Även om namnet är Marina Piccola så är inte detta en traditionell marina med båthamn. Marina Piccola  är i stället en strand! Eller, om man ska vara mer noggrann; två offentliga och en privat strand på norra sidan av ön Capri.

Lotta och jag anländer Marina Piccola efter att ha gått nerför den slingrande Via Krupp. Promenaden ner tar ganska exakt femton minuter och är en ren njutning. Men det är också varmt, riktigt varmt, denna dag i juli. När vi kommer fram till stranden är det ett dopp genast som gäller.

capri-marina-piccola-italien

Stranden Marina Piccola

I bland är ett dopp helt gudomligt fantastiskt och i bland är ett dopp bara… just ett dopp. Doppet i fråga för detta reportaget var bland de fantastiskt underbara. Vi var varma efter att ha promenerat i solen och vi var törsta efter det samma. Doppet var med andra ord efterlängtat. En förhöjande faktor var också det kristallklara och rena vattnet men mest magiskt var de vackert naturligt formade stenformationerna i övergången mellan stranden och vattnet. Självklart måste både Lotta och jag simma igenom valvet och runt stenen. Inte bara en gång utan flera gångar.

capri-marina-piccola-italien capri-marina-piccola-italien capri-marina-piccola-italien capri-marina-piccola-italien

Uppe igen från vattnet så lägger vi oss for att torka och njuta av miljön. Stranden är knökfull men det är så vackert där att det inte gör något.  Valvet vi har simmat genom är en förlängning av en utskjutande halvö som delar av stranden i två delar. I övergången mellan valvet och halvön ligger en restaurang insprängt i berget. Vi kollar snabbt in; hade det varit dags för lunch så hade vi definitivt stannat.

På de offentliga stränderna, som både är helt förtrollande, så ligger man på runda stenar. På den avgiftsbelagda stranden, som vi bara ser från gångvägen ovanför, får man givetvis solsäng och ett parasoll.

capri-marina-piccola-italien capri-marina-piccola-italien capri-augustus-tradgard-via-krupp-italien

Att ta sig till Marina Piccola

Man kan antingen gå trappor ned från Capri stad till Marina Piccola, eller gå Via Krupp. En annan möjlighet är att åka buss från Capri stad eller Anacapri. Som sagt; vi valde att gå ner, sen blev det buss upp igen.

Föregående artikelPositano på Amalfi-kusten
Nästa artikelVår lägenhet i Acquavena

1 KOMMENTAR

  1. Capri är alltid speciellt och så vackert. Många turister är det alltid och det känns som om det alltid är högsäsong. Och trångt på stränderna….
    Men Italien är alltid Italien!
    Länge sedan jag var på Capri så härligt med en uppdatering tillsammans med fina bilder.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here