Liksom påven är katolik så kommer varje år den traditionsenliga sammanfattningen av årets resor by Ladies Abroad. Så också i år. Inte fullt så många resor som för några år sedan men så illa är det inte i alla fall. 

Nu bär det av; som vanligt uppdelat per månad och i slutet den här spännande statistik. Hur många länder kan Lena och Maxime nu ha kommit upp i? Det är den stora frågan, svaret får du självklart längst ner i artikeln.

Januari

Januari var en ganska så trist månad under ett ganska så trist år. Jag vill göra något kul, så jag checkar in på Hotell Frantz vid Slussen på Söder i Stockholm. Extremt fina rum och jag har ett toppendygn här. Blir så glad av denna staycation att det håller hela månaden ut!

stockholm sverige hotel frantz
Frantz hotell

Februari

I februari ska Mija och jag göra en dagsutflykt och gå en promenad i Sigtuna, där jag kvällen innan råkar boka ett rum på stadshotellet och stannar kvar över natten. Väldigt mysig stad och ett fint och anrikt hotell.

sverige-sigtuna
Sigtuna

Mars

Nej, i mars hände det inte mycket varken på rese- eller hotellfronten. Men jag äter middag på nya och heta restaurangen La Perla by Ingrosso, mexikanska Geronimo´s, libanesiska Manoshé – The hummus club och gör ett återbesök till Farang, alla i Stockholm. Restauranger är inte som att resa men ett ganska så bra substitut när det inte kan resas.

stockholm sverige manoshe hummus meze
Manoshe

April

Första veckan i april vankades det påsk och på självaste påskafton åker jag tillbaka till Sigtuna stadshotell med min väninna Lotta. Två besök inom loppet av sex veckor är ju ett bra betyg!

Bara någon vecka senare är det dags för staycation nummer två i april, det är brådis för jag ska bege mig till Oslo för sommaren. Denna gång till japanska hotellet och SPA:et Yasuragi utanför Stockholm, som är Maximes födelsedagspresent till mig. Väldigt fint i SPA-et efter renoveringen och jag hade aldrig sovit över här tidigare, blev väldigt nöjd.

Yasuragi

Maj och juni

Jag är kolonistugan i Oslo; ligger i hängmattan, planterar äppelträd och ansar ogräs i rabatterna. Ett toppenliv. Firar 17 maj med min mamma och syster i nämnda kolonistuga, grillas ska det fast det regnar så vi sätter elgrillen under parasollen. Jag hänger i favoriterna Frognerparken och på Akerhus fästning samt Oscarahalls slott.

Akershus slott

Juli

Jag är kvar i Oslo men gör en avstickare till Stockholm innan jag beger mig på The Västervik/Öland/Kalmar roadtrip med Lotta, Niklas och Viveca. Tio helt perfekta dagar med finaste solsken varje dag.

Min mamma följer med til Stockholm och vi tar en dagstur till Gripsholms slott med Maxime. Utöver det äter jag också på Ön på Långholmen i Stockholm.

Byrums raukar på Öland

Augusti

Fortfarande mest i hängmattan i Oslo men nu är det dags för The Söderköping/Eriksberg safaripark/Ystad roadtrip med min mamma Brit, min syster Christiane, Maxime och hennes man Jonas. Fem fullproppade dagar och att safari i Sverige skulle vara så bra hade jag inte trott.

Bara några dagar senare är det dags för ett återseende med Fyri Resort i Hemsedal i Norge, denna gång med mina väninnor Irene, Siri, Tone och Marie-Helen. Resan är deras present till mig då jag fyllde år; tack igen jättemycket.

Eriksberg safari

September

September anländer och då kommer Maximes överrakningsresa, för hon fyller år. Hurra-hurra-hurra! Det är Jonas och jag som har planerat och vi åker två fantastiska dygn till Ästad vingård i Halland.

I slutet av månaden flyttar jag ut av kolonistugan i Oslo och återgår till att pendla mellan Stockholm och Oslo.

