Jag har letat efter en bra översikt över Stockholms bästa trädgårdscaféer, utomhusfik och sommarcaféer. Kort sagt de ställen där man kan ta en trevlig fika i solen. Njuta av vårens första solstrålar eller sommarens lummighet, ofta kombinerad med en promenad.    

Senast uppdaterad juli 2023

Jag har ett tag tänkt att jag skulle sammanställa listan själv. Nu under våren, med extra många promenader kändes det ännu mer aktuellt. Så jag började sammanställa alla de trevligaste utomhusfiken; både i Stockholms centrala delar och dit du kan ta dig med tunnelbana.

Men när jag höll på dök det också upp så många fina ställen utanför stan, där bil behövs. Och eftersom det också är trevligt med fika på bilutflykt blev det avslutningsvis en sektion också för dessa ställen.

Läs mer: Undvik kö och att inte få bord – Här kan du boka bord utomhus på uteserveringar och takterrasser i Stockholm

Karta över stan och närförort

Söder och Långholmen

Loopen
Loopen ligger bredvid Liljeholmsbron och har en anonym smal ingång från Tantolunden. När du först kommer ut på piren öppnar det sig en värld av bord, med rolig utsikt mot båtarna som slussar. Eftersom borden ligger på en långsmal ponton har nästan alla vattenläge. Jag brukar snarare äta lunch än att fika här, gärna med ett glas rosé.
Känsla: Uteservering på vattnet.
Adress: Hornstulls strand 6. Hemsida.

Loopen

Lasse i parken
Lasse i parken är ett ställe som passar för fika dagtid och för kvällshäng. Kvällstid är det ofta konserter och det kan vara bra att boka bord. En klassiker sen 1987 mitt bland husen i stan.
Känsla: Trädgård.
Adress: Högalidsgatan 56. Hemsida.

Lasse i parken.

Skrovet café
Årstavikens segelsällskaps sommarcafé i närheten av Eriksdalsbadet. Fika och enklare mat som smarriga räkmackor. Beläget precis vid vattnet. Jag går ofta förbi hör när jag promenerar från Hornstull till Skanstull eller Sofia, perfekt för att fylla på med lite vätska och låna toa.
Känsla: Uteservering vid vattnet.
Adress: Hammarby slussväg 17. Hemsida.

Fåfängan
Fåfängan ligger majestätiskt i en gammal paviljong högt uppe på berget och med strålande utsikt över Gröna lund och stan. Lite bökig väg upp, men väl värt. Jag har varit på Fåfängan många gångar, och jag har även ätit midsommarlunch här en gång. Perfekt för promenaden på östra Söder, dock en liten varning för att det blåser mycket så inget alternativ för tidigt på våren.
Känsla: Trädgård på höjden, dock inte så lummig. Utsikt.
Adress: Klockstapelbacken 3. Hemsida.
Läs mer hos Stad till strand.

Fåfängan. Foto: Ann-Louise/Från stad till strand

Freddas
En gul stuga med endast utomhusbord nära Eriksdalsbadet, som tidigare het Nyfiken Gul. Här serveras sallader, smörgåsar, burgare och pizza.
Känsla: Uteservering i parken
Adress: Hammarby slussväg 15. Hemsida.

Freddas

Carlshälls gård
Carlshälls slogan är På landet mitt i stan och det är verkligen känslan. Här finns festvåning och är populärt för bröllop, men söndagar finns också soppa, våfflor och bakverk som kan avnjutas i trädgården. Hundar är också välkomna.
Känsla: Trädgård.
Adress: Karlshällsvägen 14, Långholmen. Hemsida.

Carlshäll

Stora Henriksvik vid Långholmsbadet
Den gula villan Stora Henriksvik, med tillhörande trädgård, ligger precis bredvid stranden på Långholmen. Jag har fikat här många gånger men när jag skriver detta fick jag googla för att hitta namnet, jag tror alla bara säger gula villan vid stranden. Roligast är att sitta i trädgården, men det finns också fina inomhusbord.
Känsla: Trädgård.
Adress: Långholmsmuren 21, Långholmen. Hemsida.

