För ett tag sen blev jag alldeles till mig då jag hittade konstverk av de brasilianska bröderna som utgör gruppen Os Gemeos först i Minsk i Vitryssland, sen i Vilnius i Litauen.

På Facebook var det någon som delade min entusiasm och kommenterade att Os Gemeos också har täckt en husgavel i Stockholm! What??? Så nära och jag visste inget?

Läs mer: Min exaltation när jag hittar verk av samma konstnärer i Minsk och Vilnius

Stockholm

Stadsdelen är Söder, området är Mosebacke och den exakta adressen är Fiskargränd 8. Konstverket stod klart i juni 2017, så alldeles nytt är det inte heller.

Motivet ska anspela på Stieg Larssons Milleniumsböcker, men i ärligheten namn har jag lite svårt att se detta. Dock gillar jag hur de har fått in en gammal grön tunnelbanevagn.

Vilnius

Målningen i Vilnius sitter på en vägg ovanför den hippa restaurangen Keule Ruke. Adressen är Pylimo 66, som ligger i området där många av Vilnius glädjeflickor jobbar. Restaurangen i sig är känt för tre grejer:

  1. Den serverar fantastisk mat
  2. De prostituerade brukar rekommendera restaurangen till sina kunder efter avslutad affär
  3. På väggen finns en gigantisk målning av Trumph och Putin som delar en joint, beställd av restaurangägaren

Os Germeos betyder förresten tvillingarna och brödernas gammelmorfar/-farfar var från Litauen. Här anspelar verket på honom och brödernas litauiska bakgrund genom den äldre mannan i handen.

Läs mer: Trumph och Putin delar en joint

Minsk

I Minsk pryder brödernas konstverk passande nog landets brasilianska ambassad, på adressen Engels gate 34a.

Verket heter The Giant of Minsk, men jag har inte lyckats hitta vad det föreställer. Men gillar hur de har fått in fönstret som en del av målningen.

Läs mer: Gatukonst i Minsk

Läs mer: Alla våra inlägg om gatukonst


Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelGott och blandat i Göteborg – Den perfekta helgen
Nästa artikelVägglöss – Hur jag gör för att minimera risken

2 KOMMENTARER

  1. Älskar gatukonst och känns som jag känner igen stilen. Kan inte komma på vart ifrån jag sett dem och aldrig tänkt på att de kan vara artister som målar över hela världen. Tack för ytterligare en radar att ha påslagen under kommande resor

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here