrkor och torg. Efter det åker vi till Martina Franca, som är en större stad och med mer pampig renässansprägel. Sedan beger vi oss mot ”smurfhusen”, dvs en trulli, i staden Alberobello. Här ska vi självklart bo i en trulli också. Sista stopp blir Polignano a Mare, som ligger vid havet och där det brukar vara tjockt med turister under sommaren. Hoppas på något färre antal turister i juni. Pasta och gelato ska ätas varje dag! 🍝🍦

 1. Jøie meg. Du skal virkelig feire at tiden med corona (kanskje) er over. Flotte reisemål. Kos deg/dere når den tid kommer!!

 2. Så kul! Jag har inte kommit till skott med lika många planer, men är bra sugen att passa på nu att ta igen alla missade resor från senaste 2 åren!

 3. Var på Grönland sommaren 2019, först en vecka i Illulissat, rekommenderar er att gå alla lederna där (gula, röda och blå) för då får ni en fantastisk utsikt över isfjorden och förhoppningsvis både se och höra isbergen kalva (mäktig upplevelse). Sen en midnattsbåttur ut bland isbergen rekommenderas också. Mitt livs mäktigaste naturrupplevelse där dessutom valar dök upp bredvid båten på vägen hem. Vi avslutade med 4 dagar i Kangerlussuaq, inte världens roligaste plats dock. En restaurang (på flygplatsen) och en affär som typ stängde kl 16 varje dag. Tur vi hade mat med oss 🙂 Men vandring på inlandsisen är en fantastisk upplevelse. Och en vandring till Garnet Rock där man kan knacka ut egna granater och kanske se en myskoxe eller två.

  • Tack för jättebra tips! Att gå allaredan lederna finns med på listan, samt en midnattstur med båt bland isbergen.

   Vi är bara två nätter i Kangerlussuaq, men nästan tre hela dagar. Inlandsisen var ett must för oss men vi hade inte kollar upp så mycket och fick en CHOCK när det visade sig att det inte finns riktigt hotell där. Ännu tristare nu när du nämner att det inte nästan finns restauranger heller. Garnet Rock hade vi inte hört talas om, lägger självklart till på listan, myskoxar gillas ju också.

   Ska genast läsa vad du har skrivit från resan.

  • Ja, det var ju du som tipsade om Toronto. Resan såldes ju för 4000 kr på SAS rea, tänkte du skulle köpa den där. Funderade på att göra det själv pga mycket billigt, men kände att då visste jag inte vilken bonusresa jag skulle boka. Lyxproblem. Och ska bli kul med ny flygtyp, även för en vanligt intresserad som jag.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here