Kungsholmen

Mälarpaviljongen
Till utseendet mer som en uteservering men bra fikautbud och smårätter. Svårslaget läge på en ponton på Mälaren.
Känsla: Uteservering på vattnet.
Adress: Norr Mälarstrand 64. Hemsida.

Mälarpaviljongen

Solstugan
Solstugan ligger på klipporna i Fredhäll, med ypperlig utsikt. Här serveras lunch som hamburgare, fish’n’chips och bakad potatis, men de har också ett bra utbud bakverk. Populärt både dagtid och kvällstid.
Känsla: Uteservering på terrass med utsikt.
Adress: Snoilskyvägen 37. Hemsida.

Solstugan

Vasastan och Östermalm

Café Harpaviljongen
Harpaviljongen ligger i Lill-Jansskogen, nära Tennisstadion och Ryttarstadion, och är en mycket färgglad samling blommor. Här går jag förbi på väg till jobbet varje dag och stannar ofta till. Enklare servering, med främst hembakade tårtor. Jag älskar brownien och beställer alltid denna. Det finns också enklare maträtter men jag har inte testat dessa.
Känsla: Trädgård.
Adress: Fiskartorpsvägen 29. Hemsida.

Harpaviljongen

Skafferiet
Mina korta helgpromenader går ofta till Lill-Jansskogen och uppe vid Stora Skuggan, nära 4H-gården, ligger Skafferiet. Då jag för många år sen pluggade på Frescati brukade vi ofta åta lunch här. Skafferiet fokuserar på lunch och fika och de gör båda bra.
Känsla: Utomhusbord på stugans terrass på baksidan eller trädgårdskänsla med cafébord på framsidan, med djur runt knuten.
Adress: Stora Skuggans väg 38. Hemsida.

Stora skuggans värdshus
Detta ställe upptäckte jag alldeles nyligen, till trots för att det bara ligger ett stenkast från Skafferiet. På framsidan finns det bord placerade under träden och på ena sidan har de en stor terrass. Inomhus är det stort med många bord, lunchen såg väldigt god ut men jag testade inte då jag precis hade fikat på skafferiet. Då jag var där såldes det också fika från ett uppsatt bord utomhus, trevligt.
Adress: Stora Skuggans väg 12. Hemsida.

Himlavarvet kafé
Himlavarvet ligger högst upp på Observatoriekullen, nära Stadsbiblioteket. Utsikten är formidabel från längst upp på kullen, precis utanför porten. Våfflorna ska vara något extra, utöver det serveras lunch, smörgåsar och hembakade tårtor. Jag har bara testat en macka, som var god om något liten. Såg många som åt våfflorna men det är inte min grej.
Känsla: Trädgård.
Adress: Drottninggatan 120, på Observatoriekullen. Hemsida.

Himlavarvet café

Djurgården

Rosendals trädgård
Enligt mitt tycke det mest klassiska trädgårdcaféet av dem alla. Det har funnit sen alltid (känns så), det är alltid trevligt där. Maten är god och fikat smarrigt och man kan plocka sina egna blommor. Kan inte bli fel, känns det som.
Känsla: Trädgård.
Adress: Rosendalsvägen 38. Hemsida.
Läs mer hos Från stad till strand och Resa medvetet.

Rosendals trädgård

Café Skroten
Skroten öppnade 2012 och är ännu ett bra ställe på Djurgården. Utöver ett hemtrevligt och genuint café hyser lokalen också Skrotens skeppshandel, där du kan köpa unika båtdetaljer de har räddat men också stolen du sitter på om den tilltalar mer. Inomhuslokalerna passar utmärkt också vintertid. Nära Gröna Lund.
Känsla: Mycket grejer inomhus och på veranda utomhus.
Adress: Beckholmsvägen 14. Hemsida.
Läs mer hos Från stad till strand.
Läs mer om Djurgårdsstaden och grannhusen hos First morning.

