Emilio och Åsa Ingrosso äger sen tidigare två La Perla-restauranger i Palma på Mallorca. Innan jul förra året öppnade de också sin första restaurang i Stockholm; ett stenkast från Medborgarplatsen på Söder.

Det har varit fullbokat på La Perla sedan de öppnade men för ett tag sen lyckades min väninna Helene kapa ett lunchbord för fyra en lördag. Om jag ville hänga på? Självklart.

La Perlas lokaler

Lokalerna är stilrena och snygga. Luftigt och modernt. Utan att överanalysera stilen skulle jag säga elegant med lite industriell twist. Matsalen är inte jättestor, så jag förstår att det snabbt blir fullt.

Förrätter

Till förrätt tar Helene, Viveca och jag förrättsmixen vid namn Avantgarde medan Mija går för en carpaccio. Avantgarde innehåller ett urval snacks och smårätter, bland annat oliver, friterad zucchini, rödvinsmarinerad smålök och ”Åsas berömda svampsoppa”. Och soppan är verkligen god. Plus för att serveringen är på fat på ställning, älskar när faten kommer upp från bordet. Väldigt elegant, tycker jag.

Huvudrätter

Till huvudrätt tar både Viveca och jag pasta limone; parpadelle med scampi, kronärtskockor och tomat i en grädd- och citronsås. Väldigt gott. Mija tar hummerraviolin i champagnesås och Helene tar pescatore, som är en frutti di mare i tomatsås. Mija och Helene är inte lika lyriska över sina rätter som Viveca och jag är, bland annat är Helenes musslor överkokta. Men pescatoren är väldigt fin på bild, det ska den ha.

Läs mer: Jacqueline´s – Diner med influencer från Brooklyn och Tel Aviv

Efterrätter

Jag faller för grupptrycket och tar in en efterrätt, fast jag först har tänkt stå över. För min del blir det en chokladfondant (alltid choklad!) med saltad dulche de leche och vaniljglass. Godast är dulche de lechen men det är tyvärr bara ringlat lite över tallriken. Både Helene och Viveca tar signaturefterrätten carpaccio di pina, dvs lövtynna skivor ananas flamberad med amaretto och vaniljglass. Jag tror båda var helt OK nöjda. Mija gick för ”Emilos mammas tiramisu”, som också fick godkänt.

Läs mer: Italiensk brunch på Trattorian

Jag låter mest bilderna tala för sig. Den korta domen över La Perla är att det var gott. Men det finns andra italienare i Stockholm som jag uppskattar mer. Är du ute efter en elegantare italiensk restaurang utan att vara stiff är La Perla stället för dig. Stämningen är trevlig och servicen finns det inget att utsätta på. Dock är jag mer för rustika och enklare italienska restauranger, vilket nog är orsaken till att jag inte blev helsåld.

Men jag skulle absolut återvända till La Perla restaurang, om det är någon annan som skulle förslå just det stället. Men det kommer nog inte vara på mitt initiativ.


Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelSigtuna stadshotell – Bo och äta femstjärnigt vid Mälaren
Nästa artikelBurano – Den färgglada ön utanför Venedig

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here