– Artikel i samarbete med International Drivers Association –

Jag har precis kommit hem efter en veckas rundresa i Jordanien. Jag har förflyttat mig från norr till söder i landet i detta fantastiska land och upplevelserna har stått i kö. Livlig storstad, storslaget världsarv, bada i Döda havet, sova i tält i öknen, lyxhotell vid stranden och god mat.

En vecka som innehöll precis allt jag gillar.

Amman

Resans första dag spenderades i Amman, där vi såg vi ruinerna efter det stora citadellet mitt i stan, vi besökte marknaden och färgglada gatan Rainbow Street.

Både till lunch och middag vankades det meze; dvs smårätter bestående av bland annat olika röror. Mmmm, hummus gjord på kikärtor, baba ganoush på auberginer och labneh från avrunnen yoghurt. Bland det godaste jag vet och jag tröttnar aldrig.

Döda havet

Döda havet ligger bara en timme från Amman, vilket gör det till en populär helgdestination för boende i Amman. Vi kom hit precis efter lunch och hade en fantastisk eftermiddag och kväll där vi guppade omkring i det supersalta vattnet, kletade in oss med lera från Döda havet och solade vid den fina poolanläggningen. 

Petra

Nästa stopp på rundresan var den rosa staden Petra, upptagen på UNESCO:s världsarvslista. Här passade vi lika bra på att både göra ett kvällbesök och ett besök dagtid. På kvällen är vägen in bland de branta klipporna upplyst av levande ljus och den kända fasaden till The Treasury lyses upp i olika färger.

Dagtid har man åtkomst till hela området och det är magiskt vackert och storslaget. Vi var på plats strax efter klockan sju på morgonen och gick därifrån klockan tolv; men jag hade gärna stannat ännu längre. Det gick dock icke, för ännu ett äventyr väntade.

Wadi Rum

Nu var det nämligen dags för öknen Wadi Rum. Här fick vi bo i halvklotsformade glampingtält, med riktiga sängar och eget badrum, åka på ökensafari i jeep och se solnedgången samt rida på kamel. Ett riktigt magiskt drömdygn. Inget är som öknen.

Aqaba

Sista stopp på resan var staden Aqaba, belägen vid Röda havet. Detta är en badort och utöver att sola vid poolen på vårt top notch hotell Hyatt-Regency så passade vi på att åka på en båttur med möjlighet för att snorkla och se både koraller, fiskar och ett gammalt plan i vattnet.

Efter Aqaba var resan över och det var dags att bege sig till Amman och flygplatsen igen. Till trots för tonvis med väldigt varierade upplevelser i Jordanien så är det ett ganska litet land, det tar knappt fyra timmar från Aqaba till flygplatsen utanför Amman. Bästa sätter att uppleva Jordanien är en rundresa med bil och för att hyra bil är det bra att kunna visa upp ett internationellt körkort.

Maten var verkligen jättegod hela veckan; på riktigt åt jag hummus och baba ganoush till både frukost, lunch och middag varje dag hela veckan. Och vad tar jag mig själv i att göra nu när jag skriver detta? Jo, jag drömmer om mera hummus här hemma i Stockholm.


Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelVåra marsresor 2012 till 2023
Nästa artikel4 hotell mitt i stan med takpool

6 KOMMENTARER

  1. Må ha vært en fantastisk tur med masse opplevelser. Og som vanlig – veldig flott referat og bilder. Takk, Lena!!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here