Café Skroten.

Café Blockhusporten
Detta café har ett ypperligt läge precis längst ut på Djurgårdens östligaste udde. Jag har gått förbi såååå många gångar när jag har gått Djurgården runt men beroende på att det är lite för tidigt att fika halvvägs har jag aldrig stannat. Men gillar det jag ser och tänker alltid nästa gång.
Känsla: Uteservering vid vattnet.
Adress: Blockhusringen 27. Hemsida.
Läs mer hos Från stad till strand.

Café Blockhusporten. Foto: Ann-Louise/Från stad till strand

Café Ekorren
Café Ekorren ligger i den paviljong som byggdes för Loka brunn till världsutställningen 1897. Utövar den gula och turkosa paviljongen finns också bord på bryggan. De senare åren har caféet expanderat med flera bord och numera serveras också några varmrätter. Jag har bara fikat här och det var gott.
Känsla: Trädgård vid paviljongen samt bås med större bord på bryggan.
Adress: Biskopsvägen 5. Facebook.

Café Ekorren.

Café Ektorpet
Café Ektorpet är museet Prins Eugens Waldermarsuddes sommarcafé. Det ligger fint till nära vattnet med många bord. På menyn finns enklare lunch, smörgåsar och bakverk men café Ektorpet har också fullständiga rättigheter.
Känsla: Trädgård.
Adress: Prins Eugensväg 6. Hemsida.

Café Ektorpet

Solna och runt Brunnsviken

Koppartälten i Hagaparken
Jag har fikat många gångar vid koppartälten i Hagaparken. Är det lite ruggigt är koppartälten underbart silvriga på insidan med många bord men trevligast är givetvis att sitta utomhus vid caféborden.
Känsla: Luftigt i parken
Adress: Hagaparken. Hemsida.
Läs mer om Koppartälten och Hagaparken hos FreedomTravel.

Koppartälten

Konditori Vasaslätten
Detta utomhuscafé ligger också i Hagaparken, men söder om Koppartälten och närmare vattnet. Enkelt ställe i en liten grön stuga, men många bord. Tillsammans med Sjöstugan (nedan) är detta mina vanligaste stopp när jag promenerar runt Brunnsviken.
Känsla: Blandning av i trädgård och i park
Adress: Hagaparken. Hemsida.

Konditori Vasaslätten. Fortfarande stängt när bilden togs och öppnar först i maj, men bilden är med för känslan. Borden ställs också ut på gruset.

Brunnsvikens trädgård och café
Jag har inte varit på Brunnsvikens trädgård och café själv, men min kollega Linda på Resa medvetet rekommenderar. Utöver fika och enklare mat finns också här en handelsträdgård.
Känsla: Trädgård.
Adress: Ulriksdalsvägen 2. Hemsida.
Läs mer hos Resa medvetet.

Brunnsvikens trädgårdscafé. Foto: Linda/Resa medvetet

Kafé Sjöstugan
Nu kommer vi till orsaken till att jag inte har varit på Brunnsvikens trädgårdcafé! När jag promenerar Brunnsviken runt brukar jag alltid stanna till vid Sjöstugan i stället och har således helt missat andra stället. Sjöstugan ligger vid vattnet och bjuder på smarrig fika. Då och då arrangeras det också konserter och är öppet året om.
Känsla: Trädgård vid vattnet.
Adress: Pipers väg 22. Hemsida.

Café Sjöstugan

Gamla Orangeriet
Gamla Orangeriet i Bergianska trädgården; ännu en klassiker! Och igen ett ställe jag ofta passerar men också har fikat på flertal gångar. Beläget mitt i en anrik trädgård kan det inte bli annat än trevligt och mysigt. Som så många andra ställen serveras lunch, bakverk och smörgåsar. Missa inte att ta en promenad och njuta av Bergianska trädgården när först där.
Känsla: Trädgård men går också sitta inomhus.
Adress: Veit Wittrocks vög 7. Hemsida.

