Vår vana trogen så är det dags för en årssammanfattning av reseåret 2016 för Maxime och mig. Alla resor, topplistan samt våra nyårslöften för 2017. Hur gick det dessutom för 2016 års nyårslöften? Och vilka resor blev årets bästa?

Januari

Lena och Maxime börjar året på ön Palawan på Filippinerna.

Paradisstrand Seven Commando Filippinerna

Februari

Maxime åker till Hawaii med sin pappa och fru samt de fyra systrarna.

Hawaii-pearl-harbour-1

Mars

Lena besöker syster Christiane och sambo i Berlin i början av mars. Sen bär det av till New Orleans med två vänner under påsk, inkluderat några dagar i Chicago på vägen hem. Maxime firar påsk i Venedig.

new-orleans-nola-frenchmen-street

April

Äntligen dags för Lenas drömresa till Iran. Moskéer och gul-blå kupoler utforskas i evigheter. Otroligt imponerande.

Isfahan Iran Esfahan

Maj

Lena åker till Amsterdam med fem väninnor över Kristi himmelfärdshelgen. Senare i månaden bär det av mot södra Serbien med fokus på SPA.

Amsterdam Nederländerna

Juni

Juni månads resa är en fem dagars rundresa med tåg längs Östersjökusten i norra Tyskland.

Wismar Tyskland Germany

Juli

2016 års sommarsemester för Lena är en 18 dagar Balkan roadtrip med två väninnor och den enas dotter. Vi hinner med sex länder; Kroatien, Bosnien, Montenegro, Makedonien, Albanien och Grekland.

Slappa på semestern är för dom andra, alternativt kan detta göras senare i livet!

Kotor - Montenegro - UNESCO

Augusti

Lena inleder hösten i vackra Åre, för att sen i slutet av månaden åka en långhelg till Budapest.

Sommar i Åre - Jämtland - Sverige

September

Maximes födelsedagspresent till Lena, köpt nio månader innan, var en långhelg i Istanbul. Efter mycket funderingar beslutar vi oss för att åka, trots terrorhot. Istanbul är en underbar stad och vi är så glada för att vi åkte.

istanbul-turkiet

Oktober

Månadens första dagar tar Lena ut vinsten från Travellinks Blog Event och åker en långhelg till Madeira. Redan tre dagar senare är det dags för nästa resa; till Azerbajdzjan med Maxime.

azerbajdzjan-baku-gobustan

Resorna till Istanbul, Madeira och Azerbajdzjan utgör tillsammans tre långhelger under fyra veckoslut. Även om jag älskar att resa så är detta aningen mycket.

November

I mitten av november, precis när vi har årets förta och största snöfall, så besöker Lena Sandhamn med nio väninnor. I slutet av månaden bär det av mot Hamburg på pressresa.

Hamburg-miniature-wunderland

December

Lena firar nyårsafton i Kiev i Ukraina med två väninnor. Maxime firar med 15 vänner i svenska fjällen.

Utmärkelser och media

 • Med i Rapport i januari, där det pratades om smygreklam i bloggar
 • Nummer två när Expressen i februari listar Sveriges bästa resebloggar
 • Intervjuades om Gdansk i mars av TT, intervjun publicerades i ett tiotal svenska lokaltidningar
 • Finalist i Travelmarkets tävling Sveriges bästa reseblogg i mars
 • Prisad som Sveriges bästa reseblogg av Travellink i april
 • Listar som Sveriges bästa mammablogg (!) av Skyscanner i maj

Statistik för 2016

 • Antal resor under under året: 17
 • Antal nya länder eller amerikanska stater: 10
 • Antal besökta länder totalt: 60
 • Antal besökta världsdelar totalt: 4

Gellert SPA bath - Budapest

Topplistan

 • Årets bästa resa alla kategorier: Iran. Utan tvekan. Underbara kulturskattar, god mat och otroligt vänligt och hjälpsamt folkslag. Som dessutom pratar engelska. Enda negativa; hatade de varma täckande kläderna och slöjan.
 • Årets coolaste resa: New Orleans. Jag har sagt det tidigare och jag säger det igen, staden är precis lika häftig som du har sett på film. Så härlig svängig och full av liv.
 • Årets största överrakning: De vackra Hansastäderna Schwerin, Wismar och underbara semesteridyllen Rügen i tyska området Mecklernburg-Vorpommern. Hit åker jag gärna tillbaka.
 • Årets strand: Seven Commandor Beach stack verkligen ut bland alla andra vackra stränder i hela El Nido-området på ön Palawan.
 • Årets naturupplevelse: Kotorbukten i Montenegro. Branta berg och djupa fjordar.

