De flesta hotellen i Djerba är all inclusiver-resorter, och de har självklart egna stränder. Utöver de privata stränderna finns offentliga stränder som används av tunisierna där de badar med kläderna på, samt offentliga stränder där turister kan bada i bikini. Vi bodde på ett mindre hotell ca tre minuter gångväg från stranden, och vårt hotell hade en ganska liten egen strand. Det var gratis att använda solstoler där man kunde halvligga medan sängarna kostade pengar. Vi testade bara hotellets egen strand.
Stränderna i Tunisien är fina; långa och vita med rent och klart vatten.  Tyvärr fanns det inga restaurager vid vår del av stranden, alla andra gäster åt på sina all inclusive-resorter. Vi kunde då antingen slicka upp en av strandkillarna till hotellet och hämta kyckling- eller tonfiskbaguetter åt oss (riktigt goda) eller vi kunde själv gå upp till hotellets restaurang och äta lunch där. Vi gjorde lite av varje.Killarna från vårt hotell som jobbade på stranden 

Det bra med stranden var att det fanns en mängd aktiviterer där att göra. Det fanns bananbåt, åka fallskärm efter båt, hyra vattenscooter, paddla kajak eller kamelridning. Maxime testade fallskärmen. Man var uppe i luften nästan tio minuter och åkte långt ut över havet och land innan man landade. Det var ganska billigt, jag tror motsvarande 120-130 kr om jag inte minns fel, och det var en populär aktivitet. Nästan hela tiden hade de turer med någon som var uppe och flög, och man fick med sig en av deras killar upp så man inte behövde styra och landa själv.

Vi testade också på att åka vattenscooter. Vi fick åka på ett område ganska långt ut, och vi var ute i 15 minuter. Detta kommer jag inte ihåg vad kostade, men också detta var billligt.

Vi var också tvungna att testa kamelridningen, vi tyckte gubben hade ansträngt sig så med att klä ut både sig själv och djuren och att kamelerna var så söta. Själva ridningen var en ganska lång vända på stranden i vattenbrynet, men det bästa var att vi fick ta massa bilder och gosa med kamelerna sen. Som vanligt blev Maxime kär och ville ta med dem hem.

När vi började tröttna lite på att ligga på vår strand så gick vi en dag till ett närbeläget hamam. Hamamet låg inne på en resort, men det var inte öppet för resortens gäster. Det kostande en summa bara för att gå in (tror det var ca 80 kr per person) och då fick vi åtkomst till en inomhuspool och en utomhuspool med sköna sängar.
Jag gjorde en hamam-behandling när vi var där. En tunisisk hamam-behandlig skiljer sig något från en turkisk. Först sitter man ett tag i ångbadstu, och den jag satt i var jättefin med marmorbänkar och små marmorstatyer. Samt faktiskt ett fönster så man kunde se den finns stranden utanför. Sen skrubbas man, iförd bikini, så all gammal hud försvinner. Jätteskönt och jag kände mig riktigt fräsch efter. Brunfärgen försvinner inte, och man blir inte heller röd när man solar efter behandlingen. mycket gammal hud finns inte att skrubba bort.

Vi gjorde också en halvdags båtutflykt till en jättefin och oberörd strand en bit från Djerba. På väg till stranden såg vi delfiner, och de som åkte dagen innan hade sett en stor sköldpadda som simmade omkring. Till stranden kom också en grupp på häster, så jag gissar att man kan göra en ridutflykt dit också.
Vi köpte utflykten på stranden där vi bodde och det var en utflykt som vi var mycket nöjda med. Båten var ganska liten, kanske plats för 10-12 personer.

Föregående artikelDjerba i Tunisien
Nästa artikelThailand – Hotellet Racha Kiri i Khanom

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here