Götegorg är en fin-fin stad på Västkusten. Bästkusten. Dessutom mitt mellan mina två hemstäder Stockholm och Oslo. Det går liksom bara att stanna till där när jag förflyttar mig. Och faktum är att jag under 2018 gjorde just detta tre gångar.

Så här har jag samlat några braiga tips för Göteborg både från mig själv och andra. Kom igen, häng på min perfekta weekend i vår näst största stad. Hotell, barer, restauranger, shopping… You name it; I got it!

1. Checka in på hotell Pigalle

First thing first, så vi började helgen med att checka in på hotell Pigalle. Detta hotell är i en egen liga, så det förtjänade en egen artikel.

Läs mer: Maximalistiska hotell Pigalle i Göteborg

2. Restaurang Puta Madre

Sen middagsdags. På Puta Madres hemsida står det oblygt att de är en hyllning till den mexikanska bordellmamman 1918. Eftersom helgen i övrigt går i sammet och brokad så vill vi självklart dit. Ser ni hur snyggt mina väninnor matchar inredningen?

Puta Madres grej är den fantasifulla interiören men de har också en stor uteservering. Efter att ha tvekat lite så väljer vi ett bord på uteserveringen, även om denna är alldeles vanlig. Första soldagen på året etc…

Medan vårt bord görs klart får vi vänta uppe på terrassen, som är fantasifull med chili på hela väggen och matchande inomhusinteriören. Precis när drinkarna tar slut blir vi hämtade för att vårt bord är klart också.

Maten är inte världsgodaste mexikanska jag har ätit men absolut god. Tyvärr kan jag inte låta bli att ångra lite att vi inte sitter inomhus för stämningens skuld, men det är underbart att sitta utomhus också.

3. Magasingatan

När vi har druckit upp alla margaritas och ätit alla tacos är det dags att röra lite på sig. Vi kikar in på Magnus & Magnus, eftersom helgen som sagt går i maximalismens tecken, där alla rum är tomma med undantag av innergården. Givetvis. Glada tar vi var sin färgglad drink innan det är dags att gå vidare.

Fantasy Dining har sammanfattat Magasingatans höjdpunter i denna guide.

4. Champagnebaren

Nästa ställe att besöka är Champagnebaren. När vi kommer dit pågår en jazzkonsert i bakgården och detta gillar vi! Här dricker man givetvis champagne och så gör vi. Det ligger flera olika ställen runt innergården och vi fattar aldrig om allt tillhörde Champagnebaren eller om det är olika. Men på gården tar vi kvällens sista glas innan det är dags att dra sig hemåt strax efter midnatt.

Läs mer: Thorskogs slott – Att bo lyxigt och lantligt utanför Göteborg

5. Haga Nygata

Valet för lördagsförmiddagens aktiviteter faller på Haga Nygata, i stadsdelen Haga. Här samsas butiker, caféer med kända kanelbullar och restauranger längs en lång och trevlig gata. När vi alla tre har lagom många shoppingkassar vankas musslor på Sjöbaren, som vi valde beroende på den mysiga bakgården.

Fantasy Dining har skrivit en utmärkt guide till Haga Nygata.

6. Långgatorna

Det tidigare sunkiga hamnområdet är i dag Göteborgs krogtätaste och hippaste område. Det är på Andra Långgata och Tredje Långgata flertalet barer, pubar och restauranger ligger. Där Haga Nygata slutar går den över i Tredje Långgatan och när Irene och Marie-Helen vill vila innan middagen så väljer jag att fortsätta dit. Det är sen lördagseftermiddag och ganska tomt men jag känner direkt att detta är ett område jag gillar.

Läs mer: Arken hotell och SPA

Vi hade sen tidigare planerat att gå dit för lunch på söndagen, så jag tog bara en bild då jag var där. Tyvärr fastnar vi i shoppingen på söndagen, så Långgatorna är en given aktivitet vid min nästa resa till Göteborg.

Fantasy Dining har givetvis skrivit en guide till Långgatorna också.

7. Middag på restaurang Toso

Jag har två Stockholmsväninnor som då och då brukar åka till Göteborg med huvudsyfte att äta på Toso. Så dit vill vi också. Dessutom är asiatiskt och mellanrätter två melodier jag gillar. Boka i tid, dvs mer än en månad innan, annars får du äta klockan 17 eller 22.

Fast det finns en stor och livlig utomhusservering så väljer vi att sitta inomhus för miljöns skuld. Klok av erfarenhet från besöket på Puta Madre kvällen innan. Maten på Toso var riktigt-riktigt bra och rekommenderar alla att gå hit. Kommer tvinga mig på mina två väninnor nästa gång de ska åka till Göteborg.

Efter desserten förflyttar vi oss till ett bord utomhus och det är trevligt värre. På väg hem går vi förbi Champagnebaren för ett sista glas, eller kanske rullade ska jag kanske säga. Vi var inte direkt hungriga då vi somnade.

Bilden ovan, med de två statyerna, är förresten från toaletten.

8: Shopping på Vallgatan etc

Söndagen börjar vi självklart med att äta frukost igen, fast det knappast finns plats från middagen kvällen innan. Sen är det dags att bege oss ut på stan igen. Planen är först att alla tre ska åka tillbaka till Första och Andra Långgatan. Men vi fastnar helt enkelt i shoppingen på Vallgatan och Korsgatan mitt i centrala stan. En glass vid domkyrkan hann vi också med.

Om du är ute efter klassisk shopping så rekommenderas detta område. Om du i stället är ute efter coola butiker i Göteborg så har Jeanette Seflin samlat dessa i en guide till Göteborgs butiker.

9. Annat att göra i Göteborg

Jeanette Seflin tipsar också om Palmhuset, ett tips skulle önska jag hade sett innan jag själv åkte.

Dryden tipsar om sju restauranger, och restaurangtips får man aldrig för många av. Vi hade egentligen bokat afternoon tea på Dorsia på söndagen, som vi ställde in för att solen sken och vi ville heller vara utomhus på Långgatorna. Nu missade vi ifs också Långgatorna men jag passar i alla fall på att tipsa om Dorsia, där jag tidigare har ätit middag.

Har du flera Göteborgstips? Lägg till i kommentarsfältet.


Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelPolens pärla Krakow – 14 tips till vad att göra en långhelg
Nästa artikelOs Gemeos – Gatukonst världen runt

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here