I helgen skickade Maxime mig tre bilder på oss två då vi var i Istanbul hösten 2016. Jag har fortfarande ingen aning om varför hon tog fram dessa bilder nu, över tre år senare. Men alla tre är ganska roliga, särskilt när de är tillsammans. Bildserier är alltid roligt, nästan utan undantag.

Resan till Istanbul var en födelsedagspresent från Maxime. Den bästa presenten jag har fått i hela mitt liv skulle jag säga, blev superglad. Hon hade bokat flygbiljetter och hotell och allt innan, och inbillat mig att vi behövde åka till Oslo den helgen.

Selfie nummer 1 – Hagia Sofia

Den första bilden är från Hagia Sofia. En byggnad som tog mig med storm och som jag ofta tänker tillbaka som en av de finaste jag har varit i. Den uppfördes som kristen kyrka, byggdes sen om till moské för att i 1935 göras om till en icke-religiös byggnad och museum.

Selfie nummer 2 – Süleymaniyemoskén

Den nästa bilden är från Süleymaniyemoskén. En mindre känt moské i Istanbul men vacker och med underbar utsikt. Här tilldelas Maxime en rock hopsydd med en hijab medan jag bara fick en hijab eftersom jag hade en längre kjol. På denna bild tycker jag att vi båda ser OK ut.

Selfie nummer 3 – Blå moskén

Sista bilden är från Blå moskén; en av Istanbuls mest kända byggnader. Här fick också jag utdelad en lång kappa plus hijab, som alla kvinnor i icke-muslimska kläder fick bära här. Här ser tyvärr ingen av oss bra ut, själv ser jag mest ut som en bondig rysk kvinna tycker jag.

Alldeles gratis bjuder vi också på tipset att följa länkarna ovan för att läsa om de tre byggnaderna där Maxime tog varje selfie. Istanbul är en toppenstad, varje av de tre byggnaderna var alldeles toppen (OK, blå moskén var lite mindre kul än de två andra) och i varje av de tre inläggen finns det också toppentips till toppenstaden.

Nu är orden toppen slutanvänt för hela 2020.


Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelFrukost på Nynäs havsbad
Nästa artikelSentosa Island – Stränderna i Singapore

2 KOMMENTARER

    • Tack! Vi hör det då och då, men ser inga likheter själv. Inte ens nu när jag detaljstuderar bilden. Men man vill ju vara lika sina barn (eller att hon ska vara lik mig, då…), så kul att höra.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here