Maxime och jag var ju två veckor i Paris i fjol sommar. Jag hittade precis en blogg som en tjej som bor i Paris har och jag kom då på att vi hade skrivit alldeles för få inlägg om den stadsdelen. Faktiskt var Marais vår favoritstadsdel i Paris så den borde ju förtjäna flest inlägg…

Place des Vosges ligger i Marais och ska vara det äldsta planerade torget i Paris. Torget kantas att 36 ståtliga tegelstensbyggander och uppfördes till Ludvig XIII:s bröllop år 1612.

Även om Place des Vosges omtalas som ett torg så är hela platsen täckt med gräsmattor och känslan är mer en liten park. Det är tillåtet att sitta i gräset, vilket inte är en självklarhet i alla Paris parker. Place des Vosges ligger nära bra shoppinggator och restauranger så det är lätt att svänga förbi och ta en liten paus i gräset mitt i allt annat.

Det är förresten många kända personer som har bott i husen; bland annat Madame de Sevigné och Victor Hugo författaren till Ringaren av Notre Dame.

Place des Vosges i Paris

 

Place des Vosges i Paris
Place des Vosges i Paris

 

Place des Vosges i Paris

 

Place des Vosges i Paris
Föregående artikelKoh Ngai
Nästa artikelAntalyas gamla stadsdel Kaleiçi

3 KOMMENTARER

  1. Jag håller med. Paris är alltid trevligt. Även mitt i juli var det trevligt, Paris Plages gjorde så att vi överlevde i värmen också.

  2. Så härligt med Paris! En stad som absolut är och förblir en ständig förälskelse. Och april, maj i Paris, så härligt! Får nog bli en vända igen.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here