Tidigare i höst drabbades jag av ett akut behov av en hotellnatt. Jag behövde inte tänka många sekunderna innan jag insåg att det var Hotel Frantz vid Slussen jag önskade mig.

Så då bokade jag mig en staycation; en söndag när det ändå inte skulle hända så mycket. Söndagar är förresten riktigt bra för att bo på hotell i den egna staden. Priserna är ofta låga pga lägre beläggning, varken helgresenärerna eller affärsresenärerna brukar boka då.

Dessutom har i alla fall jag ledigt söndagar, vilket gör att jag kan hänga på låset och checka in kl 15. Jag brukar tom ofta chansa och komma kl 13 eller 14, är inte rummet klar får jag gå en promenad eller hänga i lobbyn. Det senare brukar inte heller vara fy skam.

På tal om lobby så har faktiskt inte Frantz någon riktig lobby, vilket jag saknade lite. På bottenvåningen finns till vänster kombinerad restaurang och frukostmatsal och till höger en liten bar. Rakt fram receptionsdesken och trappan upp till rummen.

Rummet på Hotel Frantz

Jag har tur och får checka in tidigt i mitt fina rum, med utsikt mot Södermalmstorg. På väggen en apa-lampa från italienska Celetti, i fönsterbrädan finns en dyna så jag kan sitta och se ut på de som går på torget och vid sängen ett stilrent extra handfat i rummet. Till trots för svala och diskreta färger i rummet är rummet både levande, spännande och extremt elegant.

Om jag älskar inredningen i rummet så älskar jag badrummet ännu mer. Mitt rum är helkaklat i blått med den finaste inredningen från brittiska Burlington. Ja tack, jag vill flytta exakt detta badrum in i min lägenhet.

Jag har redan bestämt mig för att maxa min tid på rummet; här ska inte slösas bort någon tid på att gå ut och äta. Efter min tidiga incheckning går jag runt hörnet till Joe & The Juice och äter en spicy tuna-macka, sen tillbaka till Hotel Frantz igen för netflixande, bokläsning och fotoredigering i sängen.

Ungefär samtidigt som det börjar bli mörkt känner jag hungern komma krypande igen. Denna gång beger jag mig hela vägen till Medborgarplatsen, där jag köper en gyros från en av vagnarna som alltid står där. Bra tips för den som inte har testat. Jag funderade innan lite smått innan på att äta middag i hotellets restaurang men nej, det får bli nästa gång.

Frukosten

Nästa morgon vaknar jag pigg och utvilad. Strax innan klockan åtta är jag nästan själv vid frukosten. Jag plockar på mig den perfekta frukosten med allt det godaste, det är viktigt att hämta allt innan så jag inte behöver resa på mig igen. Jag blir sittande länge och njuta, vid grannbordet hinner fyra sällskap komma och gå. Sen upp igen till rummet, där jag jobbar från sängen till det är dags att checka ut.

Hejdå för denna gång Hotel Frantz.

Kort om Hotel Frantz

  • Hotellet ligger på Söder, precis vid Slussens tunnelbana. Ett dubbelrum kostar från ca 1800 kr per natt.
  • Det tar ca 25 minuter att gå till Åhléns City på Drottninggatan. Sträckan tar tre minuter med tunnelbanan.
  • Götgatan, med alla butiker och restauranger, ligger precis runt hörnet och det tar en kvart att gå till barerna och restaurangerna vid Nytorget.
  • Missa inte att äta brunch på Älskade traditioner när du är vid Nytorget eller att se gatukonsten vid Mosebacke.

Andra staycations i Stockholm


Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelVåra oktoberresor 2012 till 2021
Nästa artikelBarcelona – 11 bra tips för restauranger, tapasställen och barer

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here