Corniglia är geografisk mittenbyn bland de fem städerna som utgör Cinque Terre. Den skiljer sig från de andra fyra genom att ligga på en bergstopp 100 meter över havet utan hamn och båtförbindelse eller strand. Upp från tågstationen leder Lardarina, en trappa bestående av 382 trappsteg, men eftersom du absolut vill besöka Corniglia så är et bara att börja ta sig uppför trappan.

Corniglia är den minsta av de fem Cinque Terre-städerna med 600 invånare. Utöver att vara den enda stad som inte ligger vid vattnet så har den också en annan känsla än de andra. Från vattnet sett är husen små och pastellfärgade, precis som i de fyra andra byarna, men när du börjar röra dig in i Corniglia längs huvudgatan Via Fieschi så är den ganska mörk och trång med oputsade eller mörka fasader. Flertalet hus ligger längs Via Fieschi och antalet gränder är lägre här än i de andra byarna. Via Fieschi slutar i utsiktsplatsen Belvedere Santa Maria där det är fin utsikt över de andra byarna och där det finns en trevlig bar att njuta en aperitivo innan maten. Eller ta en take away-pizza och äta den på muren, Belvedere Santa Monica är helt enkelt ett populärt ställe att spendera kvällen på.

Det sägs att Corniglia är den av de fem små städerna där man fortfarande kan få en känsla av hur livet en gång var i dessa fem små byar. Jag gissar då att det syftas till de byoriginal som vi såg i olika situationer på Via Fieschi båda gångarna vi besökte Corniglia och som var ganska så underhållande att stöta på.
Cinque Terre - CornigliaCinque Terre - CornigliaCinque Terre - CornigliaCinque Terre - CornigliaCinque Terre - CornigliaCinque Terre - CornigliaCinque Terre - CornigliaCinque Terre - CornigliaCinque Terre - CornigliaCinque Terre - CornigliaCinque Terre - CornigliaCinque Terre - Corniglia
Föregående artikelCinque Terre – Riomaggiore och Manarola
Nästa artikelMaldiverna i oktober!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here