Victoria Falls har alltid funnits på listan över ställen jag vill åka till. Och plötsligt en dag var det dags att boka. Blev inte mindre taggad då det visade sig att fallen delas mellan Zambia och Zimbabwe. Ju fler länder, ju bättre. 

Världens största vattenfall i all ära, men när i Afrika vore ju en safari ganska trevligt också. Närmsta fullskaliga nationalpark ligger 90 minuter bort med bil, och råkar vara i Botswana. Ja, tack. 

Jag bokar safarilodge vid Chobe nationalpark i Botswana. Belägen vid floden och med finfin utsikt över det vilda djurlivet. Men vänta nu, vad är det som ligger där på andra sidan floden? Namibia, säger du? Givetvis ska jag passa på att göra en dagsutflykt dit.

Dag 1-4 Victoriafallen

Jag bor på Zimbabwesidan men passar på att se fallen från båda sidor. Utöver detta gör jag en white rhino walking safari på Zambiasidan samt en båttur på Zambezifloden.

Läs mer: Victoriafallen från både Zambia och Zimbabwe
Läs mer: Våra bästa tips för aktiviteter och praktiskt om när åka, hur åka, vaccin och valuta
Läs mer: Safari till forts och staden Livingstone i Zambia

Dag 5-8 Botswana

På min lodge ingår i priset två aktiviteter per dag, jag alternerar mellan klassisk safari i bil med plats för upp till tio personer, eller båttur på floden. Ser massa djur och är väldigt nöjd. När jag inte spanar efter djur vilar jag med en bok vid poolen eller njuter solnedgången från baren.

Läs mer: Safari i Chobe nationalpark
Läs mer: Bildkavalkad från safarin

Dag 7 Namibia

Min tredje dag i Botswana är dagen jag tar mig över till Namibia där jag besöker en by utan elektricitet och asfalterade vägar. Men med ett av landets största träd… Jag har tur och är enda turisten den dagen; dvs får guiden helt för mig själv.

Utflykten är mitt på dagen, så jag hinner också med både morgon- och eftermiddagssafarierna.

Läs mer: En dagsutflykt till Impalila Island

Dag 9 Victoriafallen

För att maxa tiden på lodgen i Botswana och göra hemresan lite kortare, åker jag tillbaka till Victoriafallen och Zimbabwe för att sova sista natten där. Kommer fram precis i tid för middag. Klockan 10 nästa dag bär det av till flygplatsen och semestern är över för denna gång.

Jag fick dock veta sedan att avresedagens safari går att flytta till någon annan dag i stället, t ex göra om den till Namibiautflykten, så det går att lämna Botswana tidigt på morgonen och åka direkt till flygplatsen.

Läs mer: Fyra länder – Nio dagar – Fem sidor med stämplar i passet


Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelSt Ives i Cornwall – Så idylliskt och gulligt att ögonen tåras
Nästa artikelÄr inte detta gulligaste elefanten ever?

4 KOMMENTARER

    • Tack, var en riktig drömresa. Och så roligt att fota djur med teleobjektiv. Har varken fotat djur eller använt teleobjektiv så mycket tidigare, helt klart något jag vill görs mer av.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here