Jag passar på att önska god jul med några bilder tagna i går morse på stranden Long Beach på Phu Quoc.

Jag har nu varit här fyra dagar och har fått mina rutiner. Varje morgon vaknar jag med tuppen, bokstavligen talat tyvärr, dock ligger jag kvar lite i sängen och försöker somna om men har inte lyckats en enda dag. Kring kl 8 brukar jag ta mig till ett vietnamesiskt gatustånd för att att äta frukost och har varje dag ätit en en sorts baguette med kryddigt kycklingkött och lite sallad. Jag kommer inte ihåg vad rätten heter men detta är en vanlig vietnamesisk frukost.

Sen går jag till stranden, vilket tar drygt fem minuter och brukar vara där mellan 08:30 och 08:45. Jag lägger mig alltid på en solsäng på samma resort och väljer en av de på främre raden; i solen och med utsikt mot vattnet. Inte dumt alls enligt mig själv, men nu börjar jag längta efter att Viveca kommer hit om två dagar. Nu är jag trött på att vara själv.

I dag ska jag förresten bryta min rutin och ge mig ut på båttur till ett gäng mindre öar söder om Phu Quoc. Det erbjuds snorkling, och det gillar jag, samt fiske och det vet jag inte riktigt vad jag tycker om. Jag har inte fiskat sen jag var liten, så jag får se hur jag gör med den biten. Det fanns bara utflykt med fiske inkluderat att köpa.

Frokosthaket fotat från bordet ut mot gatan. 

Två kontemplerande vietnameser kollar in vattnet

Jag fattade inte vad det var damen letade efter men gissar det var krabbor e.l.
Hon hittade i alla fall ganska många av det hon sökte, som åkte ner i en påse hon hade hängande på magen
Nu är det innan lunch och damen håller på att förbereda min ananas

Lunchdags; min utsikt

Och lunchen; sommarullar med räkor. Min absoluta vietnamesiska favorit
Igen; god jul!
Föregående artikelJul på Röda torget i Moskva
Nästa artikelJulpyntat en tidig morgon i Moskva

3 KOMMENTARER

 1. God fortsättning! Vi var här i slutet av januari och början av februari, över det knesiska nyåret och bodde på Cassia Cottage i Ba Keo beach. En jättefin strand hörde till hotellet och man kunde gå långt längs stranden åt båda håll. Då var det glest mellan hotellen, fin strand och härligt vatten och som sagt inte alls så turistiskt som vi upplevde langkawi dör vi var året innan, samma period. Och på Puh Qoc slapp vi de otäcka maneterna…
  Men säkert har ön ökat i popularitete sedan vi var där.
  Blir roligt att följa er i Saigon och i Kambodja och bla.a Angkor Wat, ett fantastiskt område som tar lång tid att besöka.

 2. Tack så mycket och god jul tillbaka.

  Jag gillar verkligen Long Beach men jag gissar att fler turister (bland annat jag!) har hittat hit sen ni var här. Det är ganska turistigt på Long Beach, inte så att det är någon kris utan bara lite för turistigt enligt min smak. Jag tycker faktiskt att stranden påminner ganska mycket om Langkawi; jag har tänkt den tanken vid flera tillfällen.

  De två senaste dagarna har jag tagit mig till Sao Beach, som jag tycker är helt fantastisk och verkligen i min stil. Mindre och mer genuin, fast det är ganska många som hittar dit.

 3. Härliga bilder! Och dessa rullar samt den färska ananasen är klara favoriter hos oss. Överhuvud taget så är vi förtjusta i den vietnamesiska maten. Känns både fräsch och nyttig.
  Vet att vi bodde alldeles vid stranden och hade drygt en km att gå in till "stan". Skönt läge, mysigt lite mindre hotell och lugnt. Tyckte inte alls, när vi var där, att Puh Qoc var lika turistiskt som vare sig Langkawi eller nånga ställen i Thailand. Och som sagt VIetnam gillar vi.
  Ha det gott och njut!
  Jag önskar dig en God Jul och givetvis en fortsatt bra resa.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here