I mitten av oktober ska jag igen på en jobbresa till Bangalore i Indien. Tidigare Bangalore-resor har jag avslutat genom att flyga till Goa för att sola och bada några dagar.


Denna gången tar jag förlängningen av jobbresan ett steg vidare och åker vidare mot Maldiverna för en veckas rekreation. Maldiverna har alltid varit, och är fortfarande, ett av världens dyraste och mest lyxiga resmål. Men år 2009 så öppnade landet för vad som kallas local tourism. Tidigare har turisterna endast fått besöka resorts islands, men med lagändringen 2009 så får turisterna också besöka de local islands som tidigare har varit stängda. Detta medförde att billigare guesthouses började poppa upp på utvalda öar och det är nu möjligt att besöka Maldiverna utan att bli ruinerad samt att det gåt att få en inblick i det lokala vardagslivet. Jag kommer att dela min vecka mellan två local islands i ögruppen Alif Alif Atoll.

Maldiverna i oktober är vädermässigt lite riskfyllt eftersom det är slutet på regnperioden. Regnperiod på Maldiverna betyder inte en skur eller att det regnar nattetid, utan att det öser ner under timmar och dagar. Jag har googlat mycket kring vädret och det är 50/50% chans för sol respektive regn. Jag kryssar fingrarna och hoppas självklart på det bästa.

En av öarna jag planerar besöka är Ukulhas…
… där jag får låtsas som att jag är på bröllopsresa med mig själv

Föregående artikelCinque Terre – Corniglia
Nästa artikelPalma de Mallorca

8 KOMMENTARER

  1. Maldiverna-delen är ju privat så jag får själv bekosta att ta mig från Indien till Maldiverna och tillbaka samt alla kostnader på Maldiverna. Men när jag först var i närheten så ville jag ju gärna utnyttja möjligheten

  2. Jag visste inte att de hade öppnat upp landet för local tourism. Men va underbart! Hoppas att det inte dyker upp alldeles för många guesthouses och sånt bara 🙂

    Jag hoppas du får en underbar evcka där i alla fall och ser fram emot att få läsa om det!

  3. Ja, det ser väldigt fint ut. Och när jag var i närheten och det passade tidsmässigt, så var jag tvungen att boka Maldiverna. Hoppas-hoppas-hoppas på sol!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here