Jag antar att ingen har missat att jag älskar bo på hotell. Ungefär 30 artiklar från olika svenska hotell säger sitt. Jag älskar den lyxiga inredningen, de fluffiga sängarna och att hänga i loungen med en bok eller datorn. Jag och skulle inte ha något emot att bo permanent på hotell. Men det går ju självklart inte.

Så vad gör jag då? Självklart gör jag om min egen lägenhet till att likna ett hotell. Vad annars?

Läs mer: Svenska hotell jag har besökt

Inga höstresor – Mycket tid och pengar att lägga på hemmet

De senaste tre åren så har jag heller inte haft några resor i oktober och november. Så också i år. Jag åker gärna någonstans i september, i år var jag i södra Afrika, och brukar också ha en långresa att se fram emot över jul och nyår. Men perioden mellan är jag mer än nöjd med att vara hemma.

Läs mer: Fyra afrikanska länder på nio dagar

Och i år har jag lagt dessa månader på att fixa till Stockholmslägenheten. Som att bo på ett hotell har varit stilen jag har strävat efter.

Sovrummet

Sovrummet tjuvstartade jag faktiskt med under förra året. Efter att ha varit på Steam hotell så var jag bara tvungen att göra om sovrummet med turkosa väggar och mörkbrunt trä. Jag tycker generellt att tapet ger ett lyxigare intryck än målade väggar, så jag valde enfärgad lite skimrande tapet ifrån Boråstapeter. För övrigt i samma serie som tapeterna jag redan hade i vardagsrum, matrum, hall och lilla sovrummet.

Läs mer: Steam hotell vid Mälaren

Till nya sovrummet i turkost och mörkbrunt matchade jag med ny beige säng med den perfekta gaveln. Mycket viktigt att sängen var beige och inte grå. Jag passade också på att byta plats på sängen och garderobsväggen, så att sängen är synlig från vardagsrummet. Gillar när sängen ses rakt framifrån och inte från sidan. Har alltid dörren öppen från matrummet till sovrummet.

En resebloggare har givetvis Atlas Obscura på sängbordet

När jag renoverade behöll jag byrå och spegel eftersom det var mörkbrunt och passade färgmässigt. Men det gav inte helt den känsla jag önskade. När jag i år letade gardiner hos Jotex såg jag den perfekta byrån, som jag matchande med sängbord från samma serie. Blev ännu finare än vad jag hade tänkt.

Vardagsrummet och matrummet

Mitt vardagsrum och matrum är tillsammans 30 kvm, med öppning i hela matrummets brädd mellan rummen. Här tapetserade jag för sex-sju år sen men jag älskar fortfarande mina tapeter och behöll dessa. I vardagsrummet har jag ränder och i matrummet en organisk mönstrad tapet, båda i kombinationen vitt och gyllene.

Ledorden i dessa två rum har här varit färgerna buteljgrönt, bordellrött och guld/mässing, temat djuriskt och materialet har varit sammet. Jag är ganska perfektionistisk och har lagt evigheter på att hitta precis rätt nyans på de gröna sammetsgardinerna. Och när jag äntligen hittade färgen fanns inte rätt längd, så det första jag fick göra var att lämna in de hos sömmerskan i huset för tio centimeters förlängning.

Jag hade på det mesta åtta olika gröna kuddar hemma och provade i soffan, och levererade tillbaka sex av dem. För att hitta två perfekta lampskärmar testade jag tillsammans sex olika.   

I soffan har jag uppdaterat alla kuddar, förutom de i skinn. Och lyckats kombinera mycket bra både färgerna grönt, rött och guld med materialet sammet och det djuriska. Dvs ledorden. Soffan är från sen jag flyttade in. Jag funderade först på att köpa ny sammetssoffa men visste det skulle ta mig månader att hitta den perfekta och orkade inte vänta. Det bruna ylletyget får hänga med ytterligare ett tag.

Hele uppiffningen började med att jag följde med en väninna för att hitta barpallar till hennes nya lägenhet. Då hittade jag en guldig lejonlampa med borellröd veckad sammetsskärm. Jag hade ganska nyligen kommit hem från safari i Botswana och var kanske lite präglad av denna… Med lampan var standarden satt för både tema, färg och material; dvs djuriskt, bordellrött och sammet.

Lampan fick flytta in på TV-bänken, där i övrigt allt annat är sen tidigare. Jag har en imponerande samling Voluspa doftljus hemma; och har alltid ett eller flera framme. I går återvände jag förresten till samma butik som där jag köpte lejonlampan och köpte spontant hem metallbordet bredvid blommiga fåtöljen, formad som ett blad.

