För någon månad sen var jag med min väninna Lotta på visningar av landställen. På söndagen hade vi tre visningar i Nynäshamn, varav den första var redan klockan 11. Vad passar då bättre än att först lyxa till det med en hotellfrukost i Nynäshamn?

I bilen hem dagen innan, efter två visningar på Gålö, bestämde vi oss för frukosten dagen efter. Jag googlade frukost nynäshamn och när Nynäs havsbad kom upp som ett av alternativen var det givet att det var dit vi skulle.

Frukosten

Frukosten serveras klockan 08 till 10:30 på helgerna. Vi ville ha en timme på oss att äta och klockan 08.30 plockade Lotta upp mig, då det tar 50 minuter att köra från centrala Stockholm till Nynäs havsbad.

Vi betalar 175 kr var i hotellets reception, sen visas vi in i matsalen. Utsikten är magnifik; här finns snickarglädje, berg, träd och givetvis hav. Matsalen är halvfull, så inga problem att hitta ett bra fönsterbord.

Vi plockar lite av varje, utbudet är både stort och varierat. Hembakat bröd och allt det goda jag vill lägga ovanpå. Både Lotta och jag gillar de små ingefärshoten mycket; de river verkligen. Lotta sparar lite plats och avslutar med att grädda en våffla i våffelbuffen, men eftersom våfflor inte är min grej passar jag på att avsluta med ost och kex.

Nynäs havsbad

Jag hade inte kollat upp Nynäs havsbad innan vi åkte dit; utöver att havsbad i allmänhet gillar jag ju. Men jag kan säga att jag inte blev besviken på något område. Restaurangen ligger i ett brunt sekelskifteshus, lite tillbakadraget på en kulle, kallad strandhotellet. Här ligger också 24 av hotellets rum.

Över en bro, ut mot havsgapet, inryms badhotellet i en nyare gul byggnad. Utöver 49 rum, som jag antar alla har fantastisk utsikt, ligger också hotellets SPA och konferensanläggning här. Vi går en runda i SPA:ets reception och ut på bryggan, där det också finns en saunaavdelning och utomhuspool. Nu var vi i Nynärhamn i början av mars, men det var en fin och solig dag, men jag kan bara tänka mig hur fint det är här på sommaren.

Läs mer: Brunch i Stockholm

Till Nynäs havsbad vill jag komma tillbaka och då vill jag checka in på ett av deras rum med havsutsikt och balkong. Men den svåra frågan blir att välja mellan strandhotellet och badhotellet, från det lilla jag såg gillade jag båda byggnader mycket.  


Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelParken Gardens by the Bay i Singapore
Nästa artikelSelfies från Istanbul

8 KOMMENTARER

    • Jag vet… Funderade på riktigt på att höra av mig, men så tänkte jag att det var så tidigt en söndag, så kort vi skulle vara där och så kort varsel. Men jag vill ju checka in och lovar jag absolut att höra av mig.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here