Det är några dagar in i 2018 och jag ligger på stranden på Jamaica när jag får ett mail från Lotta. Hon har bokat en vecka på ”ett fantastisk franskt boutiquehotell” i juli och frågar om jag och några till vill hänga på.

Jag fattar direkt vilket hotell det är, fast jag inte minns namnet. För Lotta har pratat om stället i två år och visat mig otaliga bilder på Instagram. Jag vet också direkt att jag vill hänga på. Eftersom Norwegians nyårsrea pågår så kan jag köpa flygbiljetter till Montpelier för 1200 kronor tur och retur.

Taget! Direkt från solsängen i Karibien; på riktigt.

Jag har för första gången valt en resa efter hotellet och inte efter destinationen! Men det ska vara en första gång för allting; det vet ju alla.

Ett halvår senare och det är dags att åka

Tidigt en fredag i mitten av juli åker Lotta, hennes 16-åriga dotter My och jag. Flyget avgår 07:20 och landar 10:30. Snacka om att kunna utnyttja dagen, jag ser då glatt bort ifrån att vi gick upp klockan fyra. Efter en timme i hyrbilen, först på snabba motorvägar och senare med vinrankorna utanför bilfönstren och genom trädtunnlar, är vi framme den lilla byn Neffies.

När Google Maps på min mobil säger vi är framme så vet vi att det stämmer, för den vackra järnporten har vi sett bild på tidigare.

La Belle Vue B&B Charmant

Vi plingar på porten och ägarinnan Yvonne öppnar. Visst är det konstigt när man träffar någon i verkligheten som man har läst och sett så mycket om?

I alla fall; La Belle Vue ägs av svenska Yvonne och hennes man Micke. Och lilla vovven Sixten. De öppnade 2014, efter att ha fallit för byn Neffies och letat med ljus och lykta efter det perfekta huset för att förverkliga sin franska dröm.

Läs mer: Urgulliga minibyn Neffies

Hotellet har sex rum, en matsal och ett vardagsrum samt ett kök för värdparet. Från vardagsrummet finns en stor terrass, där frukosten också serveras, och två våningar ner en brant spiraltrappa ligger poolen. Alla rum är olikt inredda och med både kärlek och ett tränad öga. Jag läser nu på hemsidan att Yvonne har ett förflutet som ägare av en inredningsbutik i Stockholm; varför blir jag inte förvånad?

Lotta och Mysans rum, som heter just Yvonne, ligger på bottenvåningen med ett enormt badrum, samt badkar i rummet. Och utgång till terrassen. Skandalöst nog testar vi aldrig badkaret under mina fyra dagar.

Mitt rum, Cloette, ligger på övervåningen och har fantastisk utsikt över takåsar och franskt landskap. På riktigt är utsiktsbilden nedan, med halvöppna dörrar, tagen med iPhonen från toaletten. Alltså sittande på locket.

Poolen och utsikten. Utsiiiiiiiikten!

Eftersom vi är tidiga första dagen så är inte rummen städade. Vi drar fram bikinin från väskan och går ner trappan till poolen. Vi lägger oss på var sin järnsäng och jag kan inte bestämma mig om jag ska ha näsan mot den underbara poolen och loungen eller utsikten. Vilket gör att jag vänder solsängen flera gångar. Alla andra gäster är på utflykt och vi har poolen för oss själva.

När jag efter fyra dagar åker hem med sent kvällsflyg är jag såååå avis på Lotta och My som ska stanna en vecka. För, precis som jag har sagt till Yvonne och Micke minst en gång per dag, så vill jag flytta in och bo på La Belle Vue.

Läs mer: Utflykter från La Belle Vue – Marseillan vid havet, stranden med alla snäckorna och borgen Carcassonne

Bra att veta:

  • La Belle Vue ligger i byn Neffies. Det går att flyga direkt från Arlanda till Montpellier med Norwegian, sen är det cirka en timme att köra. RyanAir flyger direkt från Skavsta till Bezier, därifrån är det cirka en halvtimme att köra.
  • Hyrbil är ett must. Även om hotellet är fantastiskt så önskar du se lite av omgivningarna också.
  • Ett dubbelrum kostar $150 per natt. Du fattar själv att med bara sex rum gäller det att vara tidigt ute med bokningen.
  • Målgruppen gäster är svenska och hotellet har öppet cirka april till november.
  • La Belle Vue erbjuder yoga på plats vissa morgnar, med extern lärare
  • Varje måndag är båda restaurangerna i Neffies stängda och det går då att få middag serverad på hotellet.
  • Neffies är en underbar miniby och det finns många fina utflyktsmål i närheten. Jag återkommer till detta i senare artiklar.
  • Mitt bästa tips; åk, bara åk! Du kommer inte ångar en sekund.
  • La Belle Vues hemsida.


Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelGrönland från 10 000 moh och en äkta fotoentusiast väljer alltid fönsterplats – Dag 1 och 13 av #4WomenInAlaska roadtrip
Nästa artikelHemliga speakeasy-barer i Buenos Aires

6 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here