Året 2019 börjar gå mot sin slut. Och vad gör man då som resebloggare? Jo, man summerar året. Hur många resor blev det och vart gick de? Och blev det några nya länder att lägga till listan?

Januari

Som sig hör och bör började 2019 utomlands. Som jag ifs nästan alltid gör. Förra årets nyårsresa gick till Oman med fem vänner och det var en fantastisk resa. Skulle göra om varje sekund av den när som helst.

oman-bahla
oman-oken-wahiba-sharqiya-sands
oman-grand-mosque-stora-mosken

Några veckor senare åkte jag till fina Söderköping och hotellet Söderköpings brunn. Vill definitivt komma tillbaka till både stad och hotell när det är sommar.

Februari

I februari månad var det fokus på hotell- och SPA-upplevelser. I början av månaden åkte jag på workation till Thorskogs slott utanför Göteborg med mina parters in crime från Alaska; Jeanette, Katarina och Sofia.

Sen åkte Maxime, min syster Christiane, min mamma och jag till Farris bad utanför Oslo, vilket är Petter Stordalens SPA-satsning i Norge. Magiskt i februari men vill åka tillbaka dit också under sommaren.

norge-farris-bad

Mars

Mars månad och jag fyllde år! Passade på att ge mig själv bästa presenten; en resa till Mexiko och åkte på själva födelsedagen. Älskade Isla Holbox.

April

I april åkte Maxime och jag en helg till Krakow. Åt god mat och upptäckte staden till fots.

polen krakow

Maj

Äntligen fick jag åka till Oxford! Eller fick och fick; det var ju bara att bestämma och boka. Men äntligen hände det i alla fall. Passade på att avsluta med två dagar i London också.

oxford uk

Juni

Äntligen vill jag också säga om juni månads resa till Slovenien. Det var elva år sen en kort dagstur och jag har velat åka tillbaka lika länge. Upplevde både huvudstad, alperna, sjön Bled, droppstensgrottor och kuststaden Piran. Ett land med små avstånd och mycket att se.

slovenien piran

Juli

Juli var en riktig resemånad. Det började med Cornwall i England, som jag också länge har önskat åka till. Dock varit lite feg beroende på risken för dåligt väder men vi hade sol hela tiden.

uk-england-cornwall-lands-end

Sen bar det av till Gotland på roadtrip med Maxime, Christiane och min mamma. Bodde bland annat på Fårösunds fästning; ett hotell jag älskade.

sverige-gotland-farosunds-fastning

Mot slutat av månaden åkte jag och två väninnor på the svorska tågtripp, där vi började i Göteborg på hotell Bellora, fortsatte till Oslo och de avslutade i Sunne.

sverige-goteborg-bellora

Augusti

Augusti kommer och min vana trogen åkte jag på en sista sommarresa sent i augusti. Resan gick till Moldavien, som jag vågar påstå är Europas mest okända land. Bodde på vingård och åkte på utflykt till utbrytarrepubliken Transnistrien, vars högsta önskemål är att Sovjetunionen återuppstår.

moldavien-chisunau

September

September och hösten börjar visa sig men det gör inget. För jag har tio dagar att se fram emot vid Victoriafallen, Botswana och Namibia. En fantastisk solosemester och jag njöt av både kultur, natur och djur. Mer safari åt folket!

afrika victoria falls hotel zimbabwe
botswana safari chobe nationalpark

Vad som var årets sista riktigt varma dag var Maxime och jag på hotell Havsbaden i Grisslehamn. Ett hotell vi båda gillade och jag har dessutom fått upp ögonen för Roslagen.

sverige havsbaden grisslehamn

Oktober

Inga resor utöver Oslo och Stockholm, men det är ju sen gammalt att jag delar min tid mellan de två städerna. Men passade på att bo en helg på Hotell Christiania Teater i Oslo när Maxime fyllde år och var i Oslo, tyckte detta var en bra present att ge.

norge oslo hotell christiania teater restaurang teatro

November

Inga resor i november heller. Passade i stället på att spendera all min tid och alla mina pengar på nya möbler, lampor och kuddar till min Stockholmslägenhet. Är så nöjd över hotellkänslan jag har skapat hemma.

December

I år har jag firat julafton med hos min mamma i Oslo. Viktigt att göra sina föräldrar glada. Men jag är som vanligt bortrest över nyår. Arla morgon i går satte jag mig på planet till Malaga med två väninnor. Vi stannar en vecka och har hyrt en lägenhet mitt i stan med krypavtånd till alla vinbarer vid katedralen. Hoppas på ballerina- och linneväder och har stora planer för att utforska Andalusien by car.

Statistik för 2019

 • Antal utlandsresor under under året: 8 (1 till Afrika, 6 till Europa och 1 till Nordamerika)
 • Antal Sverige- och Norgeresor under under året: 5 (SPA- och hotellupplevelser)
 • Antal nya länder under året: 5 (Moldavien, Botswana, Namibia, Zambia och Zimbabwe)
 • Antalet världsdelar under året: 4 (Afrika, Asien, Europa och Nordamerika)
 • Antal besökta länder totalt: 80 (11 afrikanska, 21 asiatiska, 40 europeiska, 5 nordamerikanska och 3 sydamerikanska)

Om jag får säga det själv så hade jag en bra spridning på mina resor och upplevelser under året. Öken, svenska SPA-hotell, safari, vingård, vita stränder och turkost hav, kryddor, viktoriansk arkitektur och världens största vattenfall. Lite mer smått och gott blev det också.

Här finns tidigare års årssammanställningar: 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013 och 2012.


Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelFotobuffé, selfluencer och suitcaser – Nyord inom resor som jag älskar
Nästa artikelOslo – Att se, äta, dricka och göra – Stadsdel för stadsdel

8 KOMMENTARER

 1. Men tjena vilket år du har haft Lena!! Så väldigt sugen på Moldavien faktiskt. Kul också att få en glimt av din lägenhet, jättefin.

  Får passa på att önska gott nytt res- och äventyrsår!

 2. Altså, et reiseår som starter i Oman, er jo perfekt allerede da! Og når året i tillegg inneholder en dose Afrika, kan det knapt bli bedre.

  Min egen opptelling viser 4 utenlandsreiser i til sammen 13 ulike land, hvorav 8 var nye for meg.

 3. Härligt reseår du haft! Det blev 4 utlandsresor och 7 länder för mig (räknar ej inrikesresor/utflykter då). 5 av länderna var nya för mig. Ska snart skriva en egen sammanfattning ?

 4. Så mange spennende reisemål! Jeg er (som vanlig) helt imponert over hvor mye du får til å reise til tross for fulltidsjobb. 🙂 Må dessuten si at soverommet ditt ser helt himmelsk ut! Håper du får en fin tur til Malaga, og et riktig godt nyttår!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here