Ulriksdals trädgårdscafé/Rappne
Här är jag ganska ofta då Rappne är min väninna Mijas favorit trädgårdsbutik och jag gärna hänger på. Jag har både fikat deras blomprydda bakverk och ätit deras mustiga mackor. Väldigt trevlig stämning och missa inte att kolla in blommorna när du först är där. Om det är lite kallare går det också att sitta inomhus.
Känsla: Trädgård.
Adress: Slottsträdgårdsvägen 8. Hemsida.

Café Bellevue
Café Bellevue är ett av mina närmaste sommarfik och hit går jag ofta för att sitta lite i solen. Ligger längst söder vid Brunnsviken, nära Roslagstull. Utbudet är inte jättestort men jag gillar miljön mycket. Roligast är det att sitta på terrassen med utsikt över Brunnsviken men flertalet bord finns i trädgårdsdelen.
Känsla: Trädgård.
Adress: Bellevuevägen 10. Hemsida.

Café Bellevue

Hägersten och söder om Söder

Winterviken
Winterviken är den stora gamla tegelbyggnaden som inhyste den gamla fabriken. Här går att sitta både inomhus och utomhus i lä längs väggen. Utbudet som serveras är mackor och fika. Jag måste erkänna att jag aldrig har fikat här eftersom grannen är en stor favorit hos mig, men det ser väldigt trevligt ut och har alltid många gäster.
Känsla: Luftig utomhusservering
Adress: Vinterviksvägen 60. Hemsida.

Wintersviken

Vintervikens trädgårdscafé
Nu snackar vi trädgårdscafé av bästa sort! Lummigt, blommor i överflod, oregelbunden placering av borden; anpassad efter växterna och lusthus och bodar lite här och var. Underbar miljö! Lägg till riktigt goda sallader och mackor och jag är såld.
Känsla: Trädgård.
Adress: Vinterviksvägen 30. Hemsida.

Vintersvikens trädgårdscafe

Café Uddvillan
Uddvillan är, som namnet säger, en gammal villa på en udde vid Mälaren. Jag upptäckte stället först i år men har redan varit här två gångar, men oturligt nog har solen båda gångarna gått i moln just när vi kom dit. Första gången blev det i alla fall en saftig och god ryttarkaka på terrassen med sjöutsikt. Nästa gång jag går dit vill jag ha väderrevansch.
Känsla: Utomhusservering vid vattnet på terrass och gräs
Adress: Klubbensbordvägen 27. Hemsida.
Läs mer: Café Uddvillan och Konditori Lyran

Café Uddvillan

Konditori Lyran
Jag älskar det faktum att Konditori Lyran ligger ett stenkast från miljonprogramshusen i förorten Bredäng. Kontraster är det roligaste! Jag älskar Lyran för snickarglädjen och tornet och tröttnar aldrig på stället. Det är roligt att sitta både inomhus med de vackra fönstren och detaljerna och utomhus. Jag har redan ätit chevresalladen två gångar under april i år.
Känsla: Trädgård.
Adress: Ålgrytevägen 90. Hemsida.
Läs mer: Café Uddvillan och Konditori Lyran

Konditori Lyran

Enskedeparkens bageri
Jag har inte besökt Enskedeparkens bageri själv, utan går på min kollegas Ann-Louises rekommendation. Mysig röd stuga med stor utomhusservering på bilden i kombination med de godaste bullar hon har ätit i hela sitt liv. Låter som något man vill uppleva.
Känsla: Mysigt utomhus med lite trädgårdskänsla
Adress: Enskede Gårdsväg 3. Hemsida.
Läs mer hos Från stad till strand

Enskedeparkens bageri. Foto: Ann-Louise/Från stad till strand

Bromma

Kaanans trädgårscafé
Detta caféet hade jag inte ens hört talas om innan jag läste om det hos Resa medvetet. Snofsigt och omtalat i White Guide, men jag har som sagt totalt missat. Ser hursomhelst trevligt ut och jag planerar omgående att bege mig dit. Livemusik ska också finnas då och då.
Känsla: Trädgård.
Adress: Kanaans väg 83. Hemsida.
Läs mer hos Resa medvetet.

