Sen ett tag tillbaka är Teatro min favorit pizzarestaurang i Oslo. Så när Maxime berättade att hon en helg i september ska till Oslo för att fira födelsedagen, och jag samtidigt får ett trevligt erbjudande i mailkorgen från hotellet i samma byggnad, slår jag till. Min present till henne blir en helg för oss båda på Hotel Christiania Teater.

Vi börjar först med ett förtydligande, eftersom jag tror detta behövs i Sverige. Oslo het Christiania fram till år 1925, så man fick för sig att byta namn på staden. Dumt nog, då jag tycker Christiania var ett mycket trevligare namn. Har således inget med Christiania i Köpenhamn att göra.

Hotel Christiania Teater, och restaurang Teatro, ligger i den lokal som tidigare rymde min favoritbiograf Filmteateret. Där det igen låg en teater innan det blev bio.

Hotel Christiania Teater

Hotellet har tillsammans 102 rum, fördelade på sju våningar och två byggnadskropper från 1918. På varje våningsplan finns en loungegrupp med fin konst på väggarna och bokhyllor med böcker att låna. Trevligt. Vid receptionen finns en större lounge och en trappa ner ligger baren, där jag såg ett DJ-bås och det var ganska stimmigt kvällstid.

Både loungen och baren är väldigt fina och lockande, men på något sätt blev det i alla fall så att vi spenderade mest tid på Teatros mezzanin samt i vår fina svit. Jag får helt enkelt återkomma till baren.

Rummet

Ett fantastiskt rum; båda Maxime och jag fullkomligt älskar det. Vår minisvit har inte bara en stor och skön dubbelsäng utan också ett skrivbord samt soffa och två fåtöljer. Känns verkligen som ett hem. Perfekt när min väninna kommer förbi innan vår middag på Teatro och när vår mamma/mormor och syster/moster hängde med för ett glas efter födelsedagsmiddagen på lördagen. Stora fönster släpper in en massa ljus också.

Vår minisvit ligger ut mot en bakgata, men det finns rum som vänder ut mot platsen Spikersuppa och Karl Johans gate.

Restaurang Teatro

Restaurang Teatro är inte del av hotellet, utan ingår i en av Oslos profilerade restauranggrupper. Lokalen är uppdelad i två plan; en trappa upp från hotell-loungen ligger mezzaninen. Detta är min favorit; här går inredningen i pampig röd sammet och fjäder och med finfin utsikt över loungen. Jag störtgillar att sitta här. Även toaletten är fantastisk.

Ytterligare en trappa upp finns stora restaurangen, som går i elegant blått. Givetvis sammet här också och med fågelburar lite här och var.

Maten är uteslutande pizza. Kombinationerna är udda och djärva. Och absolut lyckade. Jag har tidigare ätit både kycklingpizzan med kokos, chili, jordnötter och mango samt tryffelpizzan. Denna gång faller valet på cheddar och chili; en vit pizza med sååå mycket smak.

Till efterrätt är det blott glass som gäller. Bra med ställen som inte ger för många val.

Frukosten på Hotel Christiania Teater

Mitt generellt bästa tips till frukosten är att vara på plats innan klockan nio, då det ofta är en stor rusning just vid det klockslaget. När jag kommer ner någon kvart innan finns det många bord att välja på och jag tar ett trevligt hörnbord längst in i lokalen. Maxime har haft en tidig morgon och hängde på låset för snabbfrukost när de öppnade, mao ensamfrukost för båda. Frukosten serveras som sagt i Teatros lokaler och jag älskar interiören. Och i dagsljus och med färre gäster kommer den ännu bättre till sin rätt.

Mina vana trogen går jag för en macka, ost och marmelad, samt yoghurt med nötter, granola och bär. Den här gången lyxade jag till det både med lite lax och bacon. Stort plus för maskinen som pressar färsk apelsinjuice med en knapptryckning och det stora utbudet av ägg på olika sätt.

Take-away i soffan och söndagen

Jag sitter kvar i gott över en timme innan jag beger mig ut för att stänga min kolonistuga för vintern. Efter avslutat vinterstängning köper jag med McDonalds take-away som jag äter i soffan och Donken har aldrig smakat så gott. Sen kommer också Maxime ”hem” och hon hänger i sängen och jag i soffan och vi kollar båda TV-serier. Jag passade även på att sova en liten stund på soffan.

På kvällen firar vi Maximes födelsedag med hela storfamiljen på restaurang Dinner; vi firar alltid alla födelsedagar här. En kinesisk lyxigare klassiker i Oslos restaurangvärld. Att det tar två minuter att gå från hotellet till restaurangen är ett stort plus.

Söndag är det likande procedur med frukosten, sen visar Oslo sig från sin bästa sida i strålande sol och det blir en promenad på Aker brygge och Tjuvholmen. Vi har en mycket sen utcheckning och hinner med pyttelite mer häng på rummet innan Maxime känner att hon också måste ha en pizza på Teatro innan vi lämnar Oslo. Efter en snabb pizza beger vi oss till Flytoget och Nationaltheatret station, fem minuter bort.

En riktig bra Oslohelg, där vi både för en gångs skuld är samtidigt i Norge.

Tips för Hotel Christiania Teater och restaurangerna Teatro och Dinner

  • Hotel Christiania Teater ingår i gruppen Nordic Hotels, som igen är en del av Nordic Choice Hotels och ägs av Petter Stordalen. Andra hotell vi har bott på i samma grupp är At Six och Copperhill i Sverige och Farris bad i Norge.
  • Jag tipsar igen om att gå med hotellkedjornas lojalitetsprogram och bocka för att motta nyhetsbrev med deras kampanjer. Jag bokade två nätter på Hotel Christiania Teater för tillsammans 1300 kronor vid en kampanj. Fråga när du checkar in efter en uppgradering; har hotellet möjlighet att ge detta är det ofta medlemmar av lojalitetsprogrammet som får njuta av denna lyx.
  • Vi gillade båda Hotel Christiania Teater och kommer definitivt att boka flera staycations här.
  • Boka för all del bord på Teatro i tid om du önskar gå dit kvällstid under helgen. Det går att välja mellan mezzaninen och riktiga restaurangen i bokningen.
  • Skulle du får för dig att testa restaurang Dinner så behöver det också här bokas i tid. Jag brukar alltid be om att få ett bord på övervåningen.

Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelFrån en svunnen epok vid Victoriafallen
Nästa artikelLjubljana – Våra 5 bästa tips för en helg i Sloveniens huvudstad

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here