Läs mer: Safari i Chobe nationalpark i Botswana

I övrigt har jag köpt ny och luftigare bokhylla, lyxigare soffbord i mässing med glasskiva, snygg men enkel vardagsrumsmatta och blommig läsfåtölj med pall. I fönsterbrädan, bredvid ena buteljgröna gardinlängden, står en ny mässingslampa med ljusare grön sammetsskärm med fransar. Så snyggt ihop med de två gröna nyanserna. Matsalsbordet och stolarna behöll jag sen tidigare, men på matsalsbordet står två nya påfågelljusstakar i mässing. Jag har också börjat att oftare använda kristallglasen jag har ärvd efter min farmor; passar perfekt till min nya lyxiga hotellstil.

Gästrummet

Jag har inte ändrat något i mitt pyttelilla gästrum. Men eftersom jag gillar hur där ser ut får rummet vara med på ett hörn. Är det någon som undrar över om jag gillar kuddar eller inte?

Läs mer: Och så här bor jag på sommaren i Oslo

Och vad kvarstår?

Ska jag byta ut matrumsbordet och stolarna eller inte? Först tänkte jag att jag skulle göra det eftersom jag tänkte att stilen inte skulle passa. Fantiserade om nytt bord i mörkt helträ. Men när alla nya grejer kom på plats tycker jag faktiskt att det passar ganska bra. Jag kommer nog i stället att satsa på nya bordtabletter och lite annat att ställa på bordet.

Nya bokhyllan kunde varit högre men detta var där närmast perfekt jag hittade och behövde akut köpa ny då jag höll på att kräkas på den gamla. Jag tänker att jag får kompensera hyllans ringa höjd genom att skaffa en stor blomma att ha på översta hyllan. Ser för mig en grön växt i monsterastorlek i mässingkruka, viktigt att växten är både hög och bred. Kanske det helt enkelt blir en monstera men får kolla lite mer.

Vad jag också måste köpa är ny byrå i hallen. Den befintliga är både ful och ena lådan har gått sönder. Jag har länge tänkt att jag ska köpa en antik lagom svulstig rokokovariant med marmorskiva. Skulle passa perfekt till den tapet jag har i hallen; som den i vardagsrummet men smalare ränder.

Eftersom nya byrån i sovrummet är smalare än gamla så blev det ett hörn över i sovrummet. Behöver fyllas med något. Möjligtvis en fåtölj, men kan bli lite trångt. Får fundera vidare. Kanske en golvlampa?

Och ja; alla (killar) som är hemma hos mig säger att jag måste byta ut min TV. Tyvärr har detta lägre prioritet än både resor och inredning generellt. Med heltidsjobb, en blogg att sköta och halva min tid i Oslo är tiden jag spenderar framför TV:n i alla fall minimal.

Det lustiga med denna artikel är att jag hade bestämt mig att skriva den men inte påbörjat. Plötsligt ser jag med några dagars mellanrum att min ena resebloggkollega Towe skriver om hur hon har piffat upp hemma och andra kollegan Lisa skriver detaljerad och intressant om hur de renoverade köket. Är kombinationen rese- och interiörbloggar det nya?

Läs mer: Mina finaste resesouvenirer


Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelOrheiul Vechi – Klosterkomplexet i Moldavien
Nästa artikelSafari i Botswana – Bildkavalkad

14 KOMMENTARER

  • Tack! Lejonlampan är min favorit också. Så nöjd med den, blir glad varje gång jag ser den. Och påfågelljusstakarna var jag först tveksam till att köpa men älskar de också.

 1. Velidg gøy å se dette, Lena! Så annerledes stil enn da jeg var der sist. Virkelig lekkert!! Den løvelampen tror jeg Thomas kommer til å ville kjøpe!! 😀
  Klem

 2. Oj vad fint du har fått till det!
  Och jag älskar att din tanke med att få till hotell-känslan, att sträva efter det där lyxiga i vardagen borde vi alla göra 🙂

 3. Ser mycket trevligt ut.
  Vet inte om jag tror på kombinationen rese- och inredningblogg dock eftersom bägge är gaska dyra hobbies. 🙂
  Hos mig har resorna i många år fått företräde, men i år satsar faktiskt vi också på att förnya hemma. Ny soffa och ny ytterdörr har redan anlänt. Nytt kök kommer i januari.
  Och så fy fasad och nytt tak på sommarstugan ovanpå det.

  • Förnya hemma är också viktigt! Fast vi båda reser mycket så är man ju mest hemma. Och då är det roligare att ha fint hemma. Se fram emot ett hemma-hosreportage från er också när ni är klara med förnyandet hemma. Tak på sommarstugan låter dock som en lite tråkigare grej, det är ju nödvändigt men inte så förnyande.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here