I underbara lilla byn Neffies ligger det fantastiska boutiquehotellet La Belle Vue, som jag bodde på i somras och föll för som ett övermoget fikon. Visst blir franska landsbygden ännu vackrare i svartvitt? Jag tycker det, så här kommer Neffies i mycket svartvita kläder.

Neffies

Precis innan vi når Neffies så kör vi genom en lövtunnel, bildad av björkar på båda sidan vägen som har vuxit ihop. Vid första tunneln blir jag så begeistrad att jag bara wowar och håller på att vrida nacken ut led men när vi kör in i nästa så har jag kameran redo.

Läs mer: La Belle Vue – En dröm av ett boutiquehotell

Du vill klicka på länken ovan, för du vill absolut se hur fint det är på hotellet. Sen kommer du att boka. Och till sist kommer du att tacka mig för att jag hjälpte dig att hitta detta ställe.

Två restauranger…

Vi hittar La Belle Vue utan problem; stort tack till Google Maps. Efter att ha solat några timmar vid underbara poolen är det dags att svida om och bege sig ut för middag.

Neffies har bara två restauranger och den ena har stängt, valet blir mao inte svårt. Yvonne, vår värdinna, har bokat bord för oss på L´Escampette och tur är det, för det blir fullt under kvällen. Så är det kanske om det bara finns en restaurang, det är fredag och det är byns årliga födelsedag. Stämningen är riktigt så livlig vid borden och vi joinar och höjer våra glas mot alla.

… och en mataffär

Bredvid L´Escampette ligger byns affär, som utöver mat också säljer färska baguetter. Givetvis. Vilket är perfekt för oss den dagen vi spenderar vid poolen.

Men efter lunch och utöver eftermiddagen blir jag lite rastlös, så jag bestämmer mig för att ta med kompisen kameran och se om det finns något mer att upptäcka i byn. Vilket det faktiskt inte gör. 90% av foton i denna artikel är från bytorget, där både restaurangen, affären, samt kyrkan ligger och statyn står, eller femtio meter därifrån. Inte ens jag lyckades gå vilse!

Kärlek på detta

Neffies känns som en genuin och äkta liten by. Här bor både fransmän och några inflyttare från de lite kallare delarna av Europa. Hit vill jag också flytta. Bo permanent på La Belle Vue vill jag också.

Läs mer: Utflykter – Marseillan vid havet, stranden med alla snäckorna och borgen Carcassonnee

Om Neffies

  • Byn ligger i området Occitanien, som tidigare het Languedoc-Roussillon och Midi-Pyrénées, och där Toulouse är största staden.
  • Det går att flyga direkt från Arlanda till Montpellier med Norwegian, sen är det cirka en timme att köra. RyanAir flyger direkt från Skavsta till Bezier, därifrån är det cirka en halvtimme att köra.
  • Neffies är en underbar miniby och det finns många fina utflyktsmål i närheten. Hyrbil är mao ett must.

Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelMarocko – Glamping i Saharaöknen
Nästa artikelOch hur gick det för detta med bara en resa per månad?

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here