Kaanans trädgårdscafé. Foto: Linda/Resa Medvetet.

Lidingö

Vattenverket
Mysigt fik i det gamla vattenverket, precis vid Kottlasjön mitt på Lidingö. Här finns uteservering men vi satt inomhus då det var i början av april. Vi drack bara kaffe och mineralvatten men det såg mumsigt ut på grannarnas assietter. Perfekt att kombinera med en promenad runt Kottlasjön. Vi fortsatte sen till napolitansk pizzalunch på 450 gradi, som också rekommenderas och så gott att var tvungen att nämna.
Känsla: Utomhusservering vid vattnet
Adress: Insjöhagsvägen 14. Hemsida.

Vattenverket

Lidingö musteri
Här har jag inte heller varit själv, men min väninna Mija, som bor på Lidingö och har extremt god smak gällande caféer, har pratat om Lidingö musteri vid ett flertal gångar. Förtjänar därför att hamna på denna lista. Öppet lördagar och söndagar och serverar bröd, bullar och bakverk.
Känsla: Hemsidan visar långbord framför röda ladan.
Adress: Grönsta Prästgård 8. Hemsida.

Elfviks gårdsbistro
Gårdbistron ligger på Elfviks gård, som också har kaniner, getter och hästar. I gårdsbutiken säljs bland annat ostar från gårdens mejeri och hos komsunretro finns möbler och inredning från tidigt 1900-tal. Gårdsbistron serverar enklare lunch och bakverk. Elfvik gård ligger för övrigt ett stenkast från hotellet Ellery Beach House.
Känsla: Trädgård.
Adress: Elfviks Uddväg 12. Hemsida.

Elfviks gårdsbistro

Nacka

Svindersviks brygghus
Svindersviks brygghus ligger i Svindervsviks gårds gamla brygghus, vid viken Svindersvik. Vi startade promenaden från Gullmarsplan, via Hammarby sjöstad, men det var kortare än vad vi trodde och ingen av oss hade byggd upp någon fikahunger då vi kom fram. Så det blev bara kaffe och mineralvatten. Serveringarna är i två röda stugor och det går att sitta antingen på en stor terrass vid vattnet eller uppe i trädgården. Eller inomhus för den som föredrar. Vi testade lika bra båda och satt halva varje ställe. Det serveras bakverk och våfflor, vad vi kunde se.
Känsla: Terrass vid vattnet eller bord på gräset
Adress: Svindersviksvägen 15. Hemsida.

Svindersviks brygghus

Welamsund – Långa raden
Welamsund ligger idylliskt lägst in i Welamsundsviken, med möjlig åtkomst både land- och vattenvägen. Sommartid finns fin utomhusservering mellan den gula längan och vattnet. Här serveras enklare lunch, bullar och bakverk.
Känsla: På gården vid vattnet
Adress: Velamsundsvägen 37. Hemsida.

Kerstin & Britt
Låt dig inte lura från namnet; Kerstin & Britt drivs av Thomas och Håkan och är namngivet efter deras mammor. Jag har inte varit här själv, men foton talat sitt tydliga språk. Öppet både för lunch och middag och givetvis finns fika! Kerstin & Britt har också en avdelning på Strömparterren i centrala Stockholm.
Känsla: Trädgård.
Adress: Strandpromenaden 61. Hemsida.
Läs mer hos Let´s go Explore

Bild från Kerstin & Britts hemsida.

