I år har jag varit ovanligt många gångar i Kungsträdgården och spanat in körsbärsblommorna. Två gånger med Maxime och i går var jag där igen på en promenad efter jobbat. 

Körsbärsblommorna är verkligen otroligt vackra. De rosa alltså. De vita är tyvärr tråkiga, tycker jag. För några år sen fick jag nya grannar i kolonistugan i Oslo och bland det första de gjorde var att plantera ett körsbärsträd. Gissa om jag blev glad! Och gissa om jag blev überbesviken då trädet året efter visade sig ha vita blommor. Mina grannar var ute efter körsbären och inte efter blommorna (vad? hur? varför?) och för dem var blommornas färg oviktig.

Men i alla fall; jag älskar de veckorna det blommar rosa i Kungsan och Bysistorget i Stockholm. Sen kommer det bästa; i Oslo är ofta blomningen lite senare så det blir dubbelt upp.

Körsbärsblomning i Japan

Men jag kan inte skriva om körsblomning utan att komma in på Japan. Jag var där för tre år sen, i 2017. Jag tycker det är två grejer som gör körsbärsblomningen unik i Japan. Det första är att den är hundra gånger vackrare där. Jag trodde inte innan att det skulle vara så stor skillnad men det är det faktiskt. Träden är utspridda i hela parken, de finns i hundratal. De är också ofta väldigt stora och majestätiska. Det är svårt att beskriva med ord, men körsbärsträden i Japan var för mig en mycket större upplevelse än de hemma.

Det andra är att japanerna själva går helt banans mad över sakura, som körsbärsblomning heter på japanska. Man tror kanske att det inte är så kul när man bor i landet och upplever varje år. Men sakura är midsommar och 17 maj på en och samma gång. De har picknick under träden, som också har ett eget namn, hanami, och det poseras och fotas big time. Japanerna är ett folkslag som tar sina körsbärsblommor seriöst, och detta bidrar också positivt till helheten.

Jag kan inte göra annat än att rekommendera körsbärsblomningen i Japan. Nästa år, kanske? I länken ovan kan du läsa om när det blommar var i Japan. Här finns också väldigt fina rosablommiga foton från både Tokyo och Kyoto, om jag får säga själv. Och det får jag ju; min blogg etc…..


Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelJamaica – Seven Mile Beach i Negril
Nästa artikelParken Gardens by the Bay i Singapore

2 KOMMENTARER

  1. Körsbärsblommor är vårens favoriter! Jag skulle ha upplevt körsbärsblomningen i Japan i just denna stund. Nu blev det ju inte så tyvärr 🙁 Får i stället glädjas över dotterns många bilder från årets blomning i Kyoto, det positiva för hennes del i allt elände är att det inte direkt är någon trängsel framför körsbärsträden eller alla tempel. Inte en turist i sikte 🙂

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here