Ihelgen blev jag sugen på brunch. Jag ville testa ett nytt ställe och googlade helt enkelt brunch i Stockholm. Långt upp på träfflistan kom The Pink Company och samma sekund som jag såg deras instagrambilder viste jag att hit skulle vi.

Jag var snabb med att boka ett bord för två på lördagen, två dagar innan var det fortfarande flera tiden att välja mellan. Dock är The Pink Company inget stort ställe; på mezzaninen, där vi satt, finns fyra bord och på nedervåningen finns det tre. Drop-in är mao ganska svårt och de som försökte sig på detta då vi var där fick inte plats.

Lokalerna går givetvis helt i rosa och stilen är extra allt. Bredvid vårt bord står ett rosa badkar fylld med bollar och en stor fluffig rosa nalle. Hela väggar täcks av rosa blommor, med text i neon om att Pink is the New Black och Welcome to the Jungle. På detta en telefonhytt, givetvis rosa, och en och annan flamingo. Valentine´s Day firas tom en vecka in i mars, så lägg till röda hjärtan också.

Menyn på The Pink Company

Matdelen på The Pink Companys meny är delad upp i bowls, pocherade ägg, äggröra, avokadomackor, amerikanska pannkakor och french toast. På dryckesmenyn finns kaffe och te, smoothies, milkshakes och varma kryddiga vinterdrycker. Bland sistnämnda finns både en rosa och en blå varm choklad.

Jag har studerat menyn grundligt innan och har redan några favoriter. Pannkakor och milkshake är givet, men jag känner att jag vill ha något mer matigt också. Både min väninna och jag är sugna på Tropical Avo Toast med avokado, lök, mango, koriander, lime och rödbetshummus, och när vi får veta att den kommer in i två delar så är det ett självklart beslut att dela denna. Choklad är verkligen min grej i livet men i sista sekund ändrar jag mig och beställer pannkakorna Pinky Winky med hallonfrosting i stället. Till detta tar jag en Pinky Peanut Butter milkshake, jag har en stor hangup på jordnötssmör just nu.

Min väninna tar Fruity Violet pannkakor, med vaniljglass med lila sås gjord på blåbär och ananas, och Spicy Xmas Latte med kanel och apelsin.

Allt som serveras är en fröjd för ögat. Vid alla bord fotas det hejvilt med mobilkamerorna; maten, drickan, lokalen och varandra. Både barn och vuxna kliver ner i badkaret för att fotas med nallen och ballarna hoppar ut och över hela golvet. Vi får först hjälpa grannbordet med att fota dem och sedan de fem tjejerna som har möhippa på nästa bord.

Jag räknar mig fram till att vid ungefär hälften av The Pink Company bord sitter minst en person klädd i rosa; jag älskar den som går all in. Jag har faktisk en svart klänning med rosa blommor också själv, jag skulle önska jag kunde säga att det inte var en tillfällighet.

Avokadomackan är fräsch och syrlig; kombinationen avokado, mango, koriander och lime är en av mina bästa. Godast är dock pannkakorna, mina rosatoppade är bland de godaste jag har ätit i hela mitt liv; USA inkluderat. De är superfluffiga och lätta och smakar inte ett uns mjöl.

Toppingen är söt och syrlig och hallonen, marängerna och passionsfrukterna vid sidan om lyfter det hela ännu mer. Milkshaken är snyggt rosa men kunde smakat mer av jordnötssmör och är också lite svårdrucken med jordnötsbitar som fastar i sugröret.

Jag älskade verkligen The Pink Company. Ett återbesök där jag testar pannkakorna med choklad och milkshaken med oreo står redan på min brunchlista. French toast med massor av frukt och bär såg inte heller dum ut.

Likande brunchställen i Stockholm

Sthlm Brunch Club
Älskade traditioner
Two Fat Ladies


Uppdatering: återbesöket!

Det tog inte alls lång tid innan jag var tillbaka och testade chokladpannkakorna och oreomilkshaken. Jag tänkte på pannkakorna dag och natt och kunde inte koncentrera mig om annat. Lika bra att få det överstökat!

Chokladpannkakorna var väldigt goda men jag håller i alla fall en knapp på de rosa med hallon. Med både chokladsås och en hel Snickers ovanpå så blev de i sötaste laget. Den rosa toppingen var fantastisk och svårslagen; lagom söt och samtidigt syrlig och med fräsch bärsmak. Oreomilkshaken var smarrig; dock kommer jag att fråga snällt om lite extra Oreo i nästa gång, jag tycker den kunde haft lite mer distinkt smak.


Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelJacy´z och JQ i Göteborg – Den kompletta guiden till tvillinghotellen
Nästa artikelVåra februariresor 2013 till 2023

4 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here