Jag erkänner direkt; Drottninggatan och city är inte de områden i Stockholm där jag oftast befinner mig. Men då och då hamnar jag här och detta är inte det optimala stället att bli lunchhungrig en lördag.

Många restauranger i området är ganska så mainstram och dåliga, medan de som håller lite högre klass både är dyrare och oftast behöver en reservation långt innan. Men jag har senaste året, när jag har jobbat mycket från olika caféer i området, hittat några ställen jag gillar med bra och prisvärd lunch.

Alla fyra är enklare ställen och inga erbjuder ens bordsreservation. Men jag är inte heller ensam om att känna till dessa ställen, så var beredd på att köa; särskilt för lunch på lördagar. Eller kom lite tidigt eller lite senare, detta är mitt bästa trick.  

Ai Ramen Klara på Gamla brogatan

Ai Ramen serverar, som namnet säger, den japanska nudelrätten ramen. Systerkrogen på Söder var bland de första ramenrestauranger i Stockholm och detta gör de bra. Modernt interiör, med en bar, och sittplatser både inomhus och utomhus sommartid. Öppet också för middag.

stockholm sverige lunch ai ramen
stockholm sverige lunch ai ramen

Nem Nem Quan i Hötorgshallen

Nem Nem Quan serverar vietnamesiska rätter och restaurangen ligger på gatuplan i hallen. Jag äter alltid samma kycklingrätt med jordnötter och brukar be om extra nötter. Sen häller jag på båda såserna, fast de varje gång säger att man ska ta den ena eller den andra.   

stockholm sverige lunch nem nem quan
stockholm sverige lunch nem nem quan

Tokyo Diner i Hötorgshallen

Tokyo Diner, som också ligger på gatuplan i Hötorgshallen, serverar japansk mat som modern och snygg sushi samt några varmrätter. Jag tar alltid nudelsoppan med anka, som är den snyggast serverade nudelsoppan jag vet om.

stockholm sverige lunch tokyo diner
stockholm sverige lunch tokyo diner

Tokyo Ramen i Hötorgshallen/Sergelgatan

Tokyo Ramen ligger väg i vägg med Tokyo Diner, men har också ingång från Sergelgatan och därför öppet sent. Många tycker detta är Stockholm mest autentiska ramenställe och jag är beredd att hålla med. Senast jag var här var en söndagskväll och då var det nästan bara asiater i lokalen, så då kändes det extra äkta.  

stockholm sverige lunch tokyo ramen
stockholm sverige lunch tokyo ramen

Menar ni att det finns ett mönster? Ja, jag gillar japanska nudlar och ramen. Och ja, Hötorgshallen är ett finfint ställe för lunch nära Drottninggatan i Stockholm city.

Läs mer: Brunchtips i Stockholm
Läs mer: Lunchtips i förorten


Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelVåra decemberresor 2012 till 2019
Nästa artikelKyrenia – Pittorsk stad med gullig hamn på Norra Cypern

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here