Vi har i dag varit i Antalyas gamla stadsdel, på turkiska kallad Kaleiçi. Ingången till gamla stan är Hadrianius-porten som består av tre valv i grekisk stil med joniska kolonner och är från ca år 130 e. Kr. Det är väldigt fint i gamla stan i Antalya; troligtvis beroende på att det är utanför turistsäsong. Det var ganska stort där också så det fanns massor av gator att utforska.

Mysiga gränder med mer än en backe, många spännande gamla byggnader, minareter och mosker, ett mysigt hamnområde med många restauranger, en mur på höjden där många restauranger nästan hängde på/under/i/utanför muren och erbjöd fantastisk utsikt. Samt ett gröntområde med en 2000 är gammal borg och en park samt fina promenadstråk längs vattnet. Dock lite Västerlånggatsvarning över någon gata eller två och detta var ändå utanför turistsäsongen. Jag gissar det är ganska illa i Antalya i juli och augusti.

Det fanns flera mindre hotell och pensionat mitt i gamla stan och det finns också faktiskt en pytteliten strand. Jag skulle gärna vilja åka tillbaka och bo mitt i stan i maj eller september någon gång. Sen skulle man ju kunna avsluta med några dagar på en lyxresort så man får lite ordentlig badkänsla också.

AntalyaAntalyaAntalyaAntalyaAntalyaAntalyaAntalyaAntalyas gamla stadsdel KaleiçiAntalyas gamla stadsdel KaleiçiAntalyas gamla stadsdel KaleiçiAntalyas gamla stadsdel KaleiçiAntalyas gamla stadsdel KaleiçiAntalyas gamla stadsdel Kaleiçi

 

Föregående artikelPlace des Vosges i Paris
Nästa artikelKalstensbassängen i Pamukkale

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here