Att se vacker natur från luften är något jag aldrig tröttnar på. Då jag i juni flög till och från Alaska så hade jag tur med vädret och utsikten båda hållen. Men min placering i planet var det inget turligt med; detta var noggrant planerat.

Plötsligt har jag magiska Grönland 10 000 meter under mig

Jag flyger själv mellan Island och Alaska och underhåller mig själv med att se en film. Plötsligt slänger jag ett getöga ut genom fönstret och jag tappar andan. Under mig har jag det mest fantastiska vinterlandskapet jag har sett på ett bra tag. Snabbt fram med mobilen, som låg i stolsfickan, och fota genom rutan. Imponerande nog lyckades jag vara närvarande nog att kolla på GPS:en var vi befann oss också.

Fönsterplats över Grönland Fönsterplats över GrönlandFönsterplats över Grönland Fönsterplats över GrönlandFönsterplats över GrönlandFönsterplats över GrönlandFönsterplats över Grönland

In för landning och Anchorage flygplats

Jag vet ju att det inte är snö i Alaska i juni men lite orolig blev jag i alla fall efter att ha sett så mycket snö under resans gång. Men när vi går ner för landning på Anchorages flygplats finns ingen snö. Jag ser min väska åka ut planet, vilket känns betryggande. Och när jag närmar mig flygplatsens utgång möts jag av an alaskisk välkomsthälsning.

Fönsterplats över Grönland Fönsterplats över Grönland Fönsterplats över Grönland Fönsterplats över Grönland

En äkta fotoentusiast och erfaren resenär väljer alltid fönsterplats

När vi ska hem från Alaska åker JeanetteKatarinaSofia och jag med samma flyg. Vi har valt var sin fönsterplats, efter varandra. Jag sitter på 32F och har Sofia bakom mig och Katarina och Jeanette framför mig. Varför? Först och främst för att vi har en nattflygning och alla fyra önskar sova men också för att kunna fota ut genom fönstret.

Fönsterplats över Grönland Fönsterplats över Grönland Fönsterplats över Grönland Fönsterplats över Grönland

Jeanette, Katarina och Sofia gjorde det samma från Seattle till Anchorage. På något sätt hade en kille och hans flickvän inte fått platser tillsammans. När killen bredvid Katarina upptäcker att hans flickvän sitter bredvid Jeanette så är han snabb med att föreslå att Katarina och hans flickvän ska byta plats så att Katarina kan sitta bredvid sin kompis. Inte riktigt vad tre tjejer som skulle fota inflygningen till Alaska hade planerat, så pojkvän och flickvän fick snällt sitta på var sin stolsrad medan alla tre satt klistrade mot rutan.

Föregående artikelLär känna mina resekompisar bättre
Nästa artikelFranska boutiquehotellet La Belle Vue

4 KOMMENTARER

  1. Tydligen gillar jag att fora från flyg, hade alldeles för många foton. Jag skjuter Kennicott framför mig, har såååå många foton att jag inte ens har kollat genom. Bara sett siffran. Av samma orsak har jag inte heller öppnat mappen från hästfarmen i Buenos Aires i februari, fast det också var häftigaste delen av semestern. Tror jag får skriva ett inlägg och kalla det ”När antalet foton blir överväldigande och jag inte får mig att öppna mappen”.

  2. Ni gillar verkligen att fota från flyg. Det är inte precis min största hobby även om det är vackert. Tror jag rev av några bilder påväg tlll Island så ska kika på dem sen. Håller på att redigera mig genom allt och nu är jag ju på Kennicott. Funderar på hur jag lyckades fota så mkt bilder av träiga byggnader. haha Det var nog för att det var en så lång guidad tur. För örvrigt ser jag hur risig jag ser ut på de där bilderna. Hade tagit selfies där i planet och omg säger jag bara.

  3. Var med om samma sak på väg till Kuba. Grönland är fantastiskt! Inte bara fönsterplats ska man tänka på. Jag brukar också roa mig med att försöka tänka ut på vilken sidan fönsterplatsen ska vara belägen för bäst vyer.
    Dock skulle vi inte välja olika rader för varsin fönsterplats… 🙂

    • Jag försökte tajma in rätt sida tåget när jag tog med min mamma på Bergensbanan från Oslo. Tyvärr blev det lite fel i mitt tänk, så det slutade med att vi på väg dit satt på högersidan då vi borde suttit på vänstra och tvärtom på väg hem. Det visade sig att Bergenståget går från öst till väst och inte från väst till öst som Sthlmståget gör…

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here