Gardens by the Bay! Är det en sevärdhet du ska ta dig tid med i Singapore så är det att gå över Helix Bridge, förbi hotellet Marina Bay Sands och avsluta i parken Gardens by the Bay. OK, ska man vara petig blev det ett kluster sevärdheter. Men detta är det tre bästa som Singapore har att bjuda på. Missa inte!

Vi var i Gardens by the Bay två gångar; första gången dagtid och andra gången kvällstid för att se och höra showen. Vi var i parken ca tre timmar i parken dagtid och då hann vi långt ifrån med att se allt. Mao stor park.

singapore gardens by the bay

Gardens by the Bay dagtid

Vi anländer Gardens by the Bay gående över Helix Bridge och längs vattnet förbi Marina Bay Sands. Vi stannar först till vid träden Silver Trees, som har Marina Bay Sands väldigt snyggt i bakgrunden. Sen går vi förbi informationen, där vi hämtar en karta och får lite information om hur allt fungerar i parken. Och; lucky for you, nu ger vi informationen vidare.

Träden Supertree Grove

Träden Supertree Grove är absolut parkens störts behållning, så vi styr lika bra våra steg dit på en gång. På väg passerar vi den enorma klockan Flower Clock.

Vid Supertree Grove finns två utkikspunkter, båda uppe i träden. Det ena är OCBC Skyway, en gångbro mellan två träd; halvvägs upp i träden. Den andra är Supertree Observatory, som är längst upp i ena trädet. Förstnämnda kostar S$8 och sistnämnda S$14. Gångbron var stängd den dagen vi var där; den är det en dag per månad för underhåll. Otur. Vi tyckte inte observatoriet var värt S$14, så hoppade detta. Träden i sig är magnifika men vi tyckte det var tillräckligt att se dem nedifrån.

singapore gardens by the bay
singapore gardens by the bay
singapore gardens by the bay

Flower Dome och Cloud Forest

De näst mest kända attraktionerna är de två kupolerna Flower Dome och Cloud Forest. Vi valde bort båda, då vi inte tyckte de verkade väldigt roliga samt vi ville vara utomhus. Jag ser i länken ovan att Cloud Forest har gångbroar uppe under kupoltaket, så hade kanske varit roligt. Nästa gång…

Mat på Satay by the Bay

Vi åt lunch på Satay by the Bay i parkens östra del, som vanligt i Singapore är detta en food court. Självklart valde vi satayspett men också nudlar och en fiskrätt, maten var god.

Södra delarna med jätteägg i vattnet och en gigantisk flygande baby

Utöver vad vi redan har nämnt finns det en uppsjö av andra grejer att se. I Web of life finns stora buskar formade som djur. Sun Pavillion består av kaktusar och andra ökenväxter. I väster avgränsas Garden by the Bay av ett vattendrag. Här ligger Dragonfly och Kingfisher Lakes, med något som påminner mest om vita ägg i vattnet. Ännu längre söder ligger Planet, som är en vit jättebaby som ser ut att sväva över marken.

singapore gardens by the bay

Vi gick ut genom parken i sydvästra hörnet, och det rekommenderas att få med sig också denna delen av parken. De södra delarna är har färre besökare och det är väldigt fint att gå längs vattnet. Men till trots för våra ganska många timmar finns det delar vi inte hann med.

Läs mer: Colonial District, The Quays och Marina Bay

Gardens by the Bay by night

Varje kväll klockan 19:45 och 20:45 är det en ljud- och ljusshow ved Supertree Grove. Träden lyser och blänker upp i olika färger och det spelas klassisk musik. Man önskar njuta av showen liggande på rygg, så det gäller att vara på plats i tid för att få plats på en bänk i stället för på marken. Vi valde föreställningen 20:45 och var där ca en halvtimme innan.

Vi åt mat denna kväll från Supertree Food Hall precis bredvid, som vi hämtade och åt precis innan showen. Maten var verkligen god, så absolut bra ställe att åta lunch eller middag på.

Läs mer: Singapore – Ny asiatisk storstad i mitt ?

singapore gardens by the bay

Våra bästa tips för att besöka Gardens by the Bay

  • Parken i sig har öppet 05 till 02, men betalattraktionerna har öppet 09 till 21, med sista inträde klockan 20.
  • Inträdet i parken är gratis, men till Flower Dome eller Cloud Forest kostar det S$28. OCBC Skyway kostar S$8 och Supertree Observatory S$14. Floral Fantasy kostar S$20.
  • Utöver de två matställen vi provade, Satay by the Bay och Supertree Food Hall, finns både McDonalds och flera caféer. Du behöver garanterad inte vara hungrig. Flertalet restauranger stänger klockan 21:30.
  • Det finns shuttle service mellan olika delar av parken klockan 09 till 21, för S$3 för hela dagen. Men roligare än som så; det går också att hyra en förarlös självkörande golfbil! Hade jag vetat att de bilar jag såg var självkörande hade vi givetvis slagit till. S£3 för enkel resa och 5 för tur och retur.
  • Här finns en bra karta till hela parken.
  • Missa absolut inte Gardens by the Bay; varken dagtid eller kvällstid. En toppenpark genrellt och en favorit i Singapore.

Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelKörsbärsträden i Kungsan – Och Tokyo
Nästa artikelFrukost på Nynäs havsbad

2 KOMMENTARER

    • Det var nog en miss att inte gå in i Cloud Dome, men där och då, i februari, ville vi bara vara utomhus i solen. Minns inlägget med dina nattfoton från när jag läste. Var redan så sugen på Singapore!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here