Efter min fyra dagars safari i Chobe nationalpark i Botswana kom jag hem med drygt 2000 bilder på minneskortet. Många hade jag tagit i sekvens där jag tog fem till sex bilder på samma motiv; här var det enkelt att välja den ena bilden som var den rätta och radera de andra.

Men i slutändan satt jag i alla fall kvar med väldigt många fina bilder; både närbilder på utvalda djur men också stämningsbilder från savannen. Och inte att glömma från mitt underbara hotell Chobe Marina Lodge.

Jag har redan publicerat ett inlägg med vad tycker blev de 25 finaste bilderna. Men i rockärmen har jag ytterligare lika många som jag också tycker förtjänar att visas upp. Från 2000 bilder ner till 50, fördelade på två artiklar, tycker jag inte är så dåligt sållat.

Läs mer: Safari i Chobe nationalpark

En elefantunge! Älskar.
Ungefär halvvägs in i safarin stannade vi tre av gångarna till vid samma rastplats. Här fick vi lite mer kaffe eller vatten och det fanns möjlighet att kissa bakom något träd. Sistnämnda var en ganska så populär aktivitet.
Typiskt exempel på att jag tog en massa bilder i sekvens för att få den perfekta bilden när flodhästen gapade som högst.
Jag har på riktigt blivit intresserad av att fota fåglar! Dock måste de vara färgglada eller roliga på annat sätt för att intressera mig. Och stora. En liten svart-vit sak skulle jag aldrig lyfta kameran för.
Safari från båt var nytt för mig och jag gillade verkligen. De olika lodgerna hade väldigt olika båtar, några var större i två våningar medan andra bara hade plats för sju till åta personer. Vår hade plats för ca 30 personer och var i en våning.
Jag måste erkänna att jag inte tycker antilopsläktet inte tillhör de roligaste djuren. Detta är en kudu, som har fått sitt namn eftersom deras hovar låter ku-du-ku-du-ku-du när de går. Men vackra i ansiktet.
Ena baren på Chobe Marina Lodge; här jag brukade sitta och njuta av solnergången.
Bilden är självklart tagen med teleobjektiv, men lejonet ligger bara fem meter från bilen. När jag såg genom kameran var jag så fokuserad och det blev på något sätt distans till lejonet. Men så fort jag la ner kameran så kände jag på riktigt hur nära jag var ett djur som skulle kunna döda mig på sekunder. Och det var ju en ganska obehaglig känsla….
Honorna är dräktiga i ungefär två år och en nyfödd elefantunge väger ca 80 kilo. Det lärde jag mig precis nu, eftersom jag googlade.
Den här apan lekte i trädet precis ovanför min solsäng på lodgen.

Giraffer är ovanligt söta. Vill skaffa en trappstege och gosa med den.
Det roligaste var nästan att alla våra guider också hängde ut av bilarna och fotade djuren, precis som vi gjorde. Fast de kör sina rundor två till tre gångar per dag. Skulle tro de inte blev lika till sig över att se en elefant som oss andra, men tydligen.
Mitt badrum, som var ca 15 kvm stort. Hann tyvärr aldrig bada under noshörningen och flodhästen.
Livet på savannen! Älskar när solen går ner och alla djuren kommer fram och hänger tillsammans.
Det är alltså en fågel som står på en flodhäst. Helt-helt stilla var de båda under flera minuter; rörde inte en fena någon av dem.
Sista morgonen tog vi en annan runda, i en helt ny del av parken, än vad vi hade gjort de andra dagarna. Alla safaris är självklart annorlunda med olika upplevelser men vi stannade oftast till vid samma picknick-ställe, men nu var vi långt bort. Och guiden var så ivrig att det inte blev någon rast alls.
Det finns ganska många döda träd i Chobe. Enligt ena guiden efter att man under 1980-talet släppte insektsmedel från plan.
Fick aldrig med mig namnet på dessa fåglar, som finns överallt. Men tycker de ser roliga ut.
Dessa två girafferna var supersöta och stod och svängde sina långa halsar synkroniserade från sida till sida och gned sig mot varandra…
… Vår guide sa att det var två unga killar och tydligen är det vanligt att de håller på så. Ångrar sååå mycket att jag inte filmade i stället för att fota, för det var en helt fantastisk föreställning.
Marockanskt kakel har ju varit populärt länge. Jag vill med detta slå ett slag för botswanskt porslin, tycker detta handfatet är så fint.

Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelAtt bo som på ett hotell
Nästa artikelBrunch i Stockholm – Berns asiatiska

16 KOMMENTARER

    • Kanske du bara måste tänka annorlunda? Åka med endast med de två stora barnen och låta man vara hemma och tjäna pengar så ni kan åka? Det var inte jättemånga barn på min safarilodge, men de fanns absolut. Och läste precis i Vagabond om barn på safari, tjejen i reportaget verkade tycka det var fantastiskt. Tror det kanske var förra numret, var ett safari special har jag för mig.

  1. Vilken känsla man får när man tittar på bilderna, så härligt med alla djuren. På sin rätta plats!

    • Hmmmm, borde kanske fundera på det när du ger så generösa komplimanger… Men då blir det att återgå till de jag redan har vrakat, ifs i tredje rundan, och vrakade foton är ju just vrakade… Ser nu att det var 191 som snubblade på målsträcket, så kanske får återuppliva några av dem om ett tag.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here