Nu har det varit så mycket skybarer och storstäder senaste inläggen, så här kommer lite strande, sol och hav igen.:Koh Ngai (som också kallas Koh Hai) ligger i Trang-provinsen i Thailand; söder om Krabi, nära Koh Mook och Koh Kradan.

Lillasyster Christiane och jag bodde ju på Koh Mook när vi var i Thailand och Malaysia i januari, men gjorde en dagsutflykt till Koh Ngai. Precis som Koh Kradan erbjuder Koh Ngai kritvita stränder och det kristallklaraste klarblå hav.

Det finns några enklare resorter på ön (den ena såg faktiskt riktig skabbig ut) med var sin restaurang och sen en finare resort på den del av stranden närmast piren. Koh Ngai är en helt fantastisk ö med kristallklart vatten och vita stränder. Det enda ilandsproblemet är att stranden ligger på östsidan av ön och om man vill ligga i solen så finns det några träd och palmer som kastar skugga på stranden.

Just den dagen vi var på Koh Ngai så blåste det när vi åkte dit sen bara ökade blåsten hela tiden och vår longtailförare fick flytta sin båt till en annan och lugnare strande på andra sidan ön. Sen började det också regna. När vi skulle ta oss till stranden som han hade flyttat longtailen till så fick vi gå ca 45 minuten kors över hela ön, på stigar där uppförsbacken vissa ställen var så brant att det hängde rep där som vi fick dra oss upp med. Det var på riktigt nästan 90 graders stigning vissa ställen. Tyvärr så fotade vi inte där eftersom vi hade tillräckligt med att ta oss upp. Och eftersom det är ganska mycket mygg i djungeln och myggen älskar mig, och hatar Christiane, så hade jag 200 myggbett den kvällen och Christiane inga. Tur att man då känner till att myggbett är en allergisk reaktion och går att bota/dämpa med ett allergipiller. Och att jag hade lyckats få med dessa hemifrån var ju riktigt tur. Så nästa morgon vaknade jag helt utan myggbett.

Koh Ngai Koh Hai Trang Thailand
Längst bak i bilden ligger den lyxigare resorten
Koh Ngai Koh Hai Trang Thailand
Koh Ngai Koh Hai Trang Thailand

Koh Ngai Koh Hai Trang Thailand

Koh Ngai Koh Hai Trang Thailand
Christiane sysslar mycket med en träningsform som heter budokon och är kampsport- och yogainspirerat

Koh Ngai Koh Hai Trang Thailand
Vår longtailförare på vandringen mot stranden dit han fick flytta båten.
Detta är bara den normala delen av stigningen, dvs den icke-branta
Föregående artikelVi gästbloggar på Hallins reseblogg om takbarer i NewYork!
Nästa artikelPlace des Vosges i Paris

3 KOMMENTARER

 1. Svår fråga, det finns ju så mycket fint. i Trang-provinsen var det väldigt vackert och inte alls så många turister. Dock var inte maten fantastisk. I Khanom var maten fantastisk och det var väldigt vackert, men lite tråkigt. Koh Samui ogillade vi på alla sätt. Klassiska ställen som Railay, Phi-Phi och Koh Lanta är har tyvärr lite för många resorter nu.

  Själv någon favorit att rekommendera?

 2. Hej vad roligt att läsa om era upplevelser om Thailand! Verkar som ni hade en fantastisk resa att döma av bilderna. Hittade er blogg idag och ska kika runt lite för att få lite tips inför min thailandsresa i början av nästa år 🙂

  Tänkte höra med er om ni har någon favoritplats i Thailand som ni rekommenderar att man besöker. Det finns ju så ofantligt mycket att se och göra i Thailand så det gäller att ta vara på tiden om man vill uppleva så mycket som möjligt 🙂

 3. Trevlig läsning och inspirerande, som vanligt.
  Och visst är det härligt med de kritvita stränderna och det verkligt blå havet.
  Vi skall till helgen ta oss ut till öarna här utanför och får då både de vita stränderna och det där härliga, blå havet som man ju vill ha.
  Men har förstått att det nu också på Krabi är tjorvigt med blåsten som tar in all skit. Önskar så att allt inte kastades i havet….
  Och skönt att du hade allergimedicin mot myggbetten. ( SEr också alltid till att ha med det i packningen för myggen är förtjusta i mig också.)

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here