Sinnenas SPA på Ästad vingård

Oktober

Jag tänker inte låta 2021 passera, pandemi eller ej, utan att jag får med mig ett nytt land. Valet faller på minilandet i Pyrenéerna, nämligen Andorra. Mija hänger på och vi kombinerar Andorra med fem dagar i Barcelona, när vi först är i närheten.

andorra
Andorra

November

Någon gång under sommaren spontanbokar jag en resa till Cypern för ca tusen kronor. När jag ska planera vart jag ska bo så visar det sig att hela södra sidan av ön är mer eller mindre fylld av charterorter. Förutom uppe i bergen men där är det för kallt i november. Valet faller då på Norra Cypern! Ett ypperligt val, där jag är tre dagar i hamnstaden Kyrenia och två dagar i huvudstaden Nicosia.

cypern nicosia
Norra Nicosia

December

En fredag i mitten av månaden trillar det in ett mail med mycket trevlig rabatt hos Ellery Beach House på Lidingö i Stockholm. Min väninna Viveca och jag är snabba med att boka och redan söndag samma helg checkar vi in. Ellery är precis lika trevligt som vid mitt förra besök.

sverige stockholm staycation ellery
Ellery

Resestatistik för 2021

  • Antal utlandsresor under under året: 2 (Andorra/Barcelona och Cypern)
  • Antal Sverige- och Norgeresor under under året: 4 (Västervik/Öland/Kalmar, Söderköping/Eriksberg safaripark i Blekinge/Ystad, Hemsedal i Norge och Ästad vingård i Halland)
  • Antal svenska staycations: 5 (Hotell Frantz, Sigtuna stadshotell x2, Yasuragi och Ellery)
  • Antal nya länder under året: 1 (Andorra)
  • Antal besökta världsdelar under året: 1 (Europa)
  • Antal besökta länder totalt: 83 (11 afrikanska, 23 asiatiska, 41 europeiska, 5 nordamerikanska och 3 sydamerikanska)

Jag skrev i sammanfattningen för fjolåret ”att 2020 inte har gått till historien som bästa reseår är väl ingen underdrift.” Och 2021 känns på något sätt ännu sämre eftersom det kändes som att eländet var över i somras, jag trodde då att jag skulle kunna åka till Brasilien i september i år och till Asien över jul och nyår, dvs just nu.

Men om jag ska fokusera på det positiva så är jag helt enkelt sjukt nöjd med Andorra och att jag lyckades resa till ett helt nytt land. För en räkna-länderperson som jag känns det som att året gav något. Norra Cypern känns också som ett nytt land, fast det inte är detta. Men det är i alla fall en ny del av både Turkiet och Cypern som jag inte hade varit i tidigare.

Årets bästa och sämsta

  • Årets bästa resa: Detta var absolut The Västervik/Öland/Kalmar roadtrip. Rodtrips med trevligt sällskap är grejen; jag älskar att åka runt med en noggrant framtagen lista på vad vi vill se och göra, sen hinner vi med det vi hinner med och det andra var inte så viktigt. Eller så får vi ta det nästa dag. Stort plus att vi bodde på så himla fina hotell både i Västervik och på södra Öland. Och att Öland var precis så fint som jag ville det skulle vara och att solen sken hela resan.
  • Årets sämsta resa: Inga bottennapp alls på någon semester. Dock hade jag ganska tråkigt på Norra Cypern pga att jag reste själv. Jag vet ju att jag tycker att detta är tråkigt men tyvärr glömmer jag mellan varven och tänker bättre själv än inte resa alls men så är det oftast inte. Jag har tyvärr dåligt/selektivt minne.
  • Bästa hotellupplevelsen: Definitivt Ästad vingård med fantastiska Sinnenas SPA. Det är sååå fina rum, sååå fina omgivningar, sååå god mat och ett helt fantastiskt SPA. Jag kommer definitivt att åka tillbaka. Men jag vill också nämna Hotell Frantz och Yasuragi, som ställen som jag brukar tänka på då och då att jag vill återvända till.

God fortsättning och gott nytt år!

Här finns tidigare års årssammanställningar: 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013 och 2012.


Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelKära tomten
Nästa artikelThe Hub hotell i Oslo – Art deco mitt i smeten

2 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here