Ibörjan av oktober öppnade Goma gastropub på Linnégatan i Stockholm. Et stenkast från både Humlegården och systerkrogen Miss Voon, och i Bishops Arms gamla lokaler.

Goma är Sveriges första asiatiska gastropub och detta låter ju spännande. Det mesta med asiatisk mat är alltid intressant enligt mig. Klart vi vill testa!

Goma asiatisk gastropub

Mitt sällskap är denna gång Heléne och Mija och vi träffas en fredag klockan 17. Det går inte att boka bord på Goma och på deras Instagram skriver de att det rekommenderas att vara på plats innan 18.30 för att få bord. Och fredagar känns det ju helt OK att börja AW-tidigt.

Lokalerna är ljusa med glada färginslag och neon samt ljust trä. Det finns en loungedel vid ingången och en bardel med små bord längs väggarna och ett stort bord att dela mitt i rummet. Vi väljer ena hörnan av stora bordet i baren, med finfin utsikt över alla gäster och maten som skickas ut. Alltid kul att kunna se lite in i köket.

Mat och dryck

Vi har sett många foton på vackra och färgglada drinkar och vi börjar med en av dessa. Alla med asiatisk twist och jag går för en persikofärgad Sunny Daze med bland annat pisco, nutmeg, yuzu och lemongrass.

Efter en stund gör hungern sig påmind. På menyn finns åtta lättare rätter och sex huvudrätter, samt tre efterrätter. Vi får veta att det behovs tre till fira lättare rätter för en vuxen. Efter lång tids tvekan går också jag för fyra lättare rätter, jag var väldigt sugen också på huvudrätten confiterad kyckling med spicy jordnötshoisin. Är en sucker för både confiterad fågel och jordnötter i mat.

Vi tar in tillsammans 13 rätter samt två kimchipopcorn. Skaldjurskorven har vi sett många foton på och den är given för alla tre. Alla tre tar också jordärtskockspinnar med tryffeldipp. Utöver detta tar jag in dumplings och sötpotatispommes med kimchimayo. Mija och Heléne testar tartaren, bao och ett grillat ostron.

Vi är alla tre överens om att jordärtskockan är godast. På andra plats har de andra skaldjurskorven men jag tyckte den var lite tråkig. Jag skulle i stället rekommendera sötpotatispommesen, då kimchimayon var väldigt umamig och god.

Det stora problemet för oss alla tre är att vi är ungefär halvmätta när vi har ätit klart, och då har vi redan beställt ett ostron och popcorn utöver den rekommenderade mängden mat. Mija och jag tar avslutningsvis in var sin crème brulée, som var god. Men det jag egentligen hade behövd var den där confiterade kycklingen.

Vad tyckte vi?

Drinkarna på Goma gastropub är goda och maten är också god, men utan den wow-känslan jag brukar få när jag äter på Miss Voon. Det är dock väldigt trevligt i baren och vi blev sittande lite mer än fyra timmar.

Men det är faktiskt inte OK att servera tre till fyra smårätter och säga att det motsvarar en varmrätt, när rätterna är så små att alla tre blir halvmätta av den rekommenderade mängden. Vi såg flera huvudrätter som kom ut, vilka verkade vara i normal storlek.

Så jag utesluter absolut inte att jag kommer att återvända för att testa kycklingen och jordnötterna. Och drinkarna och stämningen kommer jag gärna tillbaka för.


Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelVi följer trenden – Ladies Abroad goes reseblogg, matblogg och upplevelsesblogg
Nästa artikelHasselbacken hotell på Djurgården – Stockholm staycation

2 KOMMENTARER

    • Tack! Tillskriver det min nya iPhone. Har under flera år längtat efter porträttläget, som ger kortare skärpedjup. Har jobbmobil, så styr inte själv över modell då alla har samma.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here