Nyckelvikens café
En vacker gul trävilla från 1746, belägen vid vattnet vid Saltsjön. Utöver bakverk serverar Nyckelviken ett stort utbud av mackor och sallader.
Känsla: På gården vid vattnet
Adress: Nyckelviksvägen 1. Hemsida.

Karta över utomhuscaféer en biltur bort

Nu kommer de ställen som ligger en bit från stan och där bil behövs. Men en bilutflykt är sällan fel.

Ekerö

Rosenhill trädgård och musteri
Jag har inte själv varit på Rosenhill, men när tre kollegor tipsar måste det ju vara bra. Här finns fika god mat, nyskördade grönsaker att köpa, ett musteri, blommor att plocka och hippiekänsla. Ser verkligen trevligt ut.
Känsla: Trädgård.
Adress: Nyckelbyvägen 22, på Ekerö. Hemsida.
Läs mer hos På vift, Resa medvetet och Rucksack

Rosenhill trädgård och musteri. Foto: Eva/Rucksack

Karamellen café
Karamellen café ligger precis vid Drottningholms slott på Ekerö. Jag fikade där med min mamma för några år sen och jag minns jag tyckte det var trevligt och gott.
Känsla: Trädgård.
Adress: Drottningholms slott, på Lovö. Hemsida.

Äppelfabrikens musteri
Här har jag inte heller själv varit men utöver själva musteriet finns självklart ett café med fika och lättare mat samt en gårdsbutik. Ett glas äppelmust känns givet att ta här.
Känsla: Trädgård.
Adress: Viksundsvägen 60, på Färingsö. Hemsida.
Läs mer hos Resa medvetet.

Äppelfabrikens musteri. Foto: Linda/Resa Medvetet.

Café Hovgården 
Min kollega Eva på resebloggen Rucksack omtalar Hovgården som ett mysigt lantcafé i en gammal hembygdsgård. Låter trevligt och det ser också väldigt trevligt ut på hennes foton.
Känsla: Trädgård
Adress: Adelsö ringväg, på Adelsö. Hemsida.
Läs mer hos Rucksack.

Café Hovgården. Foto: Eva/Rucksack

Läs mer: Resa medvetets 14 utmärkta tips för Ekerö, Färingsö och Lovön

Strängnäs

Hornuddens trädgård
Trädgård där man fikar vid bord ställd ut på gräset. Här finns också stugor att hyra samt en gårdsbutik.
Adress: Aspö Hornudde 1. Hemsida.
Läs mer hos Rucksack.

Nykvarn

Taxinge slottscafé
Jag har planerat åka till Taxinge slott så många gångar för att uppleva deras tårtbuffé, men har fortfarande inte lyckats. Snart så. Att de har en mysig utomhusservering visste jag inte men självklart plus i marginalen.
Adress: Näsby 52. Hemsida.
Läs mer hos Rucksack.

Taxinge slottscafé. Foto: Eva/Rucksack

Stallarholmen

Prinz bageri
Godast bröd i hela Mälardalen och kardemummabullarna går tydligen inte heller av för hackor. Jag gillar utomhusserveringen från foton och antar de har något med choklad i också att köpa. Mums choklad.
Adress: Brogatan 21. Hemsida.
Läs mer hos Rucksack.

Uppsala

Güntherska hovkonditori & schweizeri
Här har faktiskt Maxime och jag fikat! När hon precis hade fått sitt körkort hyrde jag henne en bil och vi åkte på utflykt. Känner igen uteserveringen vid ån.
Adress: Östra Ågatan 31. Hemsida.
Läs mer hos Rucksack.

Güntherska hovkonditori & schweizeri. Foto: Eva/Rucksack

Upplands Väsby

The Nut House
The Nut House är ett kombinerat trädgårdsbutik och café. Utöver bullar och bakverk ska det finnas en lunchbuffé.
Adress: Almungevägen. Hemsida.
Läs mer hos Rucksack.

