Maxime vet vad jag gillar och då jag fyllde år gav hon mig en heldag på Sturebadet för oss två. Varm bubbelpool, lyxig känsla, smarrig lunch och vacker jugendinredning.

Paketet jag fick heter Sköna söndag och eftersom jag inte är ofin har jag inte tagit reda på priset på presenten jag fick. Det får ni hitta själv på Sturebadets hemsida. I alla fall ingår SPA-inträde och tvårätters lunch och som namnet säger är det givetvis en söndag som gäller. Eftersom vi ville beat the crowd så var vi där redan klockan 10 på morgonen.

Läs mer: Min present till mig själv – Mexiko!

Sturebadets historia

Det första Sturebadet byggdes redan 1885 och låg där Sturecompagniet ligger i dag, på läkaren Carl Curmans initiativ. Går du dit dagtid en vardag, när det är café, så kan du se hur det tidigare var ett bad där. Huset uppfördes faktiskt för detta, med inspiration från Venedig, vilket du också ser på fasaden.

1902 öppnades den delen som är dagens bad, i vackraste jugendstil med små omklädningshytter vid poolkanten. 1985 brann tyvärr badet men lyckosamt nog hade ägarna, Stockholms badhus, gjort en omfattande fotodokumentation bara veckorna innan. Kallar jag tur i oturen. Det beslutades om återuppbyggnad och av farten passade man då på att göra om hela kvarteret. Och vips föddes idén om Sturegallerian.

Läs mer: The Well i Oslo – Norra Europas största SPA

Ljuvligt bubbelbad och varma liggstolar

Vi börjar med varma bubbelbadet och fortsätter egentligen med det samma. I alla fall sitter vi ganska så länge i det varma och sköna vattnet med jetstrålar som masserar olika delar av rygg och vader. Sen gör vi en förflyttning till en av mina favoriter; de formgjutna liggstolarna i mosaik med värme i.

Efter det flyttar vi över till vanliga liggstolarna, i sammanslagna omklädningshytter som utgör små bås. Det googlas lite och bläddras lite i tidningen som ligger på sidobordet. Men vi njuter mest av stället och den lyxiga SPA-känslan.

Lunch på Sturebadet

Vi får själv välja plats på restaurangen på mezzaninen. Det blir ett bord på badets kortsida där först jag kollar ut över poolen och jugendväggen och badet och Maxime mot stora blyinfattade fönstret. Miljön är underbar inne på Sturebadet, så både sidorna ät lika bra. Viktigt att ha fin utsikt när man äter, jag kan ofta lägga tid på att välja bord när jag äter ut och ibland provsitter jag också. Det är svårt att få mig att skämmas.

Jag gick genom restaurangen tidigare och det doftade ljuvlig kokosmjölk och det vill jag också ha. Den visar sig innehålla kyckling, breda nudlar och välrostade cashewnötter. Maxime tar det samma och vi är överens om att maten håller hög klass. Desserten består av vinbärssmulpaj med vaniljsås och croissanter och vi två passar på att byta plats vid bordet. Miljöbyte.

Ner i den anrika poolen

Sen måste vi bada lite i stora poolen också, bara för att den är så fin. Efter det tillbaka i varma hydramassagepoolen och den är precis lika skön som den var några timmar tidigare. På väg ut tvingar jag Maxime att posera i nischduschen med stora munstycket bredvid stora poolen.  

Också omklädningsrummet är en dröm med kristallkronor och fåtöljer i små fågeltapetserade rum med draperi framför.

Vill bli medlem på Sturebadet. Nu.

Föregående artikelVåra 10 bästa tips för Hong Kong
Nästa artikelArmeniens finaste kyrkor och kloster – Hur du maxar din resa och våra 5 bästa tips

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here