Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Förra helgen lyckades min väninna Viveca med sommaren 2021:s svåraste uppgift. Nämligen att med kort varsel boka ett bord på utomhusrestaurang Ön, dessutom i skaplig middagstid. När jag kollar nu finns det bara strötider måndagar och tisdagar för lunch eller klockan 22, fram till de stänger för sommaren. Och så har det varit hela sommaren.

Ön är krögarna Adam & Albins sommarsatsning och ligger på Långholmen i Stockholm, sära Söder. Endast utomhus och det finns en restaurangdel vid namn Dining al Fresco, en vinbar på en terrass och Long Island Bar i trädgården med solstolar och en scen. Som jag fattar det är det endast till restaurangen det går att boka bord, till barerna är det att köa som gäller. I bardelarna går det att köpa sandwichar och flat bread med topping, det såg smarrigt ut.

Men vi hade bord i Dining al Fresco. Det är mellanrätter i olika storlekar som gäller. Vi gick för fantastiskt trevliga servitörens rekommendationer och tog in räkorna med vitlök och chili samt gösen från grillendelen av menyn. Av de mindre rätterna blev det kronärtskockorna, getost-tarten, råbiffen, potatisar och burratan. Allt var underbart gott, men de två grillrätterna var extremt väldigt mycket goda. Gösen hade massor av grillsmak och räkornas sås var det godaste jag har ätit på länge.

Läs mer: Här kan du boka bord utomhus i Stockholm

Vi drack oss genom mer eller mindre hela drinklistan och en flaska bubbel och lite rött gick också åt. En riktig helkväll. Godast var vattenmelonslushen och den rosa smultrondrinken. Det finns två efterrätter på menyn, choklad med mjukglass och hallon med mjukglass. Ta in båda, för chokladen och hallonen smakade himmelskt ihop.

Ön stänger för året 21 augusti. Även om du inte lyckas boka middagsbord är det värt att köa för att komma in i baren. När vi kom dit strax innan 19 var det kö till baren, men långt ifrån så lång som den blev senare under kvällen.


Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelSlottsholmen hotell i Västervik
Nästa artikelFlorens – 7 väldigt bra restauranger

2 KOMMENTARER

  1. När jag kollade för någon vecka sedan fanns det massa tider. Synd att jag inte bokade för det stod på min sommarlista. Såg hur som helst trevligt ut!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here