Då är Lotta, Malin och jag hemma igen från Italien. Vi landade på Arlanda klockan 11:15 i dag och då hade vi också haft en kort mellanlandning i München, så ni kan ju bara gissa när vi gick upp i morse (natt). Som tur var så kom också väskorna fram hela vägen; med korta mellanlandningar kan ju det bli ett problem. Beroende på min vägglus-skräck, som har blivit ännu stärkare efter min syrra fick med vägglöss hem från Thailand eller Malaysia när vi var där, så stannade jag till med hela resväskan i tvättstugan och tvättade alla kläder och torktrumlade eller torkade dem i torkskåpet på 50 grader i en timme (resväskan och handväskorna åkte också in i torkskåpet) innan jag tog upp allt i lägenheten. Själv har suttit i solen på balkongen hela dagen.

Eftersom vi skulle upp så tidigt så lämnade vi Acquavena i går morse och åkte upp till Neapel och sov över där. Vi hade inga höga tankar om Neapel eftersom vi körde fel från flygplatsen till Acquavena och hamnade i centrala Neapel på väg dit och det var en mardröm. Det var trafikstockning beroende på en olycka och alla medtrafikanter visade sin värsta sida och det var också riktigt smutsiga och äckliga områden vi körde genom. Vissa delar av Neapel är farliga och där ska man självklart inte vistas medan andra områden är mycket trevliga. Det otrevliga området vi hamnade i första dagen var nära centralstationen (otrevligt område i ganska många städer) och de trevligaste områden var nära vattnet med stadsdelarna Chiaia, Santa Lucia och Pizzofalcone.

Neapel i Italien

Neapel i Italien
Duomo
 
Neapel i Italien
Pizzan uppfanns i sin tid i Neapel

Neapel i Italien

Neapel i Italien
Castel Nuovo
Neapel i Italien
En av de bra shoppinggatorna i Pizzofalcone/Chiaia
Nu ska det för min del jobbas i tre dagar, sen på torsdag åker Maxime och jag en långhelg till Visby. Vi hoppas självklart att det fina vädret håller i sig.
Föregående artikelVår lägenhet i Acquavena
Nästa artikelScario

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here