Är man på semester så är det tillåtet att byta ut havregröten mot något mer smarrigt. Och heter man Maxime och är i Paris så är detta smarriga crepes. Maxime har alltid varit helt galen efter pannkakor men eftersom jag själv inte gillar det och inte heller lyckades lära mig att grädda dem så var fick hon aldrig pannkakor hos mig. Tur hon har både en mormor och en farmor som är bra på pannkakor.

Parisresan sommaren 2012 sammanföll också med att jag höll på att lära mig att baka och jag hade då någon idé om att det vara macaroner som skulle bli min specialitet så vi åt en och annan macaron också. Det som till slut hände under Paris-vistelsen i förhållande till macaroner var att jag kom fram till att det egentligen inte är så gott och jag har fram till i dag fortfarande inte bakat några. Det blev i stället cupcakes som jag satsade på.

Men en hel bild-följetong av macaron-, tarte- och crepesbilder har vi från semestern i alla fall.

Första dagen
Macaroner från bageriet på hörnet där vi bodde vid Canal St Martin.

Dag 2
Macaroner från Latinerkvarteret

Dag 3
Crepes nära Invalidedomen

Dag 4
Macaroner i Montmartre

Dag 5
Smågodis nära Luxembourg-parken

Dag 6
Brownie på Piscine Roger le Galle

Dag 7
Macaroner hemma i Canal St Martin

Dag 8
Crepes i Jardin des Tuileries

Dag 9
Kaffe och croissant till frukost framme i staden Versailles

Sen en belgisk våffla till eftermiddagsfika inne i Versailles trädgård

Dag 10
Crepes vid Eiffeltornet

Dag 11
Jordgubbstarte på Paris Plage

Dag 12
Svindyra turistfälla-crepes vid turisttorget med alla målare i Montmartre

Dag 13
Hallon-tarte på Paris Plage

Dag 14
Crepe utanför Louvre

Sista dagen
Muffins och körsbärstarte på Charles de Gualle

Föregående artikelVilla San Michele – En saga på Capri
Nästa artikelShopping kring Spanska trappan

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here