Butrint - Ksamil - Albanien

Nyårslöften för 2017

Och några nyårslöften måste vi ju ha, det är ju tradition här på Ladies Abroad. Under 2017 ska minst två av dessa fyra moment genomföras:

 1. Burma under jul jul och nyår.
 2. Så stora delar som möjligt av sommaren ska spenderas i Skandinavien.
 3. Besöka alperna under sommartid. Tyska, schweiziska, italienska eller österrikiska kvittar; det är naturen jag är ute efter.
 4. Centralasien med länderna Kazakstan, Uzbekistan, Kirgizistan samt Tadzjikistan.

Chicago The Bean

Och hur gick det för 2016 års nyårslöften?

”Nu är det dags att genomföra en av fyra rundresor som jag har varit sugen på i över ett år; nämligen Sidenvägen, Kaukasien, Montenegro/Albanien och Iran. Nu är det slut på mycket snack och lite verkstad!”

Genomfördes: Iran genomfördes i April. Montenegro/Albanien genomfördes i juni.
Genomfördes delvis: Kaukasien genomfördes delvis under 2016 genom resan till Azerbajdzjan. Med Georgien och Armenien planerat till juni 2017 blir det då bock på denna punkt.
Genomfördes inte: Sidenvägen/Centralasien kvarstår och vidareförs till 2017.

*******

Jag är riktigt nöjd med att ha uppfyllt två och en halv av fyra resor. Nyårslöftet var faktiskt bara att genomföra en av resorna.

Föregående artikelAchilleions palats på Korfu
Nästa artikelBudapest – Vacker och promenadvänlig

26 KOMMENTARER

 1. Så många fantastiska resor! Kaukasien och Iran är högt på min också nu. Ser fram emot att följa om du lyckas med Sidenvägen i år! Verkar så häftigt! Hörde även något om Svalbard 😉 God fortsättning!

 2. Så mange fine reisemål det har blitt i løpet av et år! Det skal bli spennende å se hvor 2017 fører deg/dere – ikke minst om du får oppfylt drømmen om Sentral-Asia, som virkelig er en herlig del av verden! Godt nytt år!

 3. Så himla fint år alltså! Jag är väldigt nöjd med att ha fått lära känna dig lite bättre under det här året, du inspirerar! Gott nytt resår, ser fram emot att fortsätta följa dig och er.

 4. For et fantastisk reiseår dere har hatt! Dere rekker med temmelig mye på et år må jeg si! Gøy at dere gjennomførte nesten alle nyttårsmålene, og jeg ønsker dere lykke til med det kommende års nyttårsforsett. 🙂 Gleder meg til å følge dere på nye reiser i det nye året! Godt nyttår!

  • Ja, ett bra reiseår har det värt. Men mye vil alltid ha mer… Ganske så fornöyd med gjennomföringen av nyttårsforsettene, vi vil at de skal väre litt vanskelige å gjennomföre så vi har noe å streve etter. Skal gå inn nå og se om du har oppsummert året. Gjetter du har gjennomfört minst like mange både reiser og nye land, skal bli spennende å se. Godt nytt år tilbake!

 5. Lycka till med både Burma, de resterande delarna av Kaukasus samt Centralasien 2017. Burma är jag också sugen på men jag tror inte jag har det som ett mål just för nästa år. Jag får börja fundera lite! 🙂
  Gott nytt år i Kiev i alla fall!

 6. Attans vad många resor! Själv fick vi hålla till goda med 8. 🙂 Azerbajdzjan är nog det som jag spontant är mest avundsjuk på. Känns som en spännande del av världen.

  • Åtta är också en bra siffra! Det är ju så att några av våra resor är ju kortare och enklare (och ofta billigare), som helgen i Amsterdam.

   Och ja, både Azerbajdzjan och Iran var spännande. Känns som jag har hittat min del av världen att fokusera på för ett tag.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here