The Nut House. Foto: Eva/Rucksack

Stavsnäs

Stavsnäs hembageri
Jag har varit i Stavsnäs många gånger men endast vid färjeläget för båten vidare till Sandhamn. Nästa gång ska jag definitivt också ta mig till Stavsnäs hembageri.
Adress: Allévägen 36. Facebook.
Läs mer hos Rucksack.

Stavsnäs hembageri. Foto: Eva/Rucksack

Vaxholm

Vaxholms hembygdsförenings café
Jag älskar Vaxholms hembygdsförenings café och är där varje gång jag är i Vaxholm. Idylliskt placerade bord ved vattnet, trevlig miljö och ett tårtutbud som heter duga. Jag ser på Facebooksidan att de har stängt för renovering sommaren 2020, men öppnar igen 2021.
Känsla: Trädgård.
Adress: Trädgårdsgatan 19. Facebook.

Vaxholms hembygdsgård

Sigtuna

Tant Bruns kaffestuga
Om jag inte mistar mig ligger Tant Brun i Sigtunas äldsta hus. Det finns sbåde en inomhusdel samt stor och mysig utomhusdel med gammaldags gjutjärnsmöbler. Här serveras det hembakade bullar och mormors bakverksamt en och annan macka. Kaffet kommer också in i en kopparkanna, roligt. Jag tog laxmackan, som var god. Observerade dock räkmackan, som var enorm och såg väldigt god ut. Kommer testa den nästa gång
Känsla: Trädgård.
Adress: Laurentii Gränd 3. Hemsida.
Läs mer hos Maya Nordlund.

Järna

Saltå Kvarns kafé
En kändis du absolut inte vill missa när i Järna. Rekommenderas av Sofia, som är uppvuxen i Järna. Sofia skriver till mig på Facebook ”man kan sitta i trädgården intill näckrosån som har en Monet-bro”. Och det vill man ju.
Hemsida.

Kaféet vid Kulturhuset i Ytterjärna
Jag fortsätter med Sofias rekommendationer. Ser trevligt ut på bild, och parken i närheten tänker jag inte missa när jag åker till Järna.
Hemsida.
Läs mer hos Fantasiresor.

Kaféet vid Kulturhuset. Foto: Sofia/Fantasiresor.

Varma kafé
Ska man till Järna så vill man ju gärna testa någon biodynamiskt och antroposofiskt. Sofia, igen, skriver ”Varma kafé ligger mitt i Skillebyholms biodynamiska odlingar” och detta låter som typiskt för Järna. Måste testas vid tillfälle. Varma har också en foodtruck som går att hyra.
Hemsida.

Nynäshamn

Ösmo platshops växthuscafé
Den vegetariska maten ser god ut på Katarinas foton, de äter trevligt i växthuset och blomutbudet ser enormt ut. Jag vill definitivt åka hit.
Känsla: Trädgård
Adress: Växtstigen 1, Ösmo. Hemsida.
Läs mer hos Äntligen vilse.

Ösmo plantshops café. Foto: Katarina Wohlfart.

Det var det hela för nu! Men har jag missat din favorit? Lägg igen en kommentar och tipsa mig. Min plan är att kontinuerligt uppdatera listan så den alltid känns aktuell.


Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelThe Nest SPA på Downtown Camper i Stockholm
Nästa artikelMina bästa resetips och resehacks

10 KOMMENTARER

    • Fika är livet. Fast jag inte dricker kaffe….

      Senast tåg jag Winterviken, vintervikens trädgårdcafe, Uddvillan och Lyran i en och samma promenad. Bra grej, kunde dock inte fika på alla. Nån måtta får det vara.
      Ösmo ser ut som den förtjänar vara med på min lista. Ett besök förtjänar den också, gillar ju bilutflykter.

  1. Oj vad många nya tips. Jag tror ju att jag kan Stockholm eftersom jag bott där i 8 år. Men glömmer att det var 16 år sedan jag flyttade och förstås har hur många restauranger och caféer öppnat och stängt sedan dess!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here