Förra helgen åt jag middag på asiatiska Pat´s Place på Folkungagatan på Söder! Äntligen. Jag har haft Pat´s Place i kikaren länge men eftersom jag jämt är för sent ute med att boka bord så har det inte blivit av tidigare.

På Pat´s Place serveras thailändska tapas. Precis min stil både med thailändsk mat och mindre portioner, så att jag kan smaka på så mycket som möjligt på menyn.

Vi är från början fyra personer, men har två frånfall samma dag, och det är Viveca och jag som är de lyckliga denna fredag. Vi har bord klockan 19, mitt i prime time. Vi får behålla vårt fyramannabord, och sätter oss fransk bredvid varandra i soffan. Perfekt när båda kan kika ut i lokalen i stället för att en person stirrar in i väggen.

Ninja Turtle och Donald Duck

Cocktaillistan är mycket trevlig, medan vi kikar på vad vi ska äta så serveras jag en Ninja Turtle, med thaibasilika och chili, medan Viveca tar in en Lemongrass Mojito, som är precis vad det låter som.

Det rekommenderas två till tre rätter per person; vilket vi sen besök på likande etablissemang vet betyder att två räcker, men det är så mycket gott på menyn så det blir tillsammans fem rätter.

Rätterna har roliga och fantasifulla namn och vi kommenterar och skrattar till flera gånger när vi läser menyn. Det finns sympatiskt nog ”bara” 17 rätter på menyn, mycket bra eftersom jag ofta annars inte ser skogen för alla träd och det blir svårt att välja. Är man ett sällskap på fem-sex personer så kan man ta in nästan allt på menyn och det är alltid kul att göra.  

Våra val faller på att dela Donald Duck; stekt anka med thailändska kryddor, citrongräs, limeblad och chili, Dancing Queen; klassisk papayasallad samt Bathing Duck; grillad anka med frukt i röd curry. Utöver detta tar Viveca Nana in my Heart; massamancurry med oxkind enligt Pat´s mormors recept och jag beställer Purple Rain; grillad aubergine toppad med friterad vitlök och mynta.

Definitivt godast är Donald Duck, denna skulle jag kunna äta en hel portion av själv. På andra plats kommer Bathing Duck, som ser lite tråkig ut men där smaken är underbar och fräsch. Nu tänker du kanske; två rätter med anka, blir inte det tårta på tårta? Nej, absolut inte. Smakerna är väldigt olika och det ena köttet är stekt och det andra grillat. De två rätterna är inte ett uns lika.

Minst spännande är auberginerätten Purple Rain, som inte sticker ut på något sätt. Papayasalladen Dancing Queen smakar precis som en sådan brukar göra, och jämfört med de andra kryddstärka rätterna blir denna lite tam. Jag smakade bara på såsen till Nana in my Heart, som jag gillade men Viveca tyckte mycket om oxkinden också.

Övre raden Nana in my Heart och Bathing Duck. Främre raden Purple Rain, Donald Duck och Dancing Queen.

Bohemian Rhapsody

Vi lyckas äta upp allt, förutom halva Purple Rain, så mycket mer mat finns det inte plats för. Vi går därför för flytande dessert. Jag tar in en Cast Away med kokosmjölk, palmsockerlag och mangojuice, eftersom jag är en sucker för pina coladalikande drinkar. Viveca tar en Bohemian Rhapsody, som är en väldigt rolig historia med en lila jätteisbit gjort på viol, som långsamt smälter i glaset. Ju längre man väntade med att dricka, ju mer viol smakar det. Slurp.

Om Pat´s Place

Efter detta är tyvärr våra tillmätta två timmar över och det är dags att bege sig vidare. Vi började kvällen med en fördrink på trevliga vinbaren Cave Nizza, men detta är också ett bra ställe att gå till efter Pat´s Place.

I närheten ligger också Stockholm Bränneris bar och Bar Ubu.

Cave Nizza

Läs mer: Mexikansk mat på Gerominos i Gamla stan
Läs mer: Libanesiskt på Manoshe i Vaststan
Läs mer: Asiatiskt på Farang i Vasastan
Läs mer: Asiatiskt på Miss Voon på Östermalm

Pat´s Place släpper lediga bord dag för dag en månad innan, det gäller att hänga på låset för att få bord en helgkväll.

Jag gillar att dricka syrliga fruktdrinkar till asiatisk mat, vilket jag passar på att göra på Pat´s Place. Det känns så new yorkigt att göra så, eftersom första gången jag gjorde det var just i New York.


Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelBildbomb från Nicosia och Kyrenia på Cypern
Nästa artikelMikla restaurang – Michelinstjärna i Istanbul

6 KOMMENTARER

    • Jag har an känsla av att det har blivit mer populärt de senaste åren. Jag har sneglat mot Pat’s länge, säkert sedan 2019, och tyckte inte heller att det verkade lika svårt att boka när jag kollade då.

  1. Ooooh. Undrar om de välkomnar hundar så jag ska vänta tills dottern kan hänga med till Stockholm. Älskar ställen med smårätter, älskar anka, älskar ovanliga cocktails och älskar just viol, haha.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here