Vad gör man när man har två perfekta rubriker till samma artikel? Använder båda såklart, samtidigt. Det kan aldrig bli för mycket av det goda, det vet ju alla.

Jag har under flera år hållit koll på priset på charterresor i mars och vet att man kan få en vecka med flyg och boende till långt-bort för runt 10 000 kronor, om man nöjer sig med ett mindre trestjärnigt hotell. Och billigt; det gillar man. Men jag har aldrig fått ihop det tidigare. Den återkommande tanken har varit nästa år, då ska jag planera bättre.

Charterresa it is

Och i år har jag planerat bättre! Jag djupdök för några veckor sen ner i Ving och TUI:s sektioner för sista minutenresor. De tre alternativen som dök upp som aktuella för mig var:

 • Isla Holbox i Mexico
 • Grand Baie/Trou aux Biches på Mauritius
 • Rundresa i Senegal

Både Mexiko och Maldiverna är sol- och badsemestrar medan rundresa i Senegal är en upplevelseresa. Jag älskar ju både sol och värme samt Afrikas landsbygd och det har varit såååå svårt att välja. Den ena dagen har jag tänkt Det är ju vit sand och turkost hav jag söker. Ligga på en solsäng med boken i handen. Det är livet. Nästa dag har jag tänkt Det är ju uppleva Senegal jag vill. Resa runt och se nya delar av landet varje dag. Jag älskar ju att uppleva. Så höll jag på hela tiden och ibland ändrade jag mig flera gångar per dag.

Mauritiusresorna tog slut och jag hade bara Mexiko och Senegal kvar. Det var dags att ta ett beslut. Jag fokuserade på att i Senegal kommer jag inte att få sola och bada en sekund, även om temperaturen tillåter detta. Kan bli svårt för mig. Samt att detta är en rundresa i grupp. Om jag ska vara ärlig, så vet jag faktiskt inte om jag skulle få spader av att inte kunna styra min tid själv.

Jag bokar, men gjorde jag ett misstag?

Så i förrgår bokade jag ett trevligt mindre hotell på stranden i Mexiko. Euforisk meddelade jag alla jag känner att jag äntligen hade både bestämt mig och lyckats boka. Bara för att i går vakna och tänka Vad är det jag har gjort??? Det är ju uppleva Senegal jag vill göra; vad ska jag till en strand för?

Och jag har fortsatt tycka än det ena, än det andra; det går i vågor. Men nu är det bokat och det går inte att ändra.

Grattis på födelsedagen önskar Lena

Och så var det detta med födelsedagspresenten. Jag åker nämligen 8 mars; internationella kvinnodagen och min födelsedag. Kan ju inte bli annat än bra. Att ta ett kvällsdopp i turkosa vattnet samma dag som jag fyller år. Jag vet jag kommer att tacka mig själv för beslutet när jag är där. Och det blir nog en utflykt till Chichen Itza och någon cenote, för att uppleva mer av Yucatanhalvön.


Foto: Maxime Löfblad, 2014

Föregående artikelAtt göra i Khanom – Dag 2 – Buddisttempel, skuggdockteater och gatumarknad
Nästa artikelCapri – Våra 11 bästa tips för den italienska pärlan

15 KOMMENTARER

 1. Det høres ut som du tok det riktige valget for deg denne gangen, det blir sikkert herlig i Mexico! Senegal står høyt på min egen ønskeliste, og aller helst vil jeg på en overlandreise fra Senegal gjennom Gambia, Guinea-Bissau og Guinea til Sierra Leone (gjensyn med Freetown <3 ) – med en gruppe, haha! Men det er jo noe helt annet enn en charter-rundreise, da 🙂

  • Ja, jeg lurer litt på disse overlandreisese som både du og Renate gjor titt og ofte. Blir du ikke gale over å ikke kunne gjöre som ldu selv vil? Jeg må jo si at landene du nevner höres fantastiske ut, så får jo selvsagt litt lyst til å teste en reise selv…

 2. Mexico är så fantastiskt, mina favvosar är maya ruinerna i Tulum, simma med valhajarna utanför Holbox (vet att det är många som diskuterar den här aktiviteten – framförallt i filippinerna där det inte verkar gå rätt och riktigt till – vi åkte med ett väldigt professionellt företag och det upplevdes faktisk som att dom stora djuren faktiskt ville hänga med oss, de kändes varken stressade eller jagade, det där ögonblicket när man får möta valhajens öga – och liksom får bekräftelse på att det är ok att simma med en stund – magical moment! …och sola och bad på Isla Mujeres förstås=)

  • Jag kollade upp valhajarna när jag läste din kommentar men de är där endast mitt på sommaren. Så inte denna gång. Tulum blir lite långt, så det blir nog Chizen Itza i stället. Får duga!

 3. Tror att du gjorde rätt val. För jag läser in att du åker ensam?
  Jag åkte på en charter själv förra året och just bland dessa resenärer blir man verkligen betraktad som en Alien om man reser själv. I Mexiko kan du sköta dig själv. På en charter-rundresa hade du behövt frotera dig med de andra hela tiden.

  • Bra, tack för peppen! Håller med om att det finns massor att uppleva i Mexiko, problemet är mer att Isla Holbox ligger lite för sig själv även på Yucatánhalvön. Hade gärna besökt både Belize och Mexiko City om det hade gått. Nästa resa…

 4. Dette vil jeg absolutt si er en bra bursdagsgave til seg selv! Skjønner godt at du gjerne skulle tatt turen til Senegal, men i denne omgang høres det ut som Mexico oppfylte flere av kravene. 🙂 Vil tro du får en strålende reise uansett!

 5. Åh vad du missar när du valde bort Senegal. Men visst gruppresa kanske inte är det jag skulle drömma om heller. Vi hade i alla fall en fantastisk resa till Senegal i höstas. Och vi lyckades få i en hel del strand och bad också. Du får ta det nästa gång!

  • Precis; nästa gång. Borde kanske testa en rundresa i grupp i stället för att bara hela tiden säga att jag inte tror det är för mig. Och vill fortfarande mycket till Senegal.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here