Nu kommer vi till en av mina definitivt favoritbruncher i Stockholm; Berns asiatiska på Berns hotell vid Berzelii Park. Jag fullkomligt älskar lokalen och det är en fröjd att gå hit. Detta i kombination med asiatisk mat i ett enormt utbud är något som passar både mina ögon och min gom.  

Uppdatering 2020-01-26: Berns asiatiska har stängts permanent.
I samma lokaler finns nu Isaan, som också erbjuder asiatisk brunch.

Berns har serverat asiatisk mat sen 1944 och var Sveriges första restaurang att göra så.

Lokalen

Jag kan inte beskriva matsalen på Berns asiatiska på annat sätt än att den är klassisk, anrik och en institution i Stockholm. De enorma kristallkronorna är från 1886 och väger 300 kilo per styck. I övrigt är det röda sammetssoffor och mycket mörkt trä. Har redan sagt att jag älskar lokalen, men bra grejer kan inte sägas för ofta.   

Maten på Berns asiatiska

Det är buffé som gäller och maten är uppdelad på fyra stationer. Det är sushi, varmrätter, kalla sallader och röror samt efterrätter. Varje station är i olika delar av matsalen, passar mig utmärkt då jag kan ta någon extra runda eller två och spana in kristallkronorna.

Utbudet är stort på alla fyra stationerna; här finns det att välja mellan för alla. På varmrättsbordet finns flera sorters vårrullar och dumplings, nudlar, fish cakes och asiatiska kycklingvingar. Jag gillar att de byter ut rätterna lite då och då men blir lite deppig när favoriter försvinner. Salladerna är många och smarriga och jag gillar att väga upp de tyngre varmrätterna med lättare sallader. Älskar sallader med asiatisk touch.

Sist; dessertbordet. Det är enormt och det gäller på riktigt att spara plats. Här är utbudet också brett med mycket att välja mellan, jag älskar detta med att smaka lite av alla efterrätter.

Pris och service

Brunchen på Berns kostar 395 kronor. Dricka kommer vid sidan om. Även om jag tycker maten är fantastisk så anser jag nästan 400 kronor vara i överkant för en brunch. Detta är enda orsaken till att jag inte ger Berns brunch betyget fem.

Personalen på Berns kan verkligen sitt yrke; de vet hur man ger service. När vi har deras uppmärksamhet är allt perfekt. Men det är många gäster och tidvis fär vi sitta i flera minuter på alerten för att få kontakt med vår servitör för att beställa mer dricka.

Sittningar och bokning för Berns brunch

Det serveras brunch både lördag och söndag. Det är två sittningar, om jag inte minns fel kl 11:30 och 14:00. Man köar då ut på gatan och alla släpps in samtidigt. Vilket ger totalt kaos och kö vid samtliga matstationer. Man rekommenderas alltid att börja med sushin och kön ringlar sig lååååång, alltså vi pratar om att vänta upp till tio minuter. Jag brukar därför alltid börja med en kombination av varmrätterna och salladerna, för att så ta sushi som andra turen.

Bokning behövs, men ena gången jag och en väninna gick dit utan bokning och chansade fick vi bord. Så det är möjligt med drop-in men kanske en fördel att bara vara två.

Betyg: ⭐⭐⭐⭐

Område: City/Norrmalm ?-stationer Östermalmstorg, T-Centralen eller Kungsträdgården


Samtliga foton är tagna av Nina Nesset.
Tur jag har fotograferande vänner när jag för en gångs skuld bestämmer mig för att njuta av maten utan att fota. Och ångrar mig sen…

Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelSafari i Botswana – Bildkavalkad
Nästa artikelMcCarthy – Midsommar, softboll och en by in the middle of nowhere – Dag 9 och 10 av #4WomenInAlaska roadtrip

2 KOMMENTARER

  1. Men åh, det där ser ju jättegott ut!
    Det känns absolut som ett ställe helt i min smak, alltid kul med lite nya tips på ställen i Stockholm 🙂

    Jag kan rekommendera Paladar de Cuba på Tegnergatan, det är min favorit i Stockholm!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here