Eftersom alla andra bloggare uppsummerar årets händelser så känner vi att vi också måste göra det samma. Och eftersom Ladies Abroad är en reseblogg så uppsummerar vi självklart resorna vi gjorde under 2012.
Januari:
Vi tog med vår mamma/mormor till Jordanien och Israel. Vi bodde i Aqaba och gjorde utflykter till Petra, Döda havet och Jerusalem. Sola hann vi också med några dagar, i solen dagtid var det ca 20 grader men i skuggan och på kvällen var det iskallt.

Mormor Brit och Maxime i Petra

Februari:
Maxime åker till Åre med sin pappa och alla halvsystrar samt farbror och hans barn. Vädret är fantastiskt och backorna bra och ingen bryter armar eller ben.

Mars:
Lena spontanåker själv på en billig sista minuten till Kap Verde eftersom ingen kunde följa med. Dock blev det inte så billigt när det blev nödvändigt att byta hotell. Kap Verde var fint, men jag fant ut att jag inte är typen som passar för att åka själv eftersom det blev alldeles för tråkigt kvällstid.
April:
Över påsk så åker vi på fyradagars kryssning till Tallinn, St Petersburg och Helsingfors med Princess Anastacia. Båten var sådär, men vi hade två fina dagar i Tallinn och Helsingfors medan det tyvärr regnade åt alla håll i St Petersburg. Men Vinterpalatset och Blodskyrkan fick vi med oss i alla fall.

Vinterpalatset
Maj och juni:
Oslo för hela slanten! Maj och juni är alltid månaderna vi viker all ledig tid åt att vårröja i trädgården i Oslo så hela perioden gick för min del åt att flyga mellan jobbet i Stockholm och att gräva i jorden och beskära träd i Oslo. Maxime tyckte det var så bra i Oslo att hon beslutade sig för att stanna kvar där resten av året och distansplugga samt tjäna pengar efter norska mått.
 
Operan i Oslo
Juli:
Första helgen i juli åkte Lena till Palanga i Litauen tillsammans med syster Christiane och solade och badade på de fina stränderna där. Vi gjorde också en utflykt till Curonian Spit
Christiane solar i Palanga
De två sista veckorna av juli åkte vi till Paris där vi hade semesterbytt lägenhet med Brigitte via HemByte. Första veckan hade vi ganska dåligt väder och vi gjorde undan all sightseeing medan vi sista veckan hade fantastiskt väder och solade på Paris Plages. Fantastisk semester; vi älskade både Paris.

Maxime utanför Louvre

Augusti:
Lena åker till Taormina på Sicilien med Viveca. Utflykterna gick bla till Etna, Castelmola och de Eoliska öarna Panarea och Stromboli. Taormina måste vara ett av de finaste ställen i hela Europa.

September:
Inga resor. Pinsamt!

Oktober:
Vi åker en vecka till Prag; också ett lägenhetsbyte via HemByte. Till trots för att det var oktober så var staden full av andra turister och det var tyvärr kallare än vad vi hade trott så vi gick omkring och frös lite hela tiden. Men vi åt mycket god mat och gjorde en fantastisk utflykt till Kutna Hora och skelettkyrkan där.

November:
Inga resor. Vi skäms igen!
December:
I mitten på december åkte vi en vecka till Dubai. Häftig kombination av modern storstad och gammal arabisk stad. Lysande shopping, alla sorters mat i alla prisklasser, skyskrapor med skybarer och fina stränder.

Sen avslutade Maxime 2012 med att flytta till New York med en väninna för att plugga ekonomi på ett college på Manhattan.

Slutsats:
Även med två pinsamma månader utan resande under hösten så får vi nog säga oss nöjda med vårt resande under året. Tolv olika länder blev det visst när vi summerade resorna under året. 
Sem måste vi också ta med de konkreta planerna för 2013. Lena åker till Thailand och Malaysia i början av januari med syster Christiane och till New York i mittan av februari för att hälsa på Maxime. To be continued…..
Gott nytt reseår
önskar
Maxime från New York
och
Lena från Stockholm
Föregående artikelJumeirah Beach Hotels skybar
Nästa artikelCathedral of Assumption of Our Lady and St John the Baptist i Kutna Hora

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here