För några veckor sen annonserade kollegan Dryden att han gör om sin reseblogg till en upplevelsesblogg. Resor är ju också upplevelser; så i slutändan handlar det nog om att lägga till andra upplevelser än rena resor på bloggen.

Smart 🤓 tänkte jag när jag lästa Daniels inlägg; jag brukar ju också skriva om olika upplevelser. Nu lägger möjligtvis Daniel och jag lite olika definitioner i begreppet upplevelser, på hans blogg dyker det nu upp olika inlägg om vandringar, bergstoppar och annat hurtigt i hans närområde Östersund.

Här på Ladies Abroad definierar vi i stället en upplevelse att gå på SPA, äta på restaurang eller bo på hotell i den egna staden; dvs en staycation. Upplevelser nära där vi bor och vi kommer att fokusera på Stockholm och Sverige, även om det dyker upp lite från Oslo och Norge också.

En annan kollega, Christian, äger bloggen med det tydliga namnet Mat- och resebloggen. Smart 🤓 tänkte jag när jag första gången såg namnet. Resor och mat är ju nära besläktat.

Så även om jag tidigare har skrivit om både restauranger, SPA och hotell i Stockholmsområdet så kommer det under en period att bli mer fokus på detta. Alla tre upplevelsetyper är något jag älskar och ofta gör. SPA och hotell har jag tidigare ibland inkluderat i bloggen men mina restaurangbesök har jag nästan alltid hållit utanför. Dock med undantag av bruncher.

Läs mer: Arkivet med alla bruncher i Stockholm

Sen är det också så att det är svårt att driva en reseblogg när jag inte reser. Jag var nyligen tio dagar i Italien, men till fyra städer som jag redan hade varit i tidigare och redan skrivit om. Som det ser ut just nu blir det inga fler resor detta år och troligtvis inte heller över jul och nyår. Men lite foton och idéer har jag att bjuda på, så några rena utrikes researtiklar kommer också dyka upp.

Så med detta; välkommen till Ladies Abroad 2.0!
Rese-, restaurang-, SPA- och hotellblogg.
Just nu och några månader framöver med fokus på Stockholmsområdet.


Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelHur jag upplevde att resa i Italien under Covid-19 med coronarestriktioner
Nästa artikelNyöppnad – Goma gastropub i Stockholm

4 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here