Även om jag kände äkta kärlek för hotellet La Belle Vue och ville vara all tid på hotellet, så ville vi ju göra en och annan utflykt också. Se lite annat av området, man vill ju inte missa något. FOMO är inget jag skrattar åt.

Detta är våra bästa tips på vad som finns att göra nära i Neffies eller Montpellier.

1. Besöka en vingård

Som sig hör och bör på franska landsbygden så är Neffies omgiven av vinodlingar och vingårdar. Beroende på kort tid så valde vi att endast stanna vid vägen och spana in odlingarna, men La Belle Vue har avtal med en vingård i närheten som det bara är att boka in besök på.

frankrike-montpellier-neffies

2. Åka till stranden utanför lagunen

Neffies ligger en bit in i landet. Det tar 30 minuter att köra till närmaste strand, som är den vid Marseillan. Men områdets finaste strand är den som ligger mitt på tarmen utanför lagunen mellan Marseillan och Séte. Här har La Belle Vue har avtal med en beach club där vi hyrde solstolar. Bred och fin strand och trevlig restaurang; en dag här rekommenderas även om hotellpoolen är fantastisk. Plus för de fina snäckorna som finns på stranden, plockade med mig ett gäng till kolonistugan.

3. Borgen i Carcassonne

Carcassonne är utan tvivel områdets mest besökte stad. Orsaken till detta stavas borgen, som egentligen är en hel befäst medeltidsstad. Med en överdos av turister och turistanpassade affärer men riktigt trevlig i alla fall. Vi ät middag här, det går att hitta bra ställen bland alla turistställen om du letar.

Läs mer: La Belle Vue – En dröm av ett boutiquehotell

Först fattade vi inte vad de fula gula sträcken på muren var men då jag gick ner en liten väg utanför borgen så trillade polletten ner.

4. Trevliga hamnen i Marseillan

Marseillan var en liten trevlig stad som vi gillade mycket. Vi tog först en promenad runt hamnen och in en bakgata, sen åt vi riktigt smarrig italienskt på ett ställe i hamnen. Vår favorit, jämte Carcassonne.

I Marseillan ligger också fabriken där Noilly Prat tillverkas, ni vet den gröna flaskan med torr vermouth. Den som inte är gin i en dry martini. Vi gick inte in, men jag antar det är möjligt att få se framställningen.

5. Lördagsmarknaden i Pezenas

Pezenas är en större stad som ligger en kort bilresa bort. På lördagar har de en livlig farmers market, som Lotta och Mysan åkte till medan jag utforskade Neffies. De lovade fota, men man kan aldrig lita på att en icke-resebloggare kommer ihåg detta. Bjuder därför på en bild från lite senare, när marknaden var stängd. Utöver marknaden så var inte staden så spännande, faktiskt.

6. Hamnen och fotbollstårtor i Sète

Sète är en större stad än det vi först fick intryck av. Vi fokuserade på området längs vattnet, vilket var det absolut trevligaste. Detta var samma dag som Frankrike på kvällen skulle vinna fotbolls-VM och fotbollshysterin var total i hela stan.

7. Utforska gulliga Neffies

Neffies är en väldigt fascinerande liten by, men betoning på liten. Du hinner lätt med varje gata i byn på en halvtimme, lite extra om du har med kameran. Det finns också vandringsleder i olika längder mellan vinrankorna, som utgår från Neffies. Jag såg många som vandrade från mitt fönster på La Belle Vue, men vi hann inte själv.

Läs mer: Minibyn Neffies

frankrike-montpellier-neffies

Utöver ställen ovan finns självklart också Montpellier, som ska vara en trevlig stad, men som vi inte hann med.


Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelVåra sex bästa tips för din resa till Isfahan i Iran
Nästa artikelHotell Söderköpings Brunn och smått och gott